Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Indiase regio's versoepelen maatregelen tegen coronavirus

Indiase regio's versoepelen maatregelen tegen coronavirus

NEW DELHI (ANP/RTR) - Meerdere Indiase regio's hebben maandag diverse coronamaatregelen versoepeld nu het aantal besmettingen is afgenomen tot het laagste niveau in ruim twee maanden. Onder meer in de hoofdstad New Delhi mogen alle winkels en winkelcentra weer open.

De cafés, sportscholen, bioscopen en parken in New Delhi blijven nog wel gesloten. Verder staat bijvoorbeeld de deelstaat Tamil Nadu toe dat meer mensen op de werkvloer mogen zijn en slijterijen weer de deuren mogen openen. Als het aantal besmettingen weer stijgt, wil India de beperkingen weer invoeren.

De tweede besmettingsgolf in India ontstond in april en piekte begin mei met ruim 400.000 bevestigde gevallen per dag. De autoriteiten meldden maandag iets meer dan 70.000 nieuwe gevallen, het laagste aantal sinds 31 maart. De druk om te versoepelen is groot omdat vele miljoenen Indiërs afhankelijk zijn van daglonen.

Waarschuwingen

Experts hebben gewaarschuwd tegen een opheffing van alle beperkingen omdat slechts een klein deel van de bevolking is ingeënt tegen Covid-19. Zo'n 5 procent van de naar schatting 950 miljoen volwassenen is volledig gevaccineerd. Vanwege de vele besmettingen, waardoor de zorg zwaar overbelast raakte, is India gestopt met de export van coronavaccins zodat het de eigen bevolking sneller kan inenten.

India telt officieel 29,5 miljoen besmettingen en meer dan 374.000 sterfgevallen. De werkelijke aantallen liggen hoger omdat niet alle gevallen bekend zijn bij de autoriteiten. Daarnaast was er in de afgelopen maanden niet altijd voldoende testcapaciteit.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Recordaantal nieuwe coronabesmettingen in Florida

TALLAHASSEE (ANP) - In de Amerikaanse staat Florida zijn vrijdag 21.683 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is het hoogste aantal dagelijkse gevallen sinds het begin van de pandemie, meldt persbureau Bloomberg zaterdag op basis van gegevens van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC. Het vorige record dateerde van begin januari en stond op ruim 19.100 besmettingen.

4 uur geleden
Vijf arrestaties na wapendiefstal uit huis Bouterse

PARAMARIBO (ANP) - In verband met de geruchtmakende diefstal van wapens uit het huis van de Surinaamse oud-president Desi Bouterse zijn vijf mensen aangehouden, onder wie een politieman. Ook heeft het Openbaar Ministerie (OM) een lijst van de 46 gestolen wapens bekendgemaakt, melden Surinaamse media zaterdag.

12 uur geleden
Britse premier Johnson en vrouw Carrie verwachten tweede kind

LONDEN (ANP) - De Britse premier Boris Johnson (57) en zijn vrouw Carrie (33) krijgen een tweede kind, berichten Britse media. Het kind wordt in december verwacht.

13 uur geleden
Ruim 200.000 Fransen betogen tegen coronapas en vaccinatieplicht

PARIJS (ANP) - Fransen zijn zaterdag, voor de derde keer op rij, massaal de straat op gegaan om te protesteren tegen strengere coronamaatregelen zoals de zogenoemde gezondheidspas en de verplichte vaccinatie van zorgpersoneel. Het ministerie van Binnenlandse Zaken sprak over ruim 204.000 deelnemers, de grootste opkomst tot nu toe. Vorige week betoogden 160.000 mensen, de week daarvoor 110.000.

14 uur geleden
Engelsen kunnen zich nu ook in het circus laten inenten

LONDEN (ANP) - Engelsen die zich willen laten inenten tegen het coronavirus kunnen nu ook terecht bij circussen en op sport- en festivalterreinen. De autoriteiten zetten op grote schaal 'pop-up' priklocaties op om meer mensen te kunnen bereiken, berichten Britse media.

17 uur geleden
Brandweer Italië druk met bosbranden

ROME (ANP/DPA) - De brandweer in Italië heeft de handen vol aan bosbranden, vooral in het zuiden van het land. De afgelopen 24 uur moesten brandweerlieden achthonderd keer uitrukken.

17 uur geleden
Duitse politici willen af van gratis sneltesten, schrijft krant

BERLIJN (ANP) - Niet-gevaccineerde Duitsers moeten later dit jaar waarschijnlijk zelf gaan betalen voor hun sneltesten. Die zijn nu nog gratis, maar regeringspartijen CDU/CSU en SPD willen dat volgens bronnen van de krant Bild veranderen als alle Duitsers de kans hebben gehad om zich volledig te laten vaccineren tegen het coronavirus.

18 uur geleden