Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Industriecijfers en ADP-banenrapport in focus op beurzen

Industriecijfers en ADP-banenrapport in focus op beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Op de Europese aandelenbeurzen gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar de industriecijfers uit de eurozone en de Verenigde Staten. Ook komt loonstrookverwerker ADP later op de dag met zijn Amerikaanse banenrapport. De ADP-cijfers vormen een indicator voor het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat vrijdag verschijnt. De werkgelegenheid vormt samen met de inflatie een belangrijke factor in het rentebeleid van de Federal Reserve.

De AEX-index op Beursplein 5 koerst op basis van de openingsindicatoren af op een positief begin van de nieuwe maand. Ook elders in Europa lijken de beurzen in het groen te openen. De belangrijkste aandelenmarkten in Azië wonnen woensdag overwegend terrein. De Nikkei in Tokio sloot 1,3 procent in de plus.

De beurs in Shanghai noteerde 0,5 procent hoger ondanks zwakke industriecijfers. Volgens marktonderzoekers Caixin en Markit is de bedrijvigheid in de Chinese industrie in augustus voor het eerst sinds april 2020 gekrompen. Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dinsdag al dat de groei in de industrie afgelopen maand opnieuw is vertraagd. De tegenvallende cijfers wakkeren echter de hoop aan op steunmaatregelen van Peking om de economie aan te jagen.

DSM

Op het Damrak zal DSM mogelijk bewegen op een advieswijziging. Analisten van JPMorgan schroefden hun aanbeveling voor het speciaalchemiebedrijf terug. Ook Randstad staat in de belangstelling. Volgens de Belgische zakenkrant De Tijd is de uitzender in vergevorderde gesprekken over een overname van de Belgische personeelsadviseur Hudson.

Ordina liet weten de Nederlandse IT-dienstverlener IFS Probity over te nemen. Een overnamebedrag werd niet gegeven. IFS Probity heeft een jaaromzet van meer dan 7 miljoen euro en ongeveer 40 medewerkers.

Olieprijzen

De Europese beurzen sloten dinsdag overwegend lager. De AEX-index daalde 0,2 procent tot 787,62 punten. Ook Wall Street ging licht omlaag. De Dow-Jonesindex eindigde met een min van 0,1 procent op 35.360,73 punten. De S&P 500 daalde 0,1 procent en techbeurs Nasdaq verloor een fractie.

Op de oliemarkt gaat de aandacht uit naar de vergadering van oliekartel OPEC en bondgenoten over de productie. Volgens de olielanden zal dit jaar nog sprake zijn van een tekort aan olie, gevolgd door een overaanbod in de loop van 2022. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,8 procent tot 69,04 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent meer op 72,15 dollar per vat. De euro was 1,1797 dollar waard, tegen 1,1796 dollar een dag eerder.

Meer uit Financieel

Musk moet opnieuw getuigen in onderzoek naar overname Twitter

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Een Amerikaanse rechtbank heeft bepaald dat Elon Musk opnieuw moet getuigen in het onderzoek van de Amerikaanse beurstoezichthouder (SEC) naar zijn overname van het sociale medium Twitter voor 44 miljard dollar. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten.

54 minuten geleden
GameStop schiet omhoog op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beursgraadmeters kozen de weg omhoog dinsdag, in aanloop naar een belangrijk Amerikaanse inflatiecijfer dat woensdag naar buiten komt. Computerspellenverkoper GameStop maakte een opmerkelijke koerssprong van ruim 60 procent. Kleine beleggers leken elkaar opnieuw aan te sporen om weer in het aandeel te stappen.

2 uur geleden
Meta stopt met Workplace, de zakelijke versie van Facebook

MENLO PARK (ANP/BLOOMBERG) - Socialemediabedrijf Meta Platforms stopt met Workplace, de zakelijke versie van Facebook. In de komende twee jaar wordt de dienst geleidelijk uitgefaseerd en blijft operationeel tot eind augustus 2025, zegt een woordvoerder.

2 uur geleden
Onlinebank bunq gaat ook verzekeringen aanbieden

AMSTERDAM (ANP) - Bunq gaat vanaf dinsdag reisverzekeringen aanbieden. Het is de eerste verzekering van de Nederlandse onlinebank. Met de doorlopende reisverzekering, die wereldwijd geldt, kunnen klanten volgens bunq ook schade aan een huurauto en noodgevallen tijdens een zakenreis vergoed krijgen. Voor de verzekering werkt de bank samen met de Belgische verzekeraar Qover.

3 uur geleden
Onlinebank bunq gaat ook verzekeringen aanbieden

AMSTERDAM (ANP) - Bunq gaat vanaf dinsdag reisverzekeringen aanbieden. Het is de eerste verzekering van de Nederlandse onlinebank. Met de doorlopende reisverzekering, die wereldwijd geldt, kunnen klanten volgens bunq ook schade aan een huurauto en noodgevallen tijdens een zakenreis vergoed krijgen. Voor de verzekering werkt de bank samen met de Belgische verzekeraar Qover.

3 uur geleden
Blue Origin hervat toeristische ruimtevluchten zondag

KENT (ANP/BLOOMBERG) - Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Amazon-oprichter Jeff Bezos, hervat naar verwachting op 19 mei zijn ruimtevluchten voor toeristen, maakte de onderneming bekend. Twee jaar geleden werden de bemande operaties stopgezet na een mislukte vlucht met zijn herbruikbare New Shepard-raket.

4 uur geleden
Ryanair sluit basis op luchthaven Bordeaux na tariefconflict

BORDEAUX (ANP/AFP) - De Ierse budgetmaatschappij Ryanair sluit zijn basis op de luchthaven in de Franse stad Bordeaux. Het bedrijf van topman Michael O'Leary kon het niet eens worden met de Fransen over tarieven, werd dinsdag bekend.

5 uur geleden