Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ING: Duitse export is terug op niveau van voor de crisis

ING: Duitse export is terug op niveau van voor de crisis

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse export is weer terug op het niveau van voor de crisis. Dat constateren economen van ING, nadat bekend werd dat de uitvoer van de grootste economie van de eurozone voor de veertiende maand op rij is toegenomen.

De oosterburen voerden in juni 1,3 procent meer uit dan in mei. Daarmee was de exporttoename veel sterker dan analisten in doorsnee hadden voorzien. Zij gingen eigenlijk uit van een plus van 0,3 procent. In de voorgaande maand steeg de Duitse uitvoer volgens een bijgesteld cijfer met 0,4 procent.

Volgens de kenners bij ING laten de cijfers zien dat de recente verstoringen in internationale toeleveringsketens nog niet echt invloed hebben gehad op de Duitse export. Maar dit kan nog veranderen, waarschuwen ze.

Vorige week werd bekend dat de industriële productie in Duitsland in juni voor de derde maand op rij was gedaald. Tegelijkertijd liepen het aantal geplaatste fabrieksorders en de levertijden van producten verder op. Wat meespeelt is dat bij sommige grondstoffen tekorten spelen omdat de vraag ernaar heel sterk is toegenomen. De Duitse auto-industrie heeft daarbij veel last van het wereldwijde chiptekort.

Meer uit Financieel

Japan steekt nog eens ruim 4 miljard in fabriek chipmaker TSMC

KUMAMOTO (ANP/BLOOMBERG/AFP) - De Japanse overheid steekt nog eens 732 miljard yen, omgerekend ruim 4 miljard euro, in de uitbreiding van een chipfabriek van TSMC. De Taiwanese chipfabrikant opende zaterdag zijn eerste Japanse fabriek in het zuiden van het land.

23 minuten geleden
VAE steken tientallen miljarden in Egyptische toeristenhotspot

RAS AL-HIKMA (ANP/BELGA/BLOOMBERG/RTR) - De Verenigde Arabische Emiraten steken 35 miljard dollar in Egypte, de grootste buitenlandse investering ooit in het land volgens de Egyptische premier Mostafa Madbouly. Omgerekend gaat het om ruim 32 miljard euro. Het geld wordt gestoken in de ontwikkeling van een nieuwe toeristische trekpleister aan de Middellandse Zee.

1 uur geleden
Techrally komt tot bedaren op New Yorkse aandelenbeurzen

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme over kunstmatige intelligentie op de beurzen in New York is vrijdag iets ingezakt. Bedrijven in de techsector lieten eerder deze week flinke koerswinsten zien, maar nu doen beleggers voorzichtiger aan.

13 uur geleden
FNV'ers stemmen voor actie bij Arriva in Twente om pauzeconflict

UTRECHT (ANP) - FNV-leden die bij streekvervoerder Arriva in Twente werken, hebben gestemd voor actievoeren. Ze vinden dat het vervoersbedrijf eerdere afspraken over rust- en pauzetijden niet goed nakomt, waardoor buschauffeurs in de regio onder grote druk zouden werken. Door te dreigen met stakingen hopen ze Arriva tot concessies te dwingen.

13 uur geleden
Jeff Bezos investeert in bedrijf achter mensachtige AI-robot

SUNNYVALE (ANP) - Amazon-oprichter Jeff Bezos investeert tientallen miljoenen in een bedrijf dat mensachtige robots ontwikkelt die met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) taken van ons moeten overnemen. Volgens persbureau Bloomberg, dat zich op ingewijden baseert, doet ook chipbedrijf Nvidia mee aan een nieuwe kapitaalinjectie in de start-up Figure AI.

14 uur geleden
Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

ORANJESTAD (ANP) - Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas heeft ten noordoosten van Aruba drie mogelijke gasvelden gevonden. De Arubaanse minister van Energie, Glenbert Croes, bevestigde vrijdag dat hij daarover is ingelicht. Een van de mogelijke gasvelden heeft de potentie heel groot te zijn, zei Croes.

16 uur geleden
Bosch schrapt 3500 banen bij divisie voor huishoudelijke apparaten

MÜNCHEN (AFN/DPA) - Het Duitse technologieconcern Bosch is van plan de komende drie jaar 3500 banen te schrappen bij zijn divisie voor huishoudelijke apparaten. Met die ingreep wil het bedrijf de kosten omlaag krijgen en de organisatie vereenvoudigen, laat een woordvoerster weten.

17 uur geleden