Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ING: belangrijker rol bij cybersecurity voor IT-dienstverleners

ING: belangrijker rol bij cybersecurity voor IT-dienstverleners

AMSTERDAM (ANP) - IT-dienstverleners zullen een grotere rol moeten gaan spelen om bedrijven weerbaarder te maken tegen cyberaanvallen. Dat zegt ING, die voorziet dat in cybersecurity gespecialiseerde bedrijven alleen niet genoeg capaciteit hebben om te zorgen dat bedrijven minder kwetsbaar zijn. Vooral MKB-bedrijven zijn nog te weinig voorbereid.

Volgens ING ligt het voor de hand dat bedrijven die IT-infrastructuur beheren ook doorgroeien naar beveiliging. Dan zullen zij wel moeten investeren in het uitbreiden van hun expertise op dat gebied, maar dat levert ook iets op. ING verwacht dat bedrijven in 2025 tot 11 miljard euro uitgeven aan cyberveiligheid.

De dreiging van cyberaanvallen wordt steeds groter, merkt ING op. De totale schade daarvan voor Nederlandse bedrijven schat de bank op tussen de 8 en 12 miljard euro, waarvan het verlies aan omzet en klanten en de kosten voor imagoherstel het grootste deel vormen. Ook zijn er kosten als reputatieschade en verlies van intellectueel eigendom.

Ransomware, die computers vergrendelt, waarna losgeld wordt geëist, is een sterk groeiende tak van cybercriminaliteit. Vanaf de tweede helft van 2019 tot de eerste helft van vorig jaar werd het aantal aanvalspogingen ruim drie keer zo groot. Meestal ligt het gevraagde bedrag voor het vrijgeven van de gegevens op tussen de 0,4 procent en 2 procent van de omzet, stelde Cyberveilig Nederland al eerder. Voor bedrijven is dat maar een klein onderdeel van de schade. De tijd waarin de systemen plat liggen en de periode die daarna nodig is om alles weer op orde te krijgen zijn veel duurder omdat daarin niet normaal zaken gedaan kan worden.

Meer uit Financieel

Sovjetautomerk Volga maakt comeback na vertrek westerse merken

MOSKOU (ANP/DPA) - Rusland heeft het voormalige Sovjetautomerk Volga nieuw leven ingeblazen. Volgens Russische media zijn er drie nieuwe modellen gepresenteerd op een industriële handelsbeurs.

1 uur geleden
Van Oord krijgt Spaanse opdracht voor windpark in Oostzee

ROTTERDAM (ANP) - Maritiem dienstverlener en baggeraar Van Oord is door het Spaanse energiebedrijf Iberdrola ingeschakeld voor de bouw van het Duitse offshore windpark Windanker. Het Rotterdamse familiebedrijf kan daarmee een nieuw windproject toevoegen aan zijn opdrachten in de Oostzee.

1 uur geleden
Justitie VS eist tot zeven jaar cel tegen oud-bestuurder FTX

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Ryan Salame, een van de voormalig bestuurders van de omgevallen cryptobeurs FTX, moet vijf tot zeven jaar de cel in. Zo luidt de eis van de Amerikaanse aanklagers, die hem beschuldigen van "ernstige misdaden" waar een "aanzienlijke straf" tegenover moet staan.

2 uur geleden
Heijmans flink hoger op afwachtend Damrak door nieuwe doelen

AMSTERDAM (ANP) - Heijmans behoorde woensdag tot de grote winnaars op de Amsterdamse beurs. De bouwer presenteerde voorafgaand aan zijn beleggersdag nieuwe financiële doelen, die goed werden ontvangen door beleggers. Het bedrijf streeft onder meer naar een omzet van zo'n 3 miljard euro in 2027, tegen 2,1 miljard euro vorig jaar. Ook wil Heijmans meer dividend gaan uitkeren aan de aandeelhouders. Het aandeel werd daarop 12,5 procent hoger gezet.

3 uur geleden
Allianz: minder schepen vergaan ondanks grotere risico's

ROTTERDAM/ANTWERPEN (ANP) - Wereldwijd zijn er in 2023 26 grote schepen verloren gegaan, meldt verzekeraar Allianz. Dat is een daling van een derde op jaarbasis en het laagste aantal in de scheepvaartsector ooit, ondanks de grotere risico's voor de sector door oorlogen en geopolitieke conflicten. Dertig jaar geleden verloor de wereldwijde scheepsvloot nog ongeveer tweehonderd grote schepen per jaar.

3 uur geleden
China zinspeelt op importheffing op auto's uit EU en VS

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - China overweegt een importheffing van mogelijk 25 procent in te voeren voor auto's uit de Europese Unie en de Verenigde Staten. Dat meldt de CCCEU, de branchevereniging voor bedrijven uit China in de EU, op basis van signalen van ingewijden. Dergelijke heffingen zouden volgens de CCCEU gevolgen hebben voor Europese en Amerikaanse autofabrikanten en een "aanzienlijke" impact hebben op de relatie tussen Beijing en Brussel.

4 uur geleden
Onderzoek: winkelstraten Nederland dit voorjaar veel drukker

UTRECHT (ANP) - De winkelstraten in Nederland zijn dit voorjaar veel drukker dan voorgaande jaren. Dat stelt onderzoeksbureau Locatus, dat elk halfjaar de straten opgaat om het aantal passanten in winkelgebieden te tellen.

4 uur geleden