Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ING: vertrouwen beleggers iets gedaald, maar nog wel hoog

ING: vertrouwen beleggers iets gedaald, maar nog wel hoog

AMSTERDAM (ANP) - Het vertrouwen van Nederlandse particuliere beleggers is gezakt, maar blijft volgens een peiling door ING in de buurt van het recordniveau. Dat is in lijn met de koersen op de meeste aandelenbeurzen. Zo wist de Amsterdamse AEX-index donderdag voor het eerst in de geschiedenis tot boven de 750 punten uit te stijgen.

De ING BeleggersBarometer, die maandelijks het vertrouwen meet, daalde in juli naar een stand van 143. Alles boven een stand van 100 geeft een positieve stemming weer. In juni was de stand nog 145, het hoogste niveau sinds januari 2018. Met de daling is een einde gekomen aan de stijgende trend die in oktober werd ingezet, aldus ING.

De afgelopen maand zag 70 procent van de beleggers de waarde van de eigen beleggingsportefeuille stijgen. Twee derde verwacht dat die ook in de komende drie maanden zal stijgen.

Duurzame belegging

Zes op de tien beleggers kiezen in ieder geval voor een gedeelte voor duurzame beleggingen. Voor de rest speelt duurzaamheid geen rol. Bijna driekwart van de beleggers die investeren in duurzame beleggingen doet dat bewust, voor een duurzame toekomst.

"Onze ervaring leert dat het rendement van duurzaam beleggen op lange termijn niet achterblijft bij 'gewoon' beleggen", zegt Bob Homan, hoofd van het ING Investment Office. "De rendementen wijken per periode wel af. Zo blijft duurzaam beleggen dit jaar iets achter, maar deed duurzaam het vorig jaar juist beter."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Managers wankelend vastgoedbedrijf Evergrande braken regels

SHENZHEN (ANP/DPA) - Zes bestuurders van de wankelende Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande hebben investeringsproducten van het bedrijf laten uitbetalen terwijl dat niet mocht, maakte Evergrande bekend. Het bedrijf eist dat het zestal het geld terugbetaalt. Bovendien wil de vastgoedontwikkelaar de zes "stevige boetes" opleggen.

7 uur geleden
Britse voedselindustrie heeft tekort aan CO2

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De beslissing van kunstmestproducent CF Industries om twee Britse fabrieken stil te leggen vanwege de hoge gasprijzen in Europa heeft onverwachte gevolgen voor de Britse voedselindustrie. Die heeft een tekort aan CO2, dat gebruikt wordt om dieren in het slachthuis te bedwelmen, maar ook bij het vacuüm verpakken van producten en voor het maken van droogijs. De koolstofdioxide is een bijproduct van het maken van kunstmest.

10 uur geleden
Krant: Indiase toezichthouder vindt dat Google macht misbruikt

NEW DELHI (ANP/BLOOMBERG) - De Indiase marktwaakhond vindt dat Google de grote marktmacht van zijn mobiele besturingssysteem Android misbruikt. Dat schrijft de krant Times of India, dat het rapport inzag. Dat rapport zal door de toezichthouder worden bestudeerd, die dan zal bepalen of Google een boete krijgt.

11 uur geleden
Cao voor medewerkers taxfreewinkels Schiphol verlengd na staking

UTRECHT (ANP) - De cao voor medewerkers van de taxfreewinkels op Schiphol wordt verlengd tot april. Dat meldt vakbond FNV na overleg met de directie van Schiphol Airport Retail (SAR), het bedrijf achter de See Buy Fly-winkels. De oude cao was afgelopen, maar onderhandelingen kwamen er niet vanwege de wens van SAR om een aantal regelingen te versoberen.

13 uur geleden
Apple verplicht ongevaccineerd personeel tot frequente tests

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple gaat ongevaccineerde werknemers in de Verenigde Staten verplichten om zich frequent te laten testen op het coronavirus. Daarmee zet het techbedrijf een volgende stap in zijn beleid rondom Covid-19 waarbij het concern personeel nog altijd niet verplicht om zich te laten inenten.

23 uur geleden
Wall Street omlaag na tegenvallende cijfers consumentenvertrouwen

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen zijn met verliezen het weekend ingegaan. Wall Street verwerkte onder meer nieuwe cijfers over het consumentenvertrouwen, die tegenvielen. Ook speelt mee dat er vrijdag veel opties verliepen op de aandelenbeurs, wat de handel extra volatiel maakte. Daarbij leven nog steeds zorgen over de verspreiding van de Delta-variant van het coronavirus en financiële risico's in China.

23 uur geleden
Advocaat-generaal: zaak over massaclaim om gifschip kan doorgaan

DEN HAAG (ANP) - Het juridische proces rond de massaclaim van 100.000 Ivorianen over de afvaldump door een schip van grondstoffenhandelaar Trafigura, kan doorgaan. De belangenorganisatie van de slachtoffers is wel degelijk ontvankelijk, adviseert de advocaat-generaal aan de Hoge Raad. Een eerder oordeel hierover van het Amsterdamse gerechtshof zou in stand kunnen blijven, waardoor de zaak weer verder zou kunnen.

1 dag geleden