Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Informateur Hamer praat dinsdag verder met D66, VVD en CDA

Informateur Hamer praat dinsdag verder met D66, VVD en CDA

DEN HAAG (ANP) - Informateur Mariëtte Hamer zet haar poging om onderhandelingen over een nieuw kabinet op gang te brengen dinsdagochtend voort. Zij had de vraag welke partijen met elkaar om tafel gaan eigenlijk half augustus al beantwoord willen hebben, maar een doorbraak lijkt nog altijd ver weg.

Hamer ontvangt dinsdag om 10.00 uur D66-leider Sigrid Kaag en haar secondant Rob Jetten. Om 11.30 schuiven Mark Rutte en Sophie Hermans aan namens de VVD, om 13.00 uur gevolgd door Wopke Hoekstra en Pieter Heerma.

Na een pauze van enkele weken werden de gesprekken onder leiding van Hamer vorige week hervat. VVD en D66 hebben op haar verzoek een document op hoofdlijnen opgesteld dat de basis moet gaan vormen voor een nieuw regeerakkoord. Het was de bedoeling dat andere partijen naar aanleiding daarvan bepaalden of zij wilden meepraten of niet.

Voldoende basis

Tot een schifting heeft die aanpak evenwel nog niet geleid. PvdA en GroenLinks reageerden positief op het document en zien er voldoende basis in voor onderhandelingen. CDA en ChristenUnie lieten zich minder duidelijk uit maar zijn in ieder geval niet afgeschrikt door wat zij gelezen hebben.

Aan de blokkades die sommige partijen opwerpen is evenwel nog niets veranderd. D66 wil niet opnieuw met de ChristenUnie regeren, de VVD wil nog altijd niet met zowel de PvdA als GroenLinks in zee, terwijl die twee linkse partijen nog steeds niet zonder elkaar willen komen onderhandelen.

Meer uit Politiek

Van der Burg: inzet Rode Kruis toont dat nood hoog is in Ter Apel

DEN HAAG (ANP) - Dat het Rode Kruis wordt ingezet om de opvang van asielzoekers in Ter Apel te ondersteunen, laat zien dat de nood hoog is, zegt demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) via zijn woordvoerder. Zijn ambtenaren werken bellijsten af om burgemeesters te overtuigen om opvangplekken te regelen.

17 uur geleden
Tilburg: hertelling levert geen veranderingen op in uitslag

TILBURG (ANP) - Het hertellen van de uitgebrachte stemmen bij vier stembureaus in Tilburg tijdens de Tweede Kamerverkiezingen leidt hoogstwaarschijnlijk niet tot aanpassing van de verkiezingsuitslag. Dat laat een woordvoerster van de gemeente Tilburg desgevraagd aan het ANP weten. Zo'n veertig mensen zijn zaterdagmiddag bezig geweest en hebben hun werk even voor 18.00 uur afgerond.

22 uur geleden
Yeşilgöz verdedigt VVD-positie om te gedogen in krantadvertenties

DEN HAAG (ANP) - Partijleider van de VVD Dilan Yeşilgöz verdedigt in een advertentie die is afgedrukt in meerdere zaterdagkranten haar keuze om een nieuwe coalitie alleen te ondersteunen als gedoogpartner. Zij heeft veel kritiek gekregen op dit besluit, onder meer van haar eigen leden en van andere politiek leiders. De politica herhaalt de boodschap die ze deze week herhaaldelijk en in vrijwel dezelfde bewoordingen heeft verkondigd tegen journalisten. Ze vindt dat het zetelverlies van haar partij rechtvaardigt om te gedogen en denkt zo het meest te kunnen bereiken voor VVD-kiezers.

1 dag geleden
Tweede Kamer stemt voor hertelling van vier stembureaus Tilburg

DEN HAAG (ANP) - De stemmen die zijn uitgebracht in vier stembureaus in Tilburg worden opnieuw geteld. Dat heeft de Tweede Kamer tijdens een uitzonderlijke vergadering op zaterdag besloten. De kans is minimaal dat door de hertelling de zetelverdeling in de Kamer verandert.

1 dag geleden
D66: kans op extra zetel heel klein bij mogelijke hertelling

DEN HAAG (ANP) - D66 acht de kans "heel klein" dat een mogelijke hertelling bij vier stembureaus in Tilburg nog tot een extra zetel in de Tweede Kamer kan leiden. "Die kans is heel klein. Want dan moeten in vier stembureaus nog 160 stemmen naar ons gaan en moet er bij de SP niks veranderen", laat een woordvoerder van de partij weten.

1 dag geleden
Politiek Den Haag maakt zich op voor grote stoelendans

DEN HAAG (ANP) - Politiek Den Haag maakt zich op voor een stoelendans. Een groot deel van de leden van de oude Tweede Kamer vertrekt en daar komen 81 nieuwe parlementariërs voor in de plaats. Daar zitten ook bekende gezichten bij: zeven zetels worden vanaf 6 december gevuld door bewindslieden van het nu demissionaire kabinet.

1 dag geleden
Kamer zaterdag bijeen om te besluiten over hertelling stemmen

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer komt zaterdag onverwacht bijeen om te besluiten over een mogelijke hertelling van de stemmen die zijn uitgebracht tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Er staat een korte vergadering geagendeerd om te stemmen over een hertelling.

1 dag geleden