Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

India passeert grens van 200.000 coronadoden

India passeert grens van 200.000 coronadoden

NEW DELHI (ANP/RTR) - India heeft woensdag een recordstijging van het aantal coronadoden gemeld, waarmee het aantal dodelijke slachtoffers in het land boven de 200.000 stijgt. Ook het aantal nieuwe besmettingen steeg naar recordhoogte, de afgelopen 24 uur raakten 360.960 inwoners geïnfecteerd.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft het afgelopen etmaal 3293 doden geregistreerd, waarmee het totaal sinds het begin van de virusuitbraak op 201.187 uitkomt. Het aantal besmettingen in het land bedraagt inmiddels bijna 18 miljoen.

Meer uit Buitenland

2000 arrestaties bij pro-Palestijnse acties op universiteiten VS

WASHINGTON (ANP) - Meer dan 2000 mensen zijn aangehouden bij pro-Palestijnse demonstraties op universiteiten in de Verenigde Staten. De arrestaties vonden plaats op meer dan veertig campussen in zeker 25 verschillende staten, melden CNN, NBC en andere Amerikaanse media op basis van eigen tellingen.

56 minuten geleden
Turkije eist ook wapenstilstand voor hervatting handel Israël

ANKARA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Turkije stelt ook een permanente wapenstilstand in de Gazastrook als voorwaarde voor het hervatten van de handel met Israël, meldt handelsminister Ömer Bolat. Het land maakte donderdag bekend de handel per direct op te schorten in afwachting van "ononderbroken en voldoende" humanitaire hulp voor het Palestijnse gebied.

1 uur geleden
Frontex gaat België helpen met grenscontroles en uitzettingen

BRUSSEL (ANP) - De Europese grensbewakingsdienst Frontex gaat België helpen met grenscontroles, onder meer op het internationale treinstation Brussel-Zuid, en uitzettingen. De Belgische Kamer heeft hiermee ingestemd.

2 uur geleden
Celstraf voor kapitein na dodelijke brand op schip in Californië

LOS ANGELES (ANP/RTR) - De kapitein van een Californisch schip dat in 2019 in brand vloog, waardoor 34 mensen omkwamen, moet vier jaar de cel in. De inmiddels 70-jarige Jerry Boylan krijgt de celstraf voor "grove nalatigheid, onoplettendheid bij het nakomen van zijn plichten, en roekeloze minachting voor menselijk leven".

3 uur geleden
Bemanning van door Iran gekaapt schip vrijgelaten

TEHERAN (ANP/RTR) - Iran heeft de bemanning vrijgelaten van een containerschip dat vorige maand in beslag werd genomen. Het vaartuig met Israëlische banden blijft wel onder Iraanse controle. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Hossein Amirabdollahian, bekendgemaakt.

3 uur geleden
Amerikanen houden Russen in Niger in de gaten

WASHINGTON (ANP/RTR) - "We blijven de aanwezigheid van Russische strijdkrachten in de gaten houden." Dat zei de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin in een reactie op de aanwezigheid van Russische troepen op een Amerikaanse luchtbasis in de Nigerese hoofdstad Niamey.

5 uur geleden
Dierenwelzijn onderdeel van grondwet in België

BRUSSEL (ANP) - De Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers heeft donderdagnacht een wet aangenomen om het welzijn van dieren op te nemen in de grondwet. De Senaat had eerder al voor de grondwetswijziging gestemd.

8 uur geleden