Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Indiase stad blaast illegale 'Twin Towers' op

Indiase stad blaast illegale 'Twin Towers' op

NOIDA (ANP/AFP) - In een voorstad van de Indiase hoofdstad New Delhi is begonnen met de evacuatie van duizenden bewoners van een wijk waar twee grote flats in aanbouw zullen worden opgeblazen. De Twin Towers in Noida zijn 100 meter hoog en worden met 3500 kilo explosieven zondag in, volgens de planning, luttele seconden vernietigd omdat ze zonder vergunning zijn gebouwd. In de wijde omgeving van de illegale panden maakt men zich zorgen over het stof dat de operatie aan de toch al zwaar vervuilde lucht zal toevoegen.

Plaatselijke media stellen de bezorgde burgers in het nabijgelegen New Delhi gerust met weersverwachtingen. Het blijft droog en de wind staat naar verwachting niet in de richting van de hoofdstad. Droog weer zou goed zijn voor dergelijke gecontroleerde ontploffingen. Bovendien wordt de sloop door specialisten uitgevoerd.

De chef van het ingeschakelde Zuid-Afrikaanse bedrijf Jet Demolitions, Joe Brinkmann, is van tevoren al trots en ziet uit naar het werk. "Het wordt een geweldig staaltje van techniek" zei hij tegen Indiase media. En hij is ervan overtuigd dat met de deskundigheid van de slopers de aangrenzende panden geen enkele schade hoeven te vrezen. Het dichtstbijzijnde belendende perceel staat volgens Brinkmann negen meter verwijderd, maar dat is volgens hem geen probleem en het stof daalt binnen 10 minuten neer en vormt dan geen enkel gevaar meer voor mensen, dieren of planten. De gemeente Noida maakt het weer schoon.

De Indiase Twin Towers worden opgeblazen na een juridische strijd die werd begonnen door omwonenden. Er was voor de plek wel een bouwvergunning afgegeven voor de bouw van zeshonderd appartementen, maar de bouwers bleken veel grotere plannen te hebben. Ze lieten de Twin Towers verrijzen met 1650 appartementen. Uiteindelijk heeft het Indiase hooggerechtshof bepaald dat de flats er niet mogen blijven.

Meer uit Buitenland

Kevin Spacey reageert op beschuldigingen in nieuwe documentaire

LONDEN (ANP) - Kevin Spacey heeft gereageerd op beschuldigingen van misbruik die tegen hem gedaan worden in de nog te verschijnen documentaire Spacey Unmasked. In die tweedelige docu, die op 6 en 7 mei verschijnt in het Verenigd Koninkrijk, beschuldigen tien mannen de 64-jarige acteur van seksueel geweld. In een interview met Dan Wootton, getiteld Right of Reply, zegt Spacey: "Ik heb niets meer te verbergen."

1 uur geleden
Rusland meldt nieuwe raketaanval op de Krim

KYIV (ANP/DPA/RTR) - Het Russische ministerie van Defensie meldt meerdere raketten te hebben onderschept die op de Krim waren afgevuurd. De luchtverdediging heeft volgens een verklaring vier ATACMS-projectielen neergehaald. Die worden door de Verenigde Staten geleverd aan Oekraïne.

1 uur geleden
Blinken: Hamas enige obstakel voor staakt-het-vuren in Gaza

WASHINGTON (ANP/AFP) - Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is Hamas nog het enige obstakel voor een staakt-het-vuren in Gaza. Dat zei hij vrijdag tijdens een bijeenkomst in de Amerikaanse staat Arizona, voorafgaand aan de geplande aankomst van een Hamas-delegatie in de Egyptische hoofdstad Caïro op zaterdag voor gesprekken over zo'n gevechtsstop.

3 uur geleden
Indonesië gaat 10.000 mensen permanent verhuizen om vulkaan

MANADO (ANP) - Indonesië gaat circa 10.000 inwoners van het vulkaaneiland Ruang permanent verhuizen. De reden is dat er zorgen bestaan over nog meer uitbarstingen in de nabije toekomst, nadat de zeer actieve vulkaan recent al de nodige schade aanrichtte. Afgelopen dinsdag barstte de Ruang opnieuw uit. Uit de vulkaan voor de kust van Sulawesi steeg toen een aswolk op van zo'n vijf kilometer hoogte.

5 uur geleden
Dodental overstromingen Zuid-Brazilië stijgt naar 39

PORTO ALEGRE (ANP) - Het dodental door overstromingen en modderstromen als gevolg van aanhoudende stortregens in het zuiden van Brazilië is vrijdag opgelopen tot 39. De Braziliaanse autoriteiten waarschuwen bovendien dat het ergste nog gaat komen. Er zijn nog minstens 68 mensen vermist. En er bestaat een "noodsituatie met instortingsgevaar" rond vier dammen in de deelstaat Rio Grande do Sul.

8 uur geleden
Hamas-delegatie zaterdag in Caïro voor gesprekken over bestand

CAÏRO (ANP/RTR) - Een Hamas-delegatie arriveert zaterdag in de Egyptische hoofdstad Caïro voor gesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza. Dat meldt de Egyptische staatszender Al Qahera. Vrijdag is CIA-directeur William Burns al in Caïro aangekomen in verband met de gesprekken.

12 uur geleden
Arrestaties in Canada in verband met moord sikh-leider Nijjar

OTTAWA (ANP/RTR) - De Canadese politie heeft arrestaties verricht in verband met de moord op de sikh-separatist Hardeep Singh Nijjar in de provincie British Columbia in juni vorig jaar. Dat zei een bron met directe kennis van de zaak tegen persbureau Reuters. Nijjar werd door India bestempeld als een terrorist.

13 uur geleden