Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

India passeert de grens van 20 miljoen coronabesmettingen

India passeert de grens van 20 miljoen coronabesmettingen

BENGALURU (ANP/RTR/AFP) - Het aantal vastgestelde coronabesmettingen in India is dinsdag boven de twintig miljoen gestegen. De autoriteiten melden dinsdagochtend dat in het afgelopen etmaal 357.229 nieuwe gevallen zijn gemeld. Daarnaast is het dodental met 3449 toegenomen tot 222.408.

India is na de Verenigde Staten het tweede land ter wereld dat meer dan twintig miljoen infecties heeft geregistreerd. Het Zuid-Aziatische land noteerde de afgelopen vier maanden tien miljoen besmettingen, terwijl het land meer dan tien maanden deed over de eerste tien miljoen gevallen.

Medische experts denken dat het dodental en het aantal besmettingen in werkelijkheid vijf tot tien keer groter is dan wat officieel is vastgelegd. Dat komt doordat niet iedereen zich bij ziekteverschijnselen laat testen. Vermoedelijke coronasterfgevallen worden door de autoriteiten niet meegenomen in de cijfers.

Sinds begin april is het aantal positieve tests flink gestegen. India is daardoor in een grote gezondheidscrisis beland. De zorg kan de grote toestroom van coronapatiënten niet aan. Er zijn niet genoeg bedden en daarnaast is er ook een tekort aan medicijnen.

Ongeveer 9,5 procent van de Indiase bevolking heeft een eerste coronavaccinatie gehad. In het land met 1,35 miljard inwoners worden dagelijks gemiddeld 2,5 miljoen mensen ingeënt. Dat is minder dan een maand geleden, wat komt door problemen met de voorraad en bezorging. Op 5 april werd een recordaantal prikken gezet: 4,5 miljoen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Afgelopen week recordaantal coronaprikken: 986.433

BILTHOVEN (ANP) - Bijna een miljoen mensen zijn vorige week gevaccineerd tegen het coronavirus. Van maandag 10 tot en met zondag 16 mei zijn 986.433 prikken gezet, staat in de wekelijkse update die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag naar buiten bracht. Niet eerder waren er in één week zo veel vaccinaties.

13 uur geleden
5396 nieuwe coronagevallen, cijfer hoog door eerdere storing

BILTHOVEN (ANP) - Tussen maandagochtend en dinsdagochtend zijn 5396 positieve coronatests geregistreerd bij het RIVM. Dat cijfer valt nu hoog uit, doordat in de voorgaande dag minder meldingen konden worden doorgegeven door een technische storing.

13 uur geleden
Voordringen bij coronaprik was mogelijk, uitnodiging stond online

HILVERSUM (ANP) - De brief waarmee zorgmedewerkers worden uitgenodigd voor vaccinatie tegen het coronavirus, was lange tijd eenvoudig online te vinden. Daarmee konden anderen zich voordoen als zorgmedewerker en een afspraak maken voor een prik, zonder dat ze daar recht op hadden, ontdekte RTL Nieuws.

14 uur geleden
Drukte bij commerciële teststraten sinds reisversoepelingen

AMSTERDAM (ANP) - Commerciële coronateststraten zien een toename van afspraken voor een PCR-test sinds het demissionair kabinet heeft aangekondigd dat het reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk is. Voor zo’n reis hebben vakantiegangers een testbewijs en reisdocument nodig, die alleen te verkrijgen is bij een commercieel lab.

14 uur geleden
RIVM meldt kwart minder nieuwe coronagevallen in afgelopen week

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen zeven dagen met ongeveer een kwart afgenomen in vergelijking met een week eerder. Het RIVM meldt 35.142 nieuwe besmettingen tussen vorige week dinsdagochtend en deze dinsdagochtend. Ook het reproductiegetal is flink gedaald, naar 0,89. Het zogenoemde r-getal stond op 21 januari voor het laatst zo laag.

14 uur geleden
Aantal coronapatiënten op ic's neemt snel af: 35 patiënten minder

ZEIST (ANP) - Het totale aantal ernstig zieke coronapatiënten op de intensive cares van Nederlandse ziekenhuizen is in 24 uur tijd met 35 afgenomen, van 681 tot 646. Dat is de grootste daling sinds de derde golf in de coronapandemie over zijn piek heen is. Op verpleegafdelingen maakte het aantal coronapatiënten een pas op de plaats. Het zijn er nu 1503, één meer dan maandag, zo blijkt uit de laatste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

14 uur geleden
Verenigde Staten gaan nog eens 20 miljoen coronavaccins delen

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten gaan nog eens 20 miljoen doses van coronavaccins delen met andere landen. Dat aantal komt bovenop de 60 miljoen AstraZeneca-vaccins die zoals eerder aangekondigd, worden geëxporteerd.

1 dag geleden