Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Infantino op bezoek in Witte Huis voor WK 2026

Infantino op bezoek in Witte Huis voor WK 2026

WASHINGTON (ANP) - Voorzitter Gianni Infantino van wereldvoetbalbond FIFA heeft deze week een bezoek gebracht aan de Amerikaanse president Donald Trump. Infantino was in het Witte Huis aanwezig bij de ondertekening van het akkoord over normalisatie van de verhoudingen tussen Israël, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein.

De FIFA-baas sprak met Trump ook over de voorbereidingen op het WK 2026, dat in de Verenigde Staten, Canada en Mexico wordt gehouden. Het is de bedoeling dat de FIFA voor het WK een hoofdkwartier in de VS krijgt. Infantino en Trump bespraken volgens de FIFA ook hoe het mondiale toernooi voor ontwikkeling van het Amerikaanse voetbal kan zorgen.

De 50-jarige voorzitter van de FIFA gebruikte zijn bezoek aan Washington ook voor een bezoek aan William Barr, de minister van Justitie. Hij wilde de Amerikanen persoonlijk bedanken voor hulp in de strijd tegen corruptie bij de wereldvoetbalbond. Het onderzoek van de FBI leidde in 2015 tot de arrestatie van heel wat kopstukken bij de FIFA. "Ik ben ervan overtuigd dat de geloofwaardigheid en reputatie van de FIFA op het hoogste niveau zo worden hersteld", aldus Infantino.

Meer uit Voetbal

NAC Breda pakt punt tegen Jong FC Utrecht bij debuut Van Gastel

UTRECHT (ANP) - Jean-Paul van Gastel is als trainer van NAC Breda begonnen met een gelijkspel bij Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. De opvolger van de ontslagen Peter Hyballa zag zijn elftal in de Galgenwaard met 1-1 gelijkspelen.

20 minuten geleden
Coach van Sevilla verwacht 'zware wedstrijd' bij PSV

EINDHOVEN (ANP) - Coach José Luis Mendilibar van Sevilla FC verwacht een zware wedstrijd tegen PSV in de Champions League. De Spaanse ploeg en de Eindhovenaren ontmoeten elkaar dinsdag in het Philips Stadion.

1 uur geleden
Coach Bayern München verdedigt meetrainen van Boateng

KOPENHAGEN (ANP) - Coach Thomas Tuchel van Bayern München heeft aan de vooravond van de Champions League-wedstrijd tegen FC Kopenhagen de kritiek op het meetrainen van Jérôme Boateng gepareerd. De oud-speler van de Duitse club houdt bij zijn voormalige werkgever zijn conditie op peil. Maar hij is niet onomstreden vanwege de slepende rechtszaak rond de mishandeling van zijn ex-vriendin. Het hooggerechtshof in Beieren heeft het vonnis tegen hem onlangs vernietigd en de zaak terugverwezen naar een lagere rechtbank.

3 uur geleden
RKC-doelman Vaessen bedankt medisch personeel en supporters

WAALWIJK (ANP) - Doelman Etienne Vaessen van RKC Waalwijk heeft het medisch personeel bedankt voor het snelle handelen na de ongelukkige botsing tijdens het duel met Ajax van afgelopen zaterdag. Ook bedankte hij in een open brief op social media zijn collega's en de supporters voor alle steunbetuigingen.

3 uur geleden
Media: Spaanse voetbalsters bevestigen opgedrongen kus Rubiales

MADRID (ANP) - Drie speelsters van de Spaanse nationale ploeg hebben voor de rechter verklaard dat Jennifer Hermoso tegen haar wil op haar mond werd gezoend door Luis Rubiales, de inmiddels opgestapte voorzitter van de Spaanse voetbalbond. Dat melden diverse media in Spanje. Alexia Putellas, aanvoerder Irene Paredes en Misa Rodríguez legden een verklaring af in het onderzoek naar Rubiales. Hij kuste Hermoso tijdens de huldiging van het WK, waar Spanje ten koste van Engeland de titel veroverde.

5 uur geleden
Barcelona legt talentvolle voetballer Yamal langer vast

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft de talentvolle voetballer Lamine Yamal langer vastgelegd. De 16-jarige aanvaller heeft een contract tot medio 2026 getekend bij de Spaanse club. In het contract is een afkoopsom van 1 miljard euro opgenomen. Dat deed Barcelona eerder ook bij Alejandro Balde, een ander toptalent.

7 uur geleden
Ten Hag overweegt rentree Antony tegen Galatasaray

MANCHESTER (ANP) - Coach Erik ten Hag overweegt Antony dinsdag zijn rentree te laten maken bij Manchester United in de wedstrijd in de Champions League tegen Galatasaray. De Braziliaanse voetballer was een aantal weken afwezig bij zijn Engelse club omdat zijn ex-vriendin Gabriela Cavallin hem had beschuldigd van mishandeling. In afwachting van het onderzoek naar de zaak speelde en trainde de oud-speler van Ajax niet mee.

7 uur geleden