Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Indeed: Nederlanders zoeken twee keer zo vaak op 'thuiswerken'

Indeed: Nederlanders zoeken twee keer zo vaak op 'thuiswerken'

AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse werkzoekenden op vacaturewebsite Indeed gebruiken bijna vrijwel twee keer zo vaak zoektermen als 'thuiswerken' en 'werken vanuit huis' sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus in ons land. De vacaturebank meldt dat naar aanleiding van een eigen analyse van het zoekgedrag in Nederland en andere Europese landen.

De toename in Nederland is beperkt in vergelijking met bijvoorbeeld Italië, Ierland, Frankrijk en Spanje. In dat laatste land registreert Indeed de grootste toename in het zoekvolume naar vacatures die thuiswerken vermelden. Daar steeg het aantal van die zoekopdrachten met 255 procent. Franse werkzoekenden op Indeed zochten 190 procent vaker op thuiswerk.

Nadat in Italië was afgekondigd dat mensen in met name Noord-Italië hun huis niet uit mochten, gingen Italianen "massaal" op zoek naar werk dat vanuit huis gedaan kan worden. In de maand maart steeg dat percentage tot nu toe met 186 procent ten opzichte van februari. In Ierland registreerde Indeed een stijging van 158 procent.

"Mensen zijn ongerust over hun inkomen", aldus Sander Poos, directeur bij Indeed, die opmerkt dat het coronavirus nu ook economische gevolgen heeft. Volgens hem zijn mensen op zoek naar zekerheid en manieren om ook vanuit huis geld te verdienen. "Tegelijkertijd is er voor werkgevers een kans om, als het mogelijk is om thuis te werken, dat ook in hun vacatures aan te geven."

Meer uit Financieel

Topman: wapenfabrikant Rheinmetall kan 17 miljard waard worden

DÜSSELDORF (ANP) - De Duitse wapenfabrikant Rheinmetall verwacht de komende jaren flink meer waard te worden. De oorlog in Oekraïne zorgt voor een grote vraag naar munitie en pantservoertuigen, waardoor het bedrijf vorig jaar recordresultaten boekte. Volgens topman Armin Papperger zou de beurswaarde van Rheinmetall kunnen stijgen van 10,5 miljard euro naar 17 miljard euro.

6 uur geleden
Autobedrijven Tesla en GM bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten gesloten. De autobedrijven Tesla en General Motors (GM) stonden bij de winnaars. Beleggers op Wall Street reageerden positief op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Verder werd vooral gewacht op het rentebesluit van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve volgende week.

22 uur geleden
Kyiv: krimp economie in eerste kwartaal minder sterk dan gedacht

KYIV (ANP/RTR/DPA) - De economie van Oekraïne is in het eerste kwartaal van dit jaar met 10,5 procent gekrompen in vergelijking met een jaar eerder vanwege de Russische invasie van het land. Maar daarmee valt de krimp wel minder sterk uit dan eerder werd gevreesd, aldus de Oekraïense minister van Economische Zaken Joelia Sviridenko.

23 uur geleden
Europese gasprijs fors omhoog, mede door warm weer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is vrijdag flink gestegen, mede door het warme weer in grote delen van Europa waardoor er meer vraag is naar stroom voor bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren. Maar ook tekenen van toenemende concurrentie vanuit Azië voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zorgen voor een stijgende prijs.

1 dag geleden
PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

1 dag geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

1 dag geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

1 dag geleden