Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inflatie heeft duidelijk invloed op Europese industrie

Inflatie heeft duidelijk invloed op Europese industrie

LONDEN (ANP/RTR) - Net als in veel andere delen van de wereld gaat de Europese industrie gebukt onder de gevolgen van de hoge inflatie. De bedrijvigheid in de sector daalde in augustus voor de tweede maand op rij. Fabrieken bleken daarbij vooral niet in staat evenveel te verkopen als ze maakten.

De kosten voor levensonderhoud stijgen voor veel huishoudens. Vooral energie en levensmiddelen worden duurder en dat zorgt ervoor dat consumenten op andere zaken bezuinigen. Dit leidde in fabrieken voor een recordtoename van producten die gereed zijn, maar dus nog niet verkocht.

Volgens marktonderzoeker S&P Global is de inkoopmanagersindex, die kijkt naar de bedrijvigheid in de industrie, van de eurozone deze maand afgenomen tot 49,6. Dat cijfer viel nog iets lager uit dan bij een eerdere raming. Een stand van 50 of meer duidt op groei, daaronder op krimp.

Volgens S&P Global zal de situatie er in de nabije toekomst niet beter op worden. Daarmee neemt ook de kans op een recessie verder toe. Vooral ook omdat de nieuwe orders achterbleven en de werkvoorraden minder zijn geworden. Steeds meer fabrieken schroeven ook de productie terug, ook omdat magazijnen vol liggen met onverkochte voorraden. Ook de grondstoffenvoorraden stapelen zich op.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

2 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

5 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

7 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

8 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiële injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden