Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ING heeft kwart minder Russische leningen uitstaan

ING heeft kwart minder Russische leningen uitstaan

AMSTERDAM (ANP) - Het bedrag dat ING aan leningen heeft uitstaan bij Russische bedrijven was eind mei een kwart lager dan rond de inval van Rusland in Oekraïne. In drie maanden werd er 1,7 miljard euro afgelost. Daardoor heeft ING nog voor 5 miljard euro aan Russische leningen in zijn portefeuille, maakte de bank bekend tijdens een investeerdersdag.

Eind maart maakte ING al bekend vanwege de oorlog geen nieuwe zaken meer te doen in Rusland. Daarmee ging de bank niet zo ver als andere Nederlandse grootbanken die hun vertrek aankondigden. Maar volgens ING-topman Steven van Rijswijk betekenen de keuzes van ING uiteindelijk ook dat de aanwezigheid in Rusland wordt afgebouwd. "Als je als bank af wil van leningen, doe je dat door ze terugbetaald te krijgen", legde hij uit in een toelichting bij kwartaalresultaten.

Sinds de Russische inval keren veel westerse bedrijven het land de rug toe. Ook is het vanwege allerlei sancties, tegen onder meer Russische banken, moeilijker om zaken te doen in Rusland.

Meer uit Financieel

Winst moederbedrijf Chinese webwinkel Temu stijgt 246 procent

SHANGHAI (ANP/AFP) - Pinduoduo, het moederbedrijf van de omstreden Chinese webwinkel Temu, heeft zijn winst in het eerste kwartaal van dit jaar ruim verveelvoudigd. Zowel op de Chinese thuismarkt als in het buitenland groeit het bedrijf razendsnel.

17 minuten geleden
AFM: ruim 20 procent meer meldingen van oplichting begin dit jaar

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft in het eerste kwartaal van dit jaar ruim 20 procent meer meldingen en vragen ontvangen over fraude en oplichting. De toezichthouder merkt bovendien dat oplichters nieuwe manieren gebruiken om mensen geld afhandig te maken. De AFM wil Nederlanders met een website nu meer bewust maken van de werkwijze van fraudeurs en oplichters.

19 minuten geleden
Kweekvleesbedrijf Meatable vervangt Nederlandse topman

LEIDEN (ANP) - Kweekvleesbedrijf Meatable vervangt zijn topman. De Nederlandse mede-oprichter Krijn de Nood maakt met ingang van 17 juni plaats voor de Amerikaan Jeff Tripician.

33 minuten geleden
EU-enquête: weinig aandacht voor cyberveiligheid bij bedrijven

BRUSSEL (ANP) - Meer dan 70 procent van de Europese bedrijven geeft geen trainingen aan personeel om cyberaanvallen of lekken van informatie te herkennen. In een tijd waarin cyberaanvallen toenemen, vormt deze situatie "een groot gevaar voor het functioneren van informatiesystemen en voor de interne markt als geheel", zegt de Europese Commissie.

36 minuten geleden
The Information: grote ontslagronde bij TikTok op komst

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - TikTok is van plan deze week een grote ontslagronde aan te kondigen. Dat meldt technieuwssite The Information op basis van ingewijden. De populaire video-app zou tegen het personeel hebben gezegd dat er "aanzienlijke ontslagen" zullen vallen bij de operationele en marketingactiviteiten.

55 minuten geleden
Amazon steekt miljarden in datacenters in Spanje

MADRID (ANP/RTR) - Amazon Web Services steekt komende jaren bijna 16 miljard euro in datacenters in Spanje. De investeringen gaan specifiek naar de noordoostelijk regio Aragon, heeft de cloudtak van het webwinkelconcern aangekondigd.

1 uur geleden
Sovjetautomerk Volga maakt comeback na vertrek westerse merken

MOSKOU (ANP/DPA) - Rusland heeft het voormalige Sovjetautomerk Volga nieuw leven ingeblazen. Volgens Russische media zijn er drie nieuwe modellen gepresenteerd op een industriële handelsbeurs.

2 uur geleden