Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ING: belangrijker rol bij cybersecurity voor IT-dienstverleners

ING: belangrijker rol bij cybersecurity voor IT-dienstverleners

AMSTERDAM (ANP) - IT-dienstverleners zullen een grotere rol moeten gaan spelen om bedrijven weerbaarder te maken tegen cyberaanvallen. Dat zegt ING, die voorziet dat in cybersecurity gespecialiseerde bedrijven alleen niet genoeg capaciteit hebben om te zorgen dat bedrijven minder kwetsbaar zijn. Vooral MKB-bedrijven zijn nog te weinig voorbereid.

Volgens ING ligt het voor de hand dat bedrijven die IT-infrastructuur beheren ook doorgroeien naar beveiliging. Dan zullen zij wel moeten investeren in het uitbreiden van hun expertise op dat gebied, maar dat levert ook iets op. ING verwacht dat bedrijven in 2025 tot 11 miljard euro uitgeven aan cyberveiligheid.

De dreiging van cyberaanvallen wordt steeds groter, merkt ING op. De totale schade daarvan voor Nederlandse bedrijven schat de bank op tussen de 8 en 12 miljard euro, waarvan het verlies aan omzet en klanten en de kosten voor imagoherstel het grootste deel vormen. Ook zijn er kosten als reputatieschade en verlies van intellectueel eigendom.

Ransomware, die computers vergrendelt, waarna losgeld wordt geëist, is een sterk groeiende tak van cybercriminaliteit. Vanaf de tweede helft van 2019 tot de eerste helft van vorig jaar werd het aantal aanvalspogingen ruim drie keer zo groot. Meestal ligt het gevraagde bedrag voor het vrijgeven van de gegevens op tussen de 0,4 procent en 2 procent van de omzet, stelde Cyberveilig Nederland al eerder. Voor bedrijven is dat maar een klein onderdeel van de schade. De tijd waarin de systemen plat liggen en de periode die daarna nodig is om alles weer op orde te krijgen zijn veel duurder omdat daarin niet normaal zaken gedaan kan worden.

Meer uit Financieel

Inval Europese Commissie bij Red Bull in kartelonderzoek

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft een inval gedaan bij de fabrikant van energiedrankjes Red Bull. Dat bevestigde Red Bull tegen persbureau AFP. Het in Oostenrijk gevestigde Red Bull zei mee te werken aan het onderzoek van de Europese Commissie.

11 minuten geleden
Krant: Just Eat Takeaway schrapt 1700 banen VK, vooral bezorgers

LONDEN (ANP) - Maaltijdbezorgbedrijf Just Eat Takeaway gaat 1700 banen schrappen in het Verenigd Koninkrijk, schrijft de Britse krant The Telegraph. Vooral maaltijdbezorgers bij de Britse dienst Just Eat worden getroffen, maar ook zo'n 170 kantoorbanen verdwijnen. De stap is onderdeel van een kostenbesparingsmaatregel van het Nederlands-Britse bedrijf.

39 minuten geleden
Staat: procedures voor krimpbesluit Schiphol waren niet nodig

HAARLEM (ANP) - Het verlagen van het aantal vluchten via Schiphol van 500.000 naar 460.000 is volgens de Staat noodzakelijk om de balans op de luchthaven en de omgeving te herstellen. Dat zei de landsadvocaat tijdens een kort geding in de rechtbank van Haarlem, waar verschillende luchtvaartmaatschappijen de door de Staat voorgenomen krimp van Schiphol aanvechten. Zij voeren aan dat de Staat niet de juiste procedures heeft doorlopen, maar volgens de landsadvocaat zijn die helemaal niet aan de orde.

1 uur geleden
Boeing maakt elektrische vliegtuigen zonder piloot

AMSTERDAM (ANP) - Boeing gaat kleine elektrische vliegtuigen maken die zonder piloot kunnen vliegen, zei bestuurslid Marc Allen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer dinsdag tijdens de Amsterdam Drone Week (ADW) in de RAI. Het gaat om toestellen die maximaal vier personen tussen verschillende steden kunnen vervoeren op korte afstanden van hooguit 145 kilometer. Boeing wil zo meer mensen laten vliegen.

1 uur geleden
Brussel verdenkt energiedrankjesbedrijf van marktmanipulatie

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft onaangekondigde inspecties uitgevoerd bij een fabrikant van energiedrankjes. Het bedrijf, dat in meerdere EU-landen actief is, wordt verdacht van het manipuleren van de markt. Mogelijk heeft het misbruik gemaakt van een machtige positie op die markt of heeft het verboden prijsafspraken gemaakt met concurrenten, zegt de commissie.

2 uur geleden
Interpolis: 'grote zorgen' mkb'ers over stijgend ziekteverzuim

DEN HAAG (ANP) - Ruim 40 procent van de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf maakt zich zorgen over het hoge verzuim binnen hun organisatie, meldt verzekeringsconcern Interpolis op basis van onderzoek. Bij een op de vijf mkb’ers is het aantal verzuimmeldingen toegenomen.

2 uur geleden
Een op acht kantoren hoeft niet te voldoen aan duurzaamheidsregel

AMSTERDAM (ANP) - Ongeveer 12 procent van alle kantoren in Nederland is een monument dat niet hoeft te voldoen aan de duurzaamheidsregels. De eigenaren zijn niet verplicht om ervoor te zorgen dat de gebouwen een energielabel C of beter krijgen. Vastgoedadviseur Savills noemt die uitzondering ongewenst.

2 uur geleden