Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

India rouwt om dood 92-jarige 'Nachtegaal van Bollywood'

India rouwt om dood 92-jarige 'Nachtegaal van Bollywood'

NEW DELHI (ANP) - In India is bedroefd gereageerd op het overlijden van de 92-jarige Lata Mangeshkar, bijgenaamd de Nachtegaal van Bollywood. De zangeres heeft volgens de BBC duizenden nummers opgenomen in 36 talen. Haar werk is te horen in de soundtracks van honderden Bollywoodfilms.

Mangeshkar belandde vorige maand in het ziekenhuis nadat ze positief had getest op het coronavirus. Ze krijgt een staatsbegrafenis in Mumbai en er wordt een periode van nationale rouw afgekondigd. De vlaggen hangen dan in het hele land halfstok.

De Indiase president Ram Nath Kovind noemde het nieuws van het overlijden van Mangeshkar "hartbrekend" voor hemzelf en "miljoenen andere mensen over de hele wereld". Premier Narendra Modi zei dat door het overlijden van de geliefde zangeres "een gat achterblijft dat niet gevuld kan worden".

Ook Bollywood-sterren reageerden bedroefd. "Niemand kon zingen zoals zij", zei actrice Hema Malini in de media. "Het is erg treurig dat ze is overleden."

Meer uit Buitenland

Ook Huis VS keurt plannen goed voor klimaat, zorg en belastingen

WASHINGTON (ANP/AFP) - Zoals verwacht heeft ook het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden het klimaat-, belasting- en gezondheidszorgplan van president Joe Biden goedgekeurd. Het door de Democraten gecontroleerde Huis stemde met 220-207 voor het plan.

4 minuten geleden
Verdachte geïdentificeerd van steekpartij schrijver Rushdie

BUFFALO (ANP/RTR) - De politie heeft de identiteit bekendgemaakt van de verdachte die de vermaarde schrijver Salman Rushdie neerstak vlak voor een lezing in Chautauqua, circa 470 kilometer ten noordwesten van de stad New York. Het gaat om een 24-jarige man uit New Jersey. Over de toestand van Rushdie is verder niets bekend.

2 uur geleden
Trump onderzocht voor schending Spionagewet

WASHINGTON (ANP/RTR) - Er loopt een onderzoek naar de Amerikaanse oud-president Donald Trump wegens mogelijke belemmering van de rechtsgang en schendingen van de Spionagewet. Dat blijkt uit het vrijdag vrijgegeven huiszoekingsbevel op basis waarvan de FBI maandag het buitenhuis van Trump in Florida doorzocht.

4 uur geleden
WSJ: 'topgeheime' documenten gevonden bij inval in huis Trump

NEW YORK (ANP/AFP) - De FBI heeft tijdens de doorzoeking van het landgoed van Donald Trump in Florida documenten aangetroffen die als "topgeheim" waren gemarkeerd, meldt The Wall Street Journal. Volgens de krant ging het om elf verzamelingen documenten.

4 uur geleden
Eerste graanschip voor Afrika in Oekraïense haven sinds invasie

KIEV (ANP/RTR) - Het eerste graanschip naar Afrika sinds de Russische invasie van Oekraïne is vrijdag aangemeerd in de haven van Pivdennyi, ten noordoosten van Odessa. "Het vrachtschip Brave Commander is aangekomen in de zeehaven van Pivdennyi. Zeer binnenkort zal (Oekraïens) graan worden geleverd aan Ethiopië", schrijft de Oekraïense minister Oleksandr Koebrakov van Infrastructuur op Twitter.

5 uur geleden
Actrice Anne Heche (53) van beademing gehaald en overleden

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is van de beademing gehaald. Dat laat een woordvoerder van de familie van Heche, die vorige week bij een auto-ongeluk ernstige hersenschade opliep en in coma lag, weten, meldt The Guardian. Heche werd 53 jaar.

6 uur geleden
Hof regio Donetsk berecht weer buitenlandse krijgsgevangenen

MOSKOU/DONETSK (ANP) - Het gerechtshof in de pro-Russische Oost-Oekraïense regio Donetsk berecht volgens Russische media maandag opnieuw buitenlanders die "als huurling of terrorist" aan de zijde van de Oekraïense strijdkrachten zouden hebben deelgenomen aan de oorlog in het land. Het gaat volgens meldingen van het hof om drie Britten (John Harding, Andrew Hill en Dylan Healy), een Kroaat (Vekoslav Prebeg) en een Zweed (Matthias Gustavsson).

7 uur geleden