Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ING: voorschot energie veelal nog hetzelfde, ondanks prijsplafond

ING: voorschot energie veelal nog hetzelfde, ondanks prijsplafond

AMSTERDAM (ANP) - De meeste huishoudens merken in januari nog niets van het prijsplafond voor energie in hun portemonnee. Dat meldt ING, dat keek naar de transactiedata van de afgelopen maand. Het gemiddelde voorschotbedrag dat huishoudens betaalden daalde met slechts 5 euro tot 207 euro.

De groep huishoudens die een veel lager voorschotbedrag betaalde als gevolg van het prijsplafond, bleef dus beperkt. De overheid ging er echter vanuit dat de meeste huishoudens hierdoor een korting zouden krijgen op hun energierekening.

Maar bijna zeven op de tien huishoudens betaalden precies hetzelfde bedrag als in december. Wel nemen de onderzoekers van ING daarbij een slag om de arm. Zo zou het kunnen zijn dat het voorschotbedrag in de loop van de maand alsnog is aangepast.

Verdeling

De groep mensen die wel een ander bedrag zijn gaan betalen, is opgedeeld in twee ongeveer even grote groepen: 16 procent van de huishoudens is meer gaan betalen, 16 procent juist minder. Het lagere voorschotbedrag is het gevolg van het prijsplafond, waarbij het energiebedrijven is gelukt om het tarief in januari aan te passen. Het hogere voorschotbedrag geldt volgens ING onder meer voor huishoudens van wie hun vaste energiecontract is afgelopen. Zij betaalden voorheen een relatief laag tarief.

Huishoudens betalen sinds dit jaar 1,45 euro voor een kubieke meter gas en 40 cent voor een kilowattuur stroom. Die prijzen gelden voor gasverbruik tot 1200 kuub en stroomverbruik tot 2900 kWh. Deze korting wordt betaald door de overheid. Wie meer energie verbruikt, betaalt het tarief uit het energiecontract.

Meer uit Financieel

British Airways vermindert vluchten Heathrow met Pasen om staking

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways gaat het aantal vluchten op de grote Londense luchthaven Heathrow tijdens Pasen verminderen vanwege een staking van grondpersoneel op het vliegveld. Meer dan 1400 beveiligers op Heathrow willen volgens de vakbond Unite vanaf 31 maart het werk voor tien dagen neerleggen om hoger loon te eisen, waardoor ook het drukke paasweekend geraakt zou worden.

56 minuten geleden
Toezichthouder VS spant zaak aan tegen grote cryptobeurs Binance

WASHINGTON (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Amerikaanse financiƫle toezichthouder Commodity Futures Trading Commission (CFTC) spant een rechtszaak aan tegen 's werelds grootste handelsplatform voor cryptomunten Binance en zijn medeoprichter en topman Changpeng Zhao. Volgens de CFTC heeft Binance jarenlang meerdere regels geschonden.

2 uur geleden
Rekenkamer: 'vieze' vrachtauto blijft rijnaak en trein aftroeven

LUXEMBURG (ANP) - De Europese Commissie is veel te optimistisch over het verduurzamen van het goederenvervoer, vindt de Europese Rekenkamer. De vervuilende vrachtwagen blijft voorlopig veruit het populairste vrachtvervoermiddel. De Europese Unie verwacht te veel van de binnenvaart en de trein en doet te weinig om die alternatieven aantrekkelijker te maken.

3 uur geleden
AEX-index sluit met winst, chipbedrijf ASMI sterkste stijger

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is maandag met winst gesloten, waarmee iets werd goedgemaakt van het forse koersverlies op vrijdag. Ook op de aandelenbeurzen elders in Europa waren groene cijfers te zien. Chipbedrijf ASMI was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen op Beursplein 5, gevolgd door zorgtechnologieconcern Philips. Techinvesteerder Prosus kampte met een stevig verlies van het Chinese internet- en gamebedrijf Tencent, waarvan het grootaandeelhouder is, en was de grootste daler in de hoofdindex.

3 uur geleden
Cao-partijen streekvervoer praten door, stakingen week opgeschort

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV willen deze week nog gebruiken voor de verkennende gesprekken met werkgeversvereniging VWOV. De gesprekken werden twee weken geleden opgestart onder begeleiding van twee procesbegeleiders na weken van stakingen in het streekvervoer. Nu de gesprekken deze week doorgaan, zijn de eerder geplande stakingen voor deze week opgeschort. Die stonden gepland voor woensdag en donderdag.

4 uur geleden
Duitse spoorvakbond: grote staking is noodzakelijk en gepast

POTSDAM (ANP/DPA) - De Duitse vakbond voor spoor- en transportpersoneel EVG vindt dat de grote staking die maandag het openbaar vervoer in Duitsland vrijwel heeft platgelegd "noodzakelijk en gepast" is. Volgens EVG-voorzitter Martin Burkert moet namelijk alles worden gedaan om de eisen voor hoger loon en betere arbeidsvoorwaarden ingewilligd te krijgen.

4 uur geleden
Onderhoud Zwanenburgbaan Schiphol loopt paar weken uit

SCHIPHOL (ANP) - Het groot onderhoud aan de start- en landingsbaan Zwanenburgbaan op Schiphol duurt enkele weken langer vanwege het slechte weer in de afgelopen weken, meldt de luchthaven.

5 uur geleden