Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ING-baas: ook na corona kan helft van werk vanuit huis

ING-baas: ook na corona kan helft van werk vanuit huis

AMSTERDAM (ANP) - De ruim 53.000 werknemers van ING kunnen ook na het einde van de coronapandemie de helft van hun werk vanuit huis doen. Dat zei topman Steven van Rijswijk in een gesprek met media. "Het is duidelijk dat er een andere balans zal zijn dan voor corona", schetst hij de toekomst voor zijn personeel.

Op dit moment werkt 80 procent van al het ING-personeel vanuit huis, nu het coronavirus in veel landen aan een tweede of zelfs derde opleving bezig is. De ervaringen van nu leren dat er veel mogelijk is op het vlak van werken op afstand. Daarmee wordt ook de rol van kantoorruimtes en de inrichting daarvan anders, legt Van Rijswijk uit. "Het zou best weleens kunnen worden als voetbalkantines. Je komt eerst in een groep bij elkaar voor informeel overleg op kantoor, en gaat vervolgens naar huis om daarna verder te werken."

Dat ING-personeel voor 50 procent vanuit huis kan werken, is volgens de topman geen regel maar een "basisaanname". Op dit moment onderzoekt de bank in acht landen via welke richtlijnen dat kan. Daarbij is er ook aandacht voor de regelgeving in de verschillende landen waar de bank actief is.

Extra drukte

De grootbank schaart zich achter een groeiend aantal bedrijven dat personeel permanent een deel van het werk thuis wil laten doen. Telecombedrijf KPN meldde dinsdag al te onderzoeken of het met minder kantoren toe kan. Grote Amerikaanse techbedrijven, waaronder Microsoft en Twitter, kondigden ook al toekomstplannen aan waarbij werken vanuit huis een vast onderdeel van de werkweek wordt.

Waar ING volgend jaar meer werk verwacht, is de afdeling bijzonder beheer, waar zakelijke klanten met acute financiële problemen worden ondergebracht. Op dit moment is er nog geen sprake van extra drukte op deze afdeling, maar de bank heeft al wel extra personeel daarvoor ingezet. Volgens Van Rijswijk zorgen steunmaatregelen vanuit de overheid en banken er nu nog voor dat zakelijke klanten ondanks de tweede lockdown overeind blijven. "Voor een toename van bijzonder beheer is het nog wat vroeg. Betaalpauzes van banken duren vaak tot het einde van dit jaar en in sommige gevallen nog langer."

ING zelf verleende sinds de coronacrisis wereldwijd ongeveer 200.000 betaalvakanties aan klanten. Zo'n 60 procent daarvan was voor zakelijke klanten en 40 procent voor huishoudens. Dat uitstel werd vooral in april, kort na de eerste wereldwijde virusuitbraak, verleend.

Meer uit Financieel

Boeing schrapt 17.000 banen om kosten te drukken

CHICAGO (ANP) - Boeing wil 17.000 banen schrappen, kondigde Boeing-topman Kelly Ortberg vrijdag aan. "Ons bedrijf bevindt zich in een moeilijke positie", verklaarde hij. Ortberg probeert het bedrijf te herstructureren, de kosten te drukken en de vliegtuigproductie te verbeteren. Die wordt geplaagd door veel vertragingen, schrijft The New York Times.

1 uur geleden
Taxidiensten winnen op beurs na matige reacties op robotaxi Tesla

NEW YORK (ANP) - Taxidiensten Uber en Lyft profiteerden vrijdag op de aandelenbeurzen in New York van de teleurstelling van investeerders op de presentatie van de robotaxi van Tesla.

6 uur geleden
VS kondigen nieuwe sancties aan tegen Iraanse oliesector

WASHINGTON (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten kondigen nieuwe sancties aan tegen de Iraanse olie- en petrochemische sector, in reactie op de raketaanval van Iran op Israël vorige week. De strafmaatregelen zijn onder meer bedoeld om te voorkomen dat Iran zijn olie-inkomsten gebruikt voor de financiering van "dodelijke en ontwrichtende activiteiten", waaronder de ontwikkeling van zijn nucleaire programma, verklaarde minister van Financiën Janet Yellen.

7 uur geleden
Polestar wil elektrische auto's vaker in winkels verkopen

GOTENBURG (ANP/BLOOMBERG) - De nieuwe topman van Polestar wil meer auto's bij dealers verkopen en niet alleen online, in een poging de dalende verkopen te stoppen. De Zweedse fabrikant van elektrische auto's heeft last van toegenomen concurrentie uit China, hoge kosten en een verzwakte vraag naar stekkerwagens.

8 uur geleden
Rotterdamse rederij plaatst zeilen op gastanker om duurzaamheid

ROTTERDAM (ANP) - Rederij Anthony Veder plaatst naar eigen zeggen als eerste ter wereld zeilen op een schip dat gas vervoert. Door de windaandrijving is minder brandstof nodig en hierdoor is het volgens het Rotterdamse bedrijf een duurzame oplossing voor de scheepvaart.

10 uur geleden
Autobedrijven omlaag op verder positieve Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - Verschillende autobedrijven stonden vrijdag bij het slot van de handelsweek op de Europese aandelenbeurzen in de min. Beleggers reageerden teleurgesteld op verkoopcijfers van Volkswagen en veranderingen aan de top bij Stellantis.

11 uur geleden
Curator: goede kans op doorstart donutketen Dunkin' in Nederland

AMSTERDAM (AFN) - Curator Derk van Geel van de in Nederland failliete koffie- en donutketen Dunkin' denkt dat er "goede kansen" zijn voor een succesvolle doorstart. Hij verwacht enkele weken nodig te hebben voor dit "complexe proces". In de tussentijd blijven de filialen open en worden er nog steeds donuts gemaakt.

11 uur geleden