Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Informateur Hamer gaat langs bij Kamervoorzitter Bergkamp

Informateur Hamer gaat langs bij Kamervoorzitter Bergkamp

DEN HAAG (ANP) - SER-voorzitter Mariëtte Hamer, die woensdag is benoemd tot de nieuwe informateur, gaat diezelfde avond nog langs bij Vera Bergkamp, de voorzitter van de Tweede Kamer. Hamer krijgt van de Kamervoorzitter de opdracht waar zij zich over zal buigen als informateur.

In die opdracht zal staan dat Hamer met verschillende partijen tot eerste voorstellen voor een nationaal herstelplan moet komen. Dat herstelplan moet Nederland uit de coronacrisis helpen. Daarna moet de informateur kijken welke partijen tot een nieuwe regeringscoalitie kunnen komen. Een voorstel van D66 en VVD om Hamer te benoemen en haar deze taken mee te geven, kreeg woensdag voldoende steun. De Kamer debatteerde die dag over het verslag van de oude informateur, Herman Tjeenk Willink.

Meer uit Politiek

Nieuwe defensieminister: Oekraïne 'op dezelfde wijze' steunen

DEN HAAG (ANP) - Als het aan de beoogde nieuwe minister van Defensie Ruben Brekelmans ligt, blijft Nederland voortrekker op het gebied van steun aan Oekraïne. Brekelmans (VVD) zegt na zijn gesprek met de formateur en beoogd premier dat hij ervan uitgaat dat het toekomstige kabinet de steun op "militair, financieel en diplomatiek" vlak "op dezelfde wijze" zal voortzetten.

2 uur geleden
Ook Orbán lijkt Rutte als NAVO-chef te accepteren

BRUSSEL (ANP) - De kans dat demissionair premier Mark Rutte de nieuwe NAVO-baas wordt, is weer toegenomen nu de Hongaarse premier Viktor Orbán en Rutte een goed gesprek hebben gehad voor aanvang van de EU-top over Europese topposities.

2 uur geleden
Kabinet-Schoof staat dinsdag 2 juli op het bordes

DEN HAAG (ANP) - Het nieuwe kabinet wordt op 2 juli beëdigd. Die dinsdagochtend staat de ministersploeg op het bordes, aldus beoogd premier Dick Schoof. "Dat staat nu vast." De bordesscène wordt niet op maandag 1 juli gehouden, omdat dan Keti Koti wordt gevierd, ter gelegenheid van de afschaffing van de slavernij.

3 uur geleden
Hertellingen leveren Wilders zelf tientallen extra stemmen op

DEN HAAG (ANP) - Weer hebben een paar gemeenten de uitslag van de verkiezingen voor het Europees Parlement aangepast. Dat deden ze nadat ze de stemmen opnieuw hadden geteld op verzoek van de Kiesraad. Onder meer in Amsterdam en Den Haag is de eindstand veranderd. Dit pakt vooral gunstig uit voor Geert Wilders zelf, lijstduwer van de PVV. Hij kreeg meer voorkeurstemmen.

3 uur geleden
Kabinet ook verrast door Oostenrijkse steun natuurherstelwet

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet is "verrast" door het besluit van Oostenrijk om voor de Europese natuurherstelwet te stemmen, laat demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) aan de Tweede Kamer weten. Het betekent volgens haar onder meer dat Nederland over twee jaar een nationaal natuurherstelplan bij de Europese Commissie moet inleveren.

4 uur geleden
Slowakije is 'nog altijd' in bespreking over NAVO-baan Rutte

BRUSSEL (ANP) - Slowakije is er nog altijd niet uit of het demissionair premier Mark Rutte als nieuwe NAVO-topman wil. "We zijn daarover nog steeds in bespreking", zegt president Peter Pellegrini.

4 uur geleden
Aanstaand vicepremier Agema (PVV) dankbaar voor vertrouwen

DEN HAAG (ANP) - PVV-kopstuk Fleur Agema, die uiteindelijk vicepremier wordt namens de partij van Geert Wilders, vindt het een bijzonder moment dat zij straks op het bordes staat. "Ik ben heel erg dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen." Agema is dit weekend naar voren geschoven als beoogd vicepremier nadat de kandidatuur van partijgenoot Gidi Markuszower werd teruggetrokken.

5 uur geleden