Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ING krijgt in Luxemburg mogelijk justitie achter zich aan

ING krijgt in Luxemburg mogelijk justitie achter zich aan

AMSTERDAM (ANP) - ING krijgt mogelijk de Luxemburgse justitie achter zich aan vanwege tekortkomingen bij het tegengaan van witwassen. In het jaarverslag van de bank staat dat een Luxemburgse onderzoeksrechter in januari heeft aangegeven dat hij een bevel zou uitsturen tot het opstellen van een strafrechtelijke aanklacht.

De zaak heeft betrekking op fouten die zouden zijn gemaakt bij het Luxemburgse onderdeel van de bank. Volgens ING bevindt de procedure zich nog in een vroeg stadium. Daardoor is het momenteel ook nog niet goed in te schatten wat voor gevolgen de kwestie heeft. Het concern gaat er vooralsnog van uit dat de zaak geen grote financiële impact zal hebben.

In 2018 trof ING in Nederland nog een schikking met het Openbaar Ministerie van 775 miljoen euro, wegens "ernstige nalatigheid". De bank had niet voorkomen dat rekeningen jarenlang konden worden gebruikt bij witwassen.

Sindsdien zijn toezichthouders in meerdere landen veel beter gaan letten op deze praktijken. ING geeft aan de afgelopen jaren al vaker te maken te hebben gehad met bijvoorbeeld bezoeken van autoriteiten of verzoeken om informatie.

De bank probeert dan altijd zo goed mogelijk met de toezichthouders mee te werken. De inspanningen van ING om klanten te onderzoeken en transacties te monitoren zijn de laatste jaren ook steeds intensiever geworden. Hiermee zijn concernbreed duizenden medewerkers aan de slag.

ING is in Luxemburg zowel actief als bank voor particulieren als voor zakelijke klanten. Er werken circa 850 mensen. Daarmee gaat het om een relatief klein onderdeel van het financiële concern.

Meer uit Financieel

Buitenveldertbaan Schiphol anderhalve week dicht om onderhoud

SCHIPHOL (ANP) - De Buitenveldertbaan op Schiphol is tussen 13 en 22 mei buiten gebruik voor jaarlijks onderhoud, meldt de luchthaven. Voor opstijgende vliegtuigen is de Kaagbaan beschikbaar, die eerder ook al een tijd buiten gebruik was. Binnenkomende vliegtuigen kunnen gebruikmaken van de Schiphol-Oostbaan.

43 minuten geleden
Noodlanding FedEx-Boeing in Istanbul door defect landingsgestel

ISTANBUL (ANP) - Een Boeing-vrachtvliegtuig van pakketbezorger FedEx heeft woensdagochtend een noodlanding gemaakt op Istanbul Airport door een probleem met het landingsgestel. Het voorste deel functioneerde niet.

1 uur geleden
Zweedse centrale bank verlaagt rente voor het eerst in acht jaar

STOCKHOLM (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Zweedse centrale bank heeft de rente in het land voor het eerst in acht jaar verlaagd. De stap van de Riksbank volgt op de afkoelende inflatie in het Scandinavische land. Bij het vorige rentebesluit hadden de Zweedse beleidsmakers al laten doorschemeren dat de leenkosten in mei of juni waarschijnlijk zouden worden verlaagd.

1 uur geleden
Shell verkoopt grote olieraffinaderij in Singapore

SINGAPORE (ANP) - Shell verkoopt zijn grote olieraffinaderij en petrochemisch park in Singapore aan een bedrijvenconsortium. De verkoop moet voor het einde van dit jaar worden afgerond. Financiële details worden niet gemeld. Persbureau Bloomberg heeft gezegd dat de waarde van de bezittingen rond de 1 miljard dollar zou liggen.

2 uur geleden
Moederbedrijf Albert Heijn stijgt op Damrak na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Supermarktconcern Ahold Delhaize behoorde woensdag tot de sterkste stijgers in de AEX-index op het Damrak. Het moederbedrijf van Albert Heijn, Delhaize, bol, Etos en Gall & Gall zag de omzet in het eerste kwartaal licht stijgen. De nettowinst nam wel af, mede door hogere kosten in België. Daar verkocht het concern vorig jaar alle eigen Delhaize-filialen aan franchisenemers, wat extra kosten met zich meebracht. De winst viel desondanks hoger uit dan analisten en beleggers hadden verwacht.

2 uur geleden
Brouwer achter Jupiler en Leffe verdient meer door duurder bier

LEUVEN (ANP) - AB InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld, heeft afgelopen kwartaal meer verdiend aan de verkoop van bier als Hertog Jan, Jupiler, Stella Artois, Leffe, Corona en Budweiser. Dit komt mede door hogere prijzen. Mensen kochten vorig jaar minder bier van de brouwer.

3 uur geleden
Winst moederbedrijf Albert Heijn daalt door reorganisatie België

ZAANDAM (ANP) - Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft in het eerste kwartaal een lagere winst geboekt. Het moederbedrijf van Albert Heijn, bol, Etos en Gall & Gall maakte onder andere meer kosten in België. Daar verkocht Ahold Delhaize vorig jaar alle eigen Delhaize-filialen aan franchisenemers, wat extra kosten met zich meebracht.

3 uur geleden