Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

India meldt recordaantal van ruim 6000 dagelijkse coronadoden

India meldt recordaantal van ruim 6000 dagelijkse coronadoden

BENGALURU (ANP/RTR) - In India zijn de afgelopen 24 uur een recordaantal van 6148 mensen die besmet waren met het coronavirus overleden. Dat is het hoogste dagelijkse dodental wereldwijd tot nu toe tijdens de pandemie. Het vorige record was in de Verenigde Staten, op 12 februari werden daar 5444 coronadoden gemeld.

Het hoge dodental komt onder meer door het feit dat in het oosten van het land de cijfers zijn herzien. Mensen die thuis of in privéklinieken zijn overleden aan de ziekte zijn nu ook meegerekend. Daarmee komt het totale dodental op 359.676. Het nieuwe aantal besmettingen is met 94.052 opgelopen naar ruim 29,2 miljoen.

India is een van de zwaarst getroffen landen ter wereld door het coronavirus, alleen de VS tellen meer besmettingen. Dat komt mede door de zogeheten deltavariant van het coronavirus, die een stuk besmettelijker is dan eerdere varianten.

De Indiase premier Narendra Modi zei maandag in een televisietoespraak dat alle volwassen Indiërs vanaf 21 juni gratis tegen corona kunnen worden gevaccineerd. Ook zal de federale overheid het vaccinatiebeleid overnemen van de deelstaten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Coronadashboard meldt 12 miljoenste prik

DEN HAAG (ANP) - Het coronadashboard van de rijksoverheid heeft zondagmiddag de 12 miljoenste prik gemeld. Volgens de teller zijn er nu 12.208.790 prikken gezet met een vaccin tegen het coronavirus.

18 uur geleden
Nederland duikt onder signaalwaarde na ruim 270 dagen

DEN HAAG (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen is zondag opnieuw gedaald en daarmee onder een belangrijke grens uitgekomen. Het afgelopen etmaal testten er 1066 mensen positief op het coronavirus. Nederland blijft daarmee onder de limiet van 7 besmettingen op elke 100.000 inwoners. De laatste keer dat het aantal besmettingen onder de zogeheten signaalwaarde kwam, was op 13 september vorig jaar, 273 dagen geleden.

18 uur geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt licht

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is zondag licht gestegen vergeleken met een dag eerder. In de ziekenhuizen liggen nu 676 coronapatiënten, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 4 meer dan op zaterdag (672) en de eerste stijging van het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen na twaalf achtereenvolgende dagen.

19 uur geleden
EMA-topman: geen AstraZeneca meer bij voldoende alternatieven

ROME (ANP/RTR/AFP) - Het inenten met AstraZeneca zou voor alle leeftijden kunnen worden stopgezet als er voldoende alternatieve coronavaccins zijn. Dat heeft bestuurder Marco Cavaleri van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) gezegd in een interview met de Italiaanse krant La Stampa.

21 uur geleden
Hoogste aantal coronabesmettingen in Rusland sinds februari

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland heeft zondag 14.723 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. Dat is het hoogste aantal voor één dag sinds 13 februari.

23 uur geleden
Ook geboortejaar 1993 kan een prikafspraak maken

BILTHOVEN (ANP) - Mensen die geboren zijn in 1993 kunnen vanaf 10.00 uur online een afspraak voor een coronavaccinatie maken. Dat heeft gezondheidsminister Hugo de Jonge op Twitter meegedeeld.

1 dag geleden
RIVM meldt 1265 nieuwe besmettingen en één nieuw sterfgeval

BILTHOVEN (ANP) - Het RIVM meldt zaterdag 1265 nieuwe coronabesmettingen. Dat is het laagste aantal sinds 13 september. Het aantal sterfgevallen steeg met één. Het gaat om iemand uit de gemeente Roosendaal.

1 dag geleden