Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

India meldt bijna 260.000 nieuwe coronabesmettingen in 24 uur

India meldt bijna 260.000 nieuwe coronabesmettingen in 24 uur

NEW DELHI (ANP/RTR) - In India zijn in het afgelopen etmaal bijna 260.000 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld, heeft het Indiase ministerie van Volksgezondheid vrijdagochtend gemeld. Daarmee is sprake van een daling van ongeveer 16.000 gevallen ten opzichte van donderdag.

Met de nieuwe gevallen erbij komt het totale aantal vastgestelde besmettingen in India op 26,03 miljoen. Waarschijnlijk ligt dat aantal in werkelijkheid veel hoger omdat coronatesten er maar in gebrekkige mate voorhanden zijn.

Hoewel het aantal nieuwe besmettingen er in de afgelopen 24 uur daalde, is het aantal sterfgevallen in het laatste etmaal er toegenomen. Dat waren er ongeveer 4200, zo'n 300 meer dan het aantal doden dat donderdag werd gemeld. Het totale officiële aantal Indiase coronadoden komt daarmee op 291.331.

India heeft na de Verenigde Staten het hoogste aantal besmettingen ter wereld, en na de Verenigde Staten en Brazilië het hoogste dodental, blijkt uit de cijfers van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore.

Meer uit Buitenland

Team van Biden haalt uit naar Trumps keuze voor vicepresident

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het verkiezingsteam van de Amerikaanse president Joe Biden heeft de kandidaat van Donald Trump voor het vicepresidentschap, J.D. Vance, bestempeld als een uiterst rechtse extremist. Volgens het campagneteam ontkent Vance de uitslag van de verkiezingen van 2020, toen Trump verloor van Biden.

5 minuten geleden
Republikeinen officieel achter Trump als presidentskandidaat

MILWAUKEE (ANP/RTR/AFP) - De Republikeinen hebben zich officieel achter ex-president Donald Trump geschaard als hun kandidaat voor de presidentsverkiezingen in november. Op een groot congres in Milwaukee nomineerden ze Trump, die twee dagen geleden lichtgewond raakte aan zijn oor bij een aanslag op zijn leven.

34 minuten geleden
Trump wil senator Vance als running mate voor vicepresidentschap

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse ex-president Donald Trump heeft senator James David Vance uit Ohio gekozen als zijn running mate bij de komende presidentsverkiezingen. Dat maakte Trump bekend op zijn sociaal medium Truth Social. Als Trump wint, wordt Vance (39) de Republikeinse vicepresident.

1 uur geleden
Europese Commissie gaat Hongarije boycotten om reizen Orbán

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie geeft een ernstig en ongekend signaal af aan Hongarije dat het land te ver is gegaan met de recente reizen van premier Viktor Orbán naar onder meer Rusland en China. De commissie zal daarom de komende tijd de vergaderingen boycotten die Hongarije als EU-voorzitter in Boedapest organiseert.

1 uur geleden
Frans links blok verdeeld over wie premier moet worden

PARIJS (ANP) - Het Franse linkse blok dat eerder deze maand verrassend de parlementsverkiezingen won, is er nog niet in geslaagd gezamenlijk een premierskandidaat te kiezen. Het uiterst linkse La France Insoumise kondigde aan de onderhandelingen stop te zetten.

1 uur geleden
Twee dagen na aanslag op Trump begint Republikeins partijcongres

MILWAUKEE (ANP/DPA) - Twee dagen na de aanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump, is zijn Republikeinse Partij in Milwaukee aan een vierdaags partijcongres begonnen. Trump wordt er donderdag officieel gekozen tot Republikeinse kandidaat voor de presidentsverkiezingen in november.

1 uur geleden
Trump wil einde aan alle zaken tegen hem, na aanslag zaterdag

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump roept op snel alle rechtszaken tegen hem te stoppen. Hij reageert op het besluit van een rechter de verdere vervolging van Trump voor het bezit van geheime documenten te verwerpen. De ex-president wijst in een bericht op het sociaal medium Truth Social ook op de mislukte aanslag op zijn leven afgelopen weekeinde.

5 uur geleden