Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ING: stemming onder particuliere beleggers blijft erg somber

ING: stemming onder particuliere beleggers blijft erg somber

AMSTERDAM (ANP) - De stemming onder particuliere beleggers in Nederland blijft uitermate somber. Dat merkt ING, dat maandelijks het sentiment peilt in zijn BeleggersBarometer. De AEX-index op de beurs in Amsterdam is in juli opgekrabbeld van het laagste niveau in meer dan een jaar. Maar beleggers denken volgens de bank dat de opleving van tijdelijke aard is en dat de beurskoersen weer onder druk komen te staan.

Gemiddeld wordt verwacht dat de AEX in oktober op 650 punten zal staan. Deze stand is de somberste voorspelling van het afgelopen anderhalf jaar en zou betekenen dat het beursherstel van de afgelopen weken weer grotendeels teniet wordt gedaan.

Momenteel staat de hoofdindex aan het Damrak namelijk weer duidelijk boven de 700 punten. "Onder invloed van de lange rente die de afgelopen weken flink daalde, lieten aandelen een aardig herstel zien", verklaart Bob Homan, hoofd ING Investment Office.

Recessievrees

Maar beleggers zijn volgens ING onverminderd negatief over de algemene economische situatie in Nederland, nu de aandelenbeurzen wereldwijd in de ban zijn van recessievrees. Hun oordeel over de waarde van de eigen beleggingsportefeuille is daarnaast nog negatiever geworden in juli ten opzichte van voorgaande maanden.

Wel zouden beleggers over het algemeen rekenen op een verbetering in hun eigen financiële situatie in de komende drie maanden. De graadmeter van ING voor het beleggersvertrouwen bleef in juli daardoor staan op 69 punten, dezelfde score als in juni.

Daarmee zijn beleggers dus pessimistischer dan aan het begin van de coronacrisis. Alleen in februari van dit jaar was het vertrouwen met 68 punten nog een klein beetje lager. Iedere stand boven de honderd wijst op optimisme, onder de honderd juist op pessimisme.

Meer uit Financieel

Griekenland eindelijk van financieel strafbankje

ATHENE/BRUSSEL (ANP) - Griekenland is na twaalf jaar eindelijk af van het strenge toezicht van de eurozone op zijn financiën. Het is volgens de eurolanden voldoende opgekrabbeld van de financiële crisis om weer zelf over de schatkist te waken.

3 uur geleden
Oliebedrijf Occidental hoger op rood Wall Street

NEW YORK (ANP) - Oliebedrijf Occidental Petroleum is vrijdag bijna 10 procent meer waard geworden op een negatief gestemd Wall Street. Dat gebeurde nadat investeerder Berkshire Hathaway van 'superbelegger' Warren Buffett toestemming had gekregen van Amerikaanse toezichthouders om maximaal de helft van de aandelen in Occidental te kopen. Berkshire Hathaway investeert al enkele jaren in het oliebedrijf en heeft nu ruim een vijfde van het bedrijf in handen.

8 uur geleden
Reuters: Musk wil concurrent start-up hersenimplantaten overnemen

SAN FRANCISCO (ANP) - Miljardair Elon Musk heeft een concurrent van zijn eigen start-up Neuralink benaderd om die over te nemen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Synchron houdt zich net als Neuralink bezig met hersenimplantaten waarmee mensen computers kunnen aansturen. Dat bedrijf zou echter dichter bij een goedkeuring van de Amerikaanse medische toezichthouder FDA zijn om zijn producten echt bij patiëntern te kunnen laten implanteren.

9 uur geleden
Veel vraag naar Lamborghini's, nu bestelde bolide komt begin 2024

SANT'AGATA BOLOGNESE (ANP/BLOOMBERG) - Sportwagenmerk Lamborghini is zo populair dat de hele productiecapaciteit voor volgend jaar al besteld is. Dat betekent dat iemand die nu bijvoorbeeld een sportwagen van het type Aventador of Huracán of een Urus-SUV bestelt, die bolide pas op zijn vroegst begin 2024 krijgt.

11 uur geleden
Gazprom stopt gastoevoer Nord Stream opnieuw vanwege onderhoud

SINT-PETERSBURG (ANP/AFP) - Gazprom legt eind deze maand de gastoevoer via de Nord Stream-pijplijn opnieuw voor drie dagen stil. Het Russische staatsgasbedrijf geeft onderhoud van de pijplijn als reden aan. De sluiting staat van 31 augustus tot en met 2 september gepland. De stap zal opnieuw tot zorgen leiden of Gazprom na het onderhoud weer gas gaat leveren.

12 uur geleden
Forse stijging moederbedrijf Thuisbezorgd helpt AEX niet aan plus

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is vrijdag met een verliesbeurt de week uitgegaan. Alle aandacht op het Damrak ging uit naar maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, dat na de verkoop van zijn belang in de Braziliaanse branchegenoot iFood ruim een kwart aan waarde won. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl ontvangt tot 1,8 miljard euro van techinvesteerder Prosus. Dat bedrijf, dat 1,3 procent daalde, had de rest van iFood al in handen en wordt dus de enige eigenaar.

13 uur geleden
Brancheorganisaties goede doelen teleurgesteld over stap ING

AMSTERDAM (ANP) - Brancheorganisaties voor goede doelen zijn "zeer teleurgesteld" over de aankondiging van ING om tot het einde van dit jaar geen stichtingen en verenigingen meer te accepteren die een rekening willen openen. De Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF) benadrukt de belangrijke rol die goede doelen hebben en roept ING dan ook op "zo spoedig mogelijk op dit besluit terug te komen".

14 uur geleden