Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Indiase hoofdstad verlengt lockdown met week

Indiase hoofdstad verlengt lockdown met week

NEW DELHI (ANP/AFP) - De lokale autoriteiten hebben de lockdown in de Indiase hoofdstad New Delhi met een week verlengd, in verband met de enorme stijging van het aantal coronabesmettingen de voorbije dagen. De lockdown zou eigenlijk maandag aflopen in de stad met ruim 20 miljoen inwoners, maar de situatie rondom het coronavirus is dusdanig verslechterd dat versoepelingen momenteel niet verantwoord zijn.

India meldde zaterdag ruim 400.000 nieuwe coronabesmettingen in 24 uur tijd. In de voorgaande week meldde het land dagelijks meer dan 300.000 infectiegevallen. In de afgelopen 24 uur bezweken 3523 personen aan de gevolgen van Covid-19. Het totale dodental komt daarmee op 211.853, het drie na hoogste ter wereld, na de Verenigde Staten, Brazilië en Mexico.

Ondertussen probeert India de vaccinatie-inspanningen te versterken. Zaterdag arriveerden 150.000 Russische Spoetnik-vaccins en daar moeten nog "miljoenen doseringen" op volgen, aldus het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken. Hoewel het land 's werelds grootste vaccinproducent is, heeft het momenteel zelf niet genoeg vaccins in de strijd tegen Covid-19.

India heeft sinds maart te maken met een alarmerende toename van het aantal coronabesmettingen, mogelijk vanwege een dubbel gemuteerde variant van het longvirus. Volgens wetenschappers heeft de regering van premier Narendra Modi de oplopende cijfers te lang genegeerd en nagelaten maatregelen te nemen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Meer uit Buitenland

Slowakije kwaad om Russische uitspraken rond verkiezingen

BRATISVLAVA (ANP/AFP) - Slowakije heeft kwaad gereageerd op uitspraken van de directeur van de Russische buitenlandse inlichtingendienst. Hij zei vlak voor de Slowaakse verkiezingen dat de liberale partij PS werd aangestuurd door de Verenigde Staten. De Slowaakse regering beschuldigt Rusland ervan zich met de verkiezingen te bemoeien.

8 minuten geleden
Republikein komt met motie voor afzetten Huis-voorzitter McCarthy

WASHINGTON (ANP/RTR) - De positie van de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy lijkt te wankelen. Zijn Republikeinse partijgenoot Matt Gaetz zegt deze week met een motie te komen om McCarthy af te zetten. Gaetz is een van de hardliners binnen de Republikeinse Partij die ontevreden zijn over de deal die McCarthy zaterdag sloot met de Democraten om een shutdown te voorkomen.

1 uur geleden
Oud-topman Abercrombie & Fitch beschuldigd van seksuele uitbuiting

LONDEN (ANP) - Mike Jeffries, voormalig topman van modemerk Abercrombie & Fitch, wordt in het BBC-programma Panorama beschuldigd van het seksueel uitbuiten van mannen. Er zou een uitgebreid netwerk zijn om jonge mannen te regelen voor events met de Amerikaan Jeffries en zijn Britse partner Matthew Smith. Acht mannen zeggen tegen de BBC bij dat soort bijeenkomsten te zijn geweest en sommigen van hen zouden zijn misbruikt.

1 uur geleden
Pristina: Servië van plan noorden van Kosovo te annexeren

PRISTINA (ANP/AFP) - De Kosovaarse premier Albin Kurti beschuldigt Servië ervan het noorden van Kosovo te willen annexeren. Eind september kwam een Kosovaarse politieagent om het leven in een vuurgevecht met dertig etnisch Servische mannen, van wie er drie werden gedood. Volgens Kurti hoorde dat bij het plan om een deel van Kosovo te annexeren.

2 uur geleden
Vaccinmaker BioNTech prijst 'passie en toewijding' Nobelwinnaars

BERLIJN (ANP) - De Duitse farmaceut BioNTech, ontwikkelaar van het meest toegediende vaccin tegen het coronavirus, feliciteert de wetenschappers die maandag de Nobelprijs voor de Geneeskunde hebben gewonnen voor het ontwikkelen van de techniek achter het vaccin. De Hongaarse Katalin Karikó en de Amerikaan Drew Weissman krijgen de belangrijkste wetenschapsprijs voor hun cruciale bijdragen aan mRNA-vaccins.

5 uur geleden
Elon Musk en Kyiv verwikkeld in meme-ruzie

KYIV (ANP/RTR) - Elon Musk en de voorzitter van het Oekraïense parlement zijn maandag in een korte X-ruzie verwikkeld geraakt. Op het platform, dat voorheen Twitter heette, maakte Musk met een meme de Oekraïense president Volodymyr Zelensky belachelijk. Zelensky zou het niet kunnen laten om continu te vragen om meer miljarden euro's steun aan Oekraïne.

6 uur geleden
Duitse militaire export naar Oekraïne fors gegroeid

BERLIJN (ANP/RTR) - De Duitse export van militair materieel naar Oekraïne is dit jaar fors gegroeid. De Duitse autoriteiten hebben toestemming gegeven voor de uitvoer van 3,3 miljard euro aan materieel in de eerste negen maanden, zo komt naar voren uit officiële cijfers. Dat is ongeveer vier keer meer dan in dezelfde periode vorig jaar, toen het ging om een bedrag van 775 miljoen euro.

6 uur geleden