Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ING: stemming onder particuliere beleggers blijft erg somber

ING: stemming onder particuliere beleggers blijft erg somber

AMSTERDAM (ANP) - De stemming onder particuliere beleggers in Nederland blijft uitermate somber. Dat merkt ING, dat maandelijks het sentiment peilt in zijn BeleggersBarometer. De AEX-index op de beurs in Amsterdam is in juli opgekrabbeld van het laagste niveau in meer dan een jaar. Maar beleggers denken volgens de bank dat de opleving van tijdelijke aard is en dat de beurskoersen weer onder druk komen te staan.

Gemiddeld wordt verwacht dat de AEX in oktober op 650 punten zal staan. Deze stand is de somberste voorspelling van het afgelopen anderhalf jaar en zou betekenen dat het beursherstel van de afgelopen weken weer grotendeels teniet wordt gedaan.

Momenteel staat de hoofdindex aan het Damrak namelijk weer duidelijk boven de 700 punten. "Onder invloed van de lange rente die de afgelopen weken flink daalde, lieten aandelen een aardig herstel zien", verklaart Bob Homan, hoofd ING Investment Office.

Recessievrees

Maar beleggers zijn volgens ING onverminderd negatief over de algemene economische situatie in Nederland, nu de aandelenbeurzen wereldwijd in de ban zijn van recessievrees. Hun oordeel over de waarde van de eigen beleggingsportefeuille is daarnaast nog negatiever geworden in juli ten opzichte van voorgaande maanden.

Wel zouden beleggers over het algemeen rekenen op een verbetering in hun eigen financiële situatie in de komende drie maanden. De graadmeter van ING voor het beleggersvertrouwen bleef in juli daardoor staan op 69 punten, dezelfde score als in juni.

Daarmee zijn beleggers dus pessimistischer dan aan het begin van de coronacrisis. Alleen in februari van dit jaar was het vertrouwen met 68 punten nog een klein beetje lager. Iedere stand boven de honderd wijst op optimisme, onder de honderd juist op pessimisme.

Meer uit Financieel

Denen moeten Ozempic inruilen voor goedkoper alternatief

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) - Denemarken, het thuisland van farmaceut Novo Nordisk, wil dat Ozempic-patiënten overstappen op een goedkoper geneesmiddel. De enorme populariteit van het diabetesmedicijn, dat steeds vaker wordt gebruikt als afslankmiddel, gaat de Deense gezondheidszorg te veel geld kosten.

7 minuten geleden
FNV wil stakingen in metaal- en techniekbranche uitbreiden

EINDHOVEN (ANP) - Vakbond FNV wil de stakingen in de metaal- en techniekbranche uitbreiden van 24 naar 48 uur. "We gaan opschalen in duur", laat FNV-onderhandelaar Peter Reniers donderdag weten tijdens een stakingsbijeenkomst in Eindhoven.

53 minuten geleden
Brede oproep aan Gilead voor meer toegankelijk hiv-middel

FOSTER CITY (ANP/AFP) - De Amerikaanse farmaceut Gilead moet toestaan dat er meer en goedkopere versies komen van zijn nieuwe, veelbelovende medicijn tegen hiv. Meer dan driehonderd mensen, onder wie politici, gezondheidswetenschappers, activisten en beroemdheden als Gillian Anderson, Stephen Fry en Sharon Stone deden deze oproep donderdag in een brief aan topman Daniel O'Day.

59 minuten geleden
EU voert 'verlammende' importheffingen in voor Russisch graan

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie voert onbetaalbaar hoge importheffingen in voor graan uit Rusland en Belarus, een nauwe bondgenoot. Dat kost Rusland inkomsten die het anders zou kunnen besteden aan de oorlog tegen Oekraïne. De heffingen moeten ook voorkomen dat het Kremlin de kans krijgt om de Europese markt te ontwrichten. En het wordt moeilijker voor Rusland om gestolen Oekraïens graan te slijten, zeggen de EU-lidstaten.

1 uur geleden
Sandalenmerk Birkenstock krikt omzetverwachting op

LONDEN (ANP) - De vraag naar sandalen van het Duitse merk Birkenstock blijft groot. De tot mode-item gebombardeerde instappers leverden het bedrijf in de eerste drie maanden van 2024 ruim een vijfde meer omzet op. Dat is voor het onlangs naar de beurs gestapte bedrijf reden om de omzetverwachtingen voor heel het boekjaar naar boven bij te stellen.

1 uur geleden
Hackers kunnen goede zaken doen met data Ticketmaster

DELFT (ANP) - Cybercriminelen kunnen goede zaken doen met de gegevens die hackers hebben gestolen van Ticketmaster. "Ze bevatten gevoelige informatie zoals volledige namen, adressen, mailadressen, telefoonnummers en creditcardgegevens," zegt cybersecurity-expert Willem Zeeman van Fox-IT.

1 uur geleden
Saudi Aramco komt met nieuwe aandelenverkoop, aldus bronnen

RIYAD (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco is van plan opnieuw aandelen te gaan verkopen. Volgens bronnen gaat het om een verkoop met een waarde van minstens 10 miljard dollar. Mogelijk komt er donderdag al een aankondiging van het bedrijf en dan zou zondag de verkoop kunnen beginnen.

2 uur geleden