Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ING: hogere tarieven en lagere groei boekhoudsector in 2022

ING: hogere tarieven en lagere groei boekhoudsector in 2022

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal gefactureerde uren in de boekhoudsector zal naar verwachting met 3 procent toenemen in 2022. Daarmee ligt het groeitempo iets lager dan in 2021, toen de sector ruimschoots herstelde van de lichte dip in 2020 als gevolg van de coronacrisis. De tarieven stijgen dit jaar voor het vijfde jaar op rij met minimaal 2 procent, voorspelt ING Research in het rapport Vooruitzicht Accountancy.

De impact van de coronapandemie op de dienstverlening van accountants is beperkt en de sector heeft aan opdrachten geen gebrek. Met het aantrekken van de economie nam in 2021 ook de vraag naar adviesdiensten weer toe en dit zet in 2022 verder door. Bovendien hebben accountants de handen vol aan extra werkzaamheden vanwege de coronapandemie, zoals controle van een juist gebruik van de verschillende NOW-regelingen.

Wel kampt de sector al langere tijd met personeelsschaarste. Er is vooral een tekort aan accountants met drie tot vijf jaar ervaring. Het personeelstekort zorgt bij één op de vier accountantskantoren voor een rem op de groei, blijkt uit de meest recente CBS-Conjunctuurenquête.

Vooral kleinere kantoren hebben moeite met het vinden van accountants. Zij kunnen vaak niet opbieden tegen de salarissen bij de grotere kantoren. Naast hogere kosten door strengere wet- en regelgeving, wat leidt tot intensievere controles, zorgen de stijgende personeelskosten vanwege de krappe arbeidsmarkt ook voor hogere tarieven.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

32 minuten geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

3 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

5 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

7 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiële injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden