Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Industrieconcern VDL aast op beursgenoteerd Neways

Industrieconcern VDL aast op beursgenoteerd Neways

EINDHOVEN (ANP) - Industrieconcern VDL Groep aast op het beursgenoteerde bedrijf Neways, een Brabantse maker van elektronische componenten voor bijvoorbeeld de auto-industrie. De twee zijn met elkaar in gesprek, maar het is nog onzeker of een en ander uiteindelijk tot een overname zal leiden.

VDL biedt 12,50 euro per aandeel (met dividend) op Neways. Een concrete overnamesom die dan zou ontstaan wilde een woordvoerder van VDL niet geven. Hij wilde ook niet speculeren of de beursnotering van Neways na een overname in stand blijft. VDL zelf heeft die notering, als familiebedrijf, namelijk niet. "Ik kan niks zeggen, dit is echt pas een voorstel."

Sinds 1995 is VDL al aandeelhouder van Neways en de onderneming heeft een belang van bijna 28 procent opgebouwd. Daarbij heeft aandeelhouder ZBG Capital zijn deelneming in Neways van ruim 28 procent inmiddels toegezegd. Daarmee heeft VDL dus al meer dan de helft van de aandelen Neways in handen.

Volgens VDL kan het bedrijf met Neways een sterkere positie krijgen in industrieën waar ze gezamenlijk actief zijn. Dat "biedt meerwaarde voor klanten op het gebied van hoogwaardige elektronica en mechatronica", aldus VDL.

Meer uit Financieel

Grote Duitse oefening rond crisis bij acuut tekort aan aardgas

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland heeft donderdag een grote oefening gehouden rond de crisis die zou ontstaan bij een acuut tekort aan aardgas. In verschillende deelstaten werden simulaties georganiseerd door de Duitse toezichthouder voor de energievoorziening Bundesnetzagentur over wat kan worden gedaan in het geval van een tekort en hoe het gasverbruik dan verminderd zou moeten worden.

29 minuten geleden
Vakbonden blij met verhoging minimumloon, FNV wil meer

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV laten weten blij te zijn met het voorstel van de Tweede Kamer om het minimumloon volgend jaar extra te verhogen met 1,7 procent. FNV vindt echter dat het minimumloon, de AOW en het sociaal minimum nog verder omhoog moeten.

1 uur geleden
Pomphoudersclub: blij dat verhoging brandstofaccijns niet doorgaat

DEN HAAG (ANP) - Het is goed nieuws dat de Tweede Kamer een streep zet door een verhoging van de brandstofaccijns per 1 januari. Dat zegt Ewout Klok, voorzitter van Belangenvereniging Tankstations (BETA). Volgens hem is dit vooral erg belangrijk voor Nederlandse pomphouders in de grensstreek omdat het prijsverschil met Duitsland en België daardoor niet nog verder oploopt.

2 uur geleden
Rode cijfers op Europese beurzen na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag over een breed front omlaag, na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve een dag eerder. De centrale bank hield de rente in de Verenigde Staten onveranderd, maar een grote meerderheid van de beleidsmakers van de Fed is echter wel voorstander van nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden. Daardoor laaide de rentevrees weer op.

3 uur geleden
Chipmaker Broadcom zakt op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Broadcom behoorde donderdag tot de grootste dalers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op een bericht van techwebsite The Information dat Google-moederbedrijf Alphabet overweegt de chipfabrikant te laten vallen als leverancier van chips voor kunstmatige intelligentie (AI) zodra het techconcern zijn eigen chips heeft ontwikkeld. Dat zou mogelijk al in 2027 kunnen gebeuren.

5 uur geleden
Mediatycoon Rupert Murdoch met pensioen, weg bij News Corp en Fox

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Mediamagnaat Rupert Murdoch gaat met pensioen en treedt af als voorzitter van zijn mediabedrijven News Corp en Fox. Zijn zoon Lachlan Murdoch neemt de taken van hem over.

5 uur geleden
Elektronicaketen BCC doet aanvraag voor bankroet

AMSTERDAM (ANP) - BCC heeft faillissement aangevraagd, bevestigt de elektronicaketen. De keten vroeg vorige week al uitstel van betaling aan, naar eigen zeggen als gevolg van "aanhoudende en toenemende zware marktomstandigheden". BCC heeft zestig vestigingen, verspreid door het land. Bij het bedrijf werken ruim 1100 medewerkers.

6 uur geleden