Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Indrukwekkende zege Djokovic bij entree in Laver Cup

Indrukwekkende zege Djokovic bij entree in Laver Cup

LONDEN (ANP) - Tennisser Novak Djokovic heeft Team Europa weer aan de leiding gebracht in de Laver Cup. De Servische voormalige nummer 1 van de wereld had geen enkele moeite met de Amerikaan Frances Tiafoe, die uitkwam voor Team Wereld. Djokovic won in twee sets: 6-1 6-3. In de eerste set verloor hij geen enkel punt op zijn eigen opslag.

Djokovic speelde in Londen zijn eerste wedstrijd sinds Wimbledon, waar hij zijn 21e grandslamtitel veroverde door de Australiër Nick Kyrgios in de finale te verslaan. Djokovic kon dit jaar niet meedoen aan de Australian Open en de US Open, omdat hij uit principe niet is gevaccineerd tegen het coronavirus.

De Serviër won na zijn duel in enkelspel ook het dubbelspel aan de zijde van de Italiaan Matteo Berrettini. Het koppel won namens Team Europa in twee sets (7-5 6-2) van het duo Jack Sock/Alex de Minaur, dat Team Wereld vertegenwoordigde.

Federer toeschouwer

Team Europa van captain Björn Borg staat nu 8-4 voor. Eerder op de dag won Berrettini in het enkelspel van de Canadees Félix Auger-Aliassime (7-6 (11) 4-6 10-7). De Amerikaan Taylor Fritz pakte voor Team World van captain John McEnroe 2 punten door de Brit Cameron Norrie te verslaan: 6-1 4-6 10-8.

Roger Federer was aandachtig toeschouwer bij de partijen en moedigde ook zijn oude rivaal Djokovic aan. De Zwitser, 20 keer winnaar van een grandslamtoernooi, speelde vrijdag in de Laver Cup zijn allerlaatste tennispartij van zijn carrière aan de zijde van Rafael Nadal in het dubbelspel.

Meer uit Sport

Van Rijthoven maakt half mei rentree en speelt Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven maakt half mei zijn rentree in het tenniscircuit. Hij wil eind volgende maand gaan deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros.

3 uur geleden
Schaatser Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kai Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma. De ploeg zegt in een persbericht dat dit "in goed overleg" is besloten. Het is nog onduidelijk naar welke ploeg Verbij nu gaat.

3 uur geleden
Sabalenka verliest in kwartfinale van tennistoernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld verloor na ruim twee uur met 3-6 6-3 7-5 van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

4 uur geleden
Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

5 uur geleden
Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

6 uur geleden
Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in België wel te winnen.

6 uur geleden
UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

6 uur geleden