Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Indeed: stabilisatie op vacaturemarkt na einde lockdown

Indeed: stabilisatie op vacaturemarkt na einde lockdown

AMSTERDAM (ANP) - Wie een baan zoekt, heeft nog altijd de keuze uit veel meer openstaande vacatures dan voor de coronapandemie. Maar de forse stijging van een maand geleden is volgens vacaturesite Indeed wel voorbij.

In januari lag het aantal openstaande vacatures 44 procent hoger dan voor de coronapandemie, 10 procentpunt meer dan in de voorgaande maand. In februari lag het aantal vacatures nog iets meer dan 42 procent hoger dan voor de wereldwijde uitbraak met het longvirus.

Volgens Arjan Vissers, verantwoordelijk voor de strategie bij Indeed, hebben werkgevers de afgelopen maanden al veel vacatures geplaatst om voor te sorteren op de heropening van de samenleving. Het kabinet kondigde twee weken geleden een nieuwe fase aan waarin vrijwel alle beperkende maatregelen wegens het coronavirus werden beëindigd. Onder andere in de horeca en de kunst- en cultuursector is daarom meer personeel nodig.

Indeed ziet nog geen directe invloed van de oorlog in Oekraïne op de vacaturemarkt. Wel houdt Vissers er rekening mee dat bedrijven door toenemende onzekerheid eerst willen afwachten wat de economische gevolgen zijn voordat ze meer personeel aannemen.

Meer uit Financieel

Lufthansa kondigt kostenbesparingen aan na verlies door stakingen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG/BELGA) - Lufthansa gaat snijden in de kosten. Het Duitse luchtvaartconcern ziet zich hiertoe genoodzaakt door aanhoudende stakingen eerder dit jaar in Duitsland.

14 minuten geleden
Aandacht voor resultaten Air France-KLM op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht dinsdag onder meer uit naar Air France-KLM. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie leed in het afgelopen kwartaal een verlies van bijna een half miljard euro. Dat is het grootste verlies sinds de coronacrisis. Het verlies had onder andere te maken met hoge kosten voor KLM als gevolg van verstoringen in januari en februari. Daardoor moest KLM reizigers compenseren.

28 minuten geleden
Air France-KLM boekt grootste kwartaalverlies sinds coronacrisis

TREMBLAY-EN-FRANCE (ANP) - Air France-KLM heeft over het eerste kwartaal een verlies geleden van bijna een half miljard euro. Dat is het grootste kwartaalverlies sinds het eerste kwartaal van 2022, rond het einde van de coronacrisis. Het negatieve resultaat had onder andere te maken met hoge kosten voor KLM als gevolg van verstoringen in januari en februari. Ook kwam er minder omzet uit de vrachtdivisie van het concern.

36 minuten geleden
Adidas profiteert van populariteit Samba en Gazelle-schoen

HERZOGENAURACH (ANP/BLOOMBERG) - De populariteit van klassieke Adidas-schoenmodellen zoals Samba, Gazelle en Campus heeft ertoe geleid dat het Duitse sportartikelenmerk in de eerste drie maanden meer heeft verkocht. Het bedrijf profiteert van de hype rondom het merk en wil nu indruk gaan maken met nieuwe producten.

40 minuten geleden
Winst Duitse autobouwers Mercedes en Volkswagen keldert

WOLFSBURG (ANP) - De Duitse autobouwers Mercedes-Benz en Volkswagen zagen de verkoopcijfers van hun auto's, en daarmee ook de winst, flink dalen in de eerste drie maanden van het jaar. Dat komt onder andere door de "matige vraag" naar elektrische auto's volgens Mercedes. "Zoals verwacht begint het jaar traag", zegt financieel topman Arno Antlitz van Volkswagen.

50 minuten geleden
Recordaantal orders voor Arcadis, milieu-oplossingen in trek

AMSTERDAM (ANP) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft in de eerste drie maanden van het jaar steeds meer opdrachten gekregen op het vlak van milieusanering, waaronder klussen om schadelijke stoffen zoals PFAS op te ruimen. De orderportefeuille van het bedrijf bereikte daardoor een recordhoogte van ruim 3,3 miljard euro.

1 uur geleden
Onderzoek: veel groene fondsen investeren in fossiel

AMSTERDAM (ANP) - De helft van de Nederlandse beleggingsfondsen die zichzelf duurzaam noemen, investeert in fossiel. Het gaat om fondsen van bekende aanbieders als ABN AMRO, ASR en Cardano. Dat stelt een internationaal onderzoekscollectief onder leiding van Follow the Money en Investico.

1 uur geleden