Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ING: vertrouwen beleggers iets gedaald, maar nog wel hoog

ING: vertrouwen beleggers iets gedaald, maar nog wel hoog

AMSTERDAM (ANP) - Het vertrouwen van Nederlandse particuliere beleggers is gezakt, maar blijft volgens een peiling door ING in de buurt van het recordniveau. Dat is in lijn met de koersen op de meeste aandelenbeurzen. Zo wist de Amsterdamse AEX-index donderdag voor het eerst in de geschiedenis tot boven de 750 punten uit te stijgen.

De ING BeleggersBarometer, die maandelijks het vertrouwen meet, daalde in juli naar een stand van 143. Alles boven een stand van 100 geeft een positieve stemming weer. In juni was de stand nog 145, het hoogste niveau sinds januari 2018. Met de daling is een einde gekomen aan de stijgende trend die in oktober werd ingezet, aldus ING.

De afgelopen maand zag 70 procent van de beleggers de waarde van de eigen beleggingsportefeuille stijgen. Twee derde verwacht dat die ook in de komende drie maanden zal stijgen.

Duurzame belegging

Zes op de tien beleggers kiezen in ieder geval voor een gedeelte voor duurzame beleggingen. Voor de rest speelt duurzaamheid geen rol. Bijna driekwart van de beleggers die investeren in duurzame beleggingen doet dat bewust, voor een duurzame toekomst.

"Onze ervaring leert dat het rendement van duurzaam beleggen op lange termijn niet achterblijft bij 'gewoon' beleggen", zegt Bob Homan, hoofd van het ING Investment Office. "De rendementen wijken per periode wel af. Zo blijft duurzaam beleggen dit jaar iets achter, maar deed duurzaam het vorig jaar juist beter."

Meer uit Financieel

Kredietverzekeraar Atradius voorspelt faillissementsgolf in 2023

AMSTERDAM (ANP) - Door het einde van coronasteun en hoge energierekeningen vallen volgend jaar veel meer bedrijven om dan dit jaar, voorspelt kredietverzekeraar Atradius. Die denkt dat er ruim driekwart meer bedrijven het hoofd niet meer boven water kunnen houden.

1 uur geleden
Twitter verliest op somber gestemd Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben de winsten van eerder op de dag niet vast kunnen houden. De vrees voor verdere renteverhogingen door de Federal Reserve stak weer de kop op in de aanloop naar het invloedrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Beleggers verwerkten verder nieuwe ontwikkelingen in de overnamesoap rond Twitter.

3 uur geleden
Musk vraagt rechter om pauze in juridisch gevecht met Twitter

WILMINGTON (ANP/RTR) - Elon Musk heeft een rechter gevraagd de rechtszaak tegen Twitter over een overnamedeal ter waarde van 44 miljard dollar te pauzeren. 's Werelds rijkste persoon verwacht de aankoop van het socialemediabedrijf, waar hij aanvankelijk van afzag maar nu toch door wil zetten, op 28 oktober af te ronden.

3 uur geleden
Adidas kijkt kritisch naar samenwerking met Kanye West

HERZOGENAURACH (ANP/RTR) - Adidas onderzoekt of het door wil gaan met de samenwerking met rapper Kanye West. Het Duitse sportkledingmerk en de artiest werken sinds 2015 samen aan de Yeezy-schoenenlijn, maar West liet zich onlangs negatief uit over die krachtenbundeling.

4 uur geleden
Biden onderzoekt alle opties na forse productieverlaging OPEC+

WASHINGTON (ANP/RTR) - De regering van de Verenigde Staten onderzoekt alle mogelijkheden om de prijzen van benzine voor Amerikanen niet nog verder te laten stijgen nadat oliekartel OPEC+ heeft besloten de productie te verlagen. Het verbond van olieproducerende landen onder leiding van Saudi-Arabië en Rusland kondigde woensdag aan dagelijks 2 miljoen vaten minder te produceren, om de prijs te stutten.

4 uur geleden
Bewerkfunctie voor Twitterberichten voor meer mensen beschikbaar

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Twitter heeft de bewerkfunctie voor tweets voor meer mensen beschikbaar gesteld. Gebruikers in de Verenigde Staten die maandelijks betalen voor de dienst Twitter Blue krijgen voortaan de mogelijkheid hun berichten na publicatie aan te passen, meldt het socialmediabedrijf. Betalende abonnees in Canada, Nieuw-Zeeland en Australië kregen die mogelijkheid enkele dagen geleden ook.

5 uur geleden
Zakenkrant meldt miljardenverlies moederbedrijf TikTok

NEW YORK (ANP) - Het moederbedrijf van TikTok, ByteDance, heeft vorig jaar een miljardenverlies geleden. Het Chinese techconcern achter de populaire filmpjesapp groeide snel, maar gaf ook veel uit aan marketing en de ontwikkeling van nieuwe functies. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van een intern rapport van het bedrijf.

5 uur geleden