Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Incassobureaus moeten vanaf april voldoen aan strengere regels

Incassobureaus moeten vanaf april voldoen aan strengere regels

DEN HAAG (ANP) - Incassobureaus moeten met ingang van april voldoen aan veel strengere regels die moeten zorgen voor minder schuldproblemen, meldt de Inspectie Justitie en Veiligheid. Een nieuwe wet verbiedt incassobureaus dan bijvoorbeeld mensen onder druk te zetten. De bureaus worden bovendien verplicht zich te registreren in een openbaar register.

Bestaande bedrijven hebben één jaar om zich in te schrijven in dit register, nieuwe bedrijven moeten dat meteen doen. Door de wet worden ook strengere eisen gesteld aan de vakbekwaamheid van incassobureaus, hoe zij met schuldenaars omgaan en de informatie die zij verstrekken.

Daarnaast mogen alleen gecertificeerde deurwaarders dreigen met een dagvaarding, ofwel een oproep om voor de rechter te verschijnen. Andere incassodienstverleners zijn hier niet toe bevoegd, zegt de inspectie.

Meer uit Politiek

Veldkamp belt collega Jordanië na diplomatieke rel om tweet Wilders

DEN HAAG (ANP) - Minister van Buitenlandse Zaken Caspar Veldkamp belt later vrijdag met zijn Jordaanse evenknie naar aanleiding van een tweet van PVV-leider Geert Wilders. Dat zei de minister in het NOS Radio 1 Journaal.

19 uur geleden
BuZa heeft last van storing, geen hinder bij andere ministeries

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft last van de wereldwijde computerstoring, bevestigt een woordvoerster na een rondgang door het ANP. Waar het departement precies last van heeft, kon ze nog niet zeggen.

20 uur geleden
Diverse Europese landen willen migratiedeal zoals met Albanië

WOODSTOCK (ANP) - Verschillende Europese landen voelen voor vergelijkbare migratie-overeenkomsten zoals Italië die heeft gesloten met Albanië. Premier Dick Schoof zei na afloop van de top van de Europese Politieke Gemeenschap dat het hem op de top was opgevallen dat ook Albanië duidelijk had aangegeven deze constructie te willen.

1 dag geleden
Premier Schoof had 'leuk gesprekje' met koning Charles

WOODSTOCK (ANP) - Premier Dick Schoof heeft op een top van Europese staatshoofden en regeringsleiders op het Engelse landgoed Blenheim een "leuk gesprekje" gevoerd met koning Charles.

1 dag geleden
Geen boycot van Hongarije: Van Weel gaat naar Boedapest

WOODSTOCK (ANP) - Minister David van Weel van Justitie en Veiligheid (VVD) gaat maandag naar een informeel ministersoverleg in Boedapest. Verschillende partijen in de Europese Unie en ook binnen Van Weels eigen VVD roepen inmiddels op tot een boycot van Hongarije om het solistische optreden van de Hongaarse premier Viktor Orbán. Maar volgens premier Dick Schoof "is hier in het kabinet geen discussie over geweest".

1 dag geleden
Kabinet belooft gedupeerden in oktober opheldering over spaartaks

DEN HAAG (ANP) - Spaarders en beleggers die de afgelopen jaren mogelijk te veel belasting hebben betaald over hun beleggingen, ontvangen in oktober een brief over de stappen die ze kunnen ondernemen om geld terug te vragen. Dat meldt staatssecretaris Folkert Idsinga (Fiscaliteit en Belastingdienst) aan de Tweede Kamer. Hij reageert daarmee op een uitspraak van de Hoge Raad. Die keurde in juni een herstelregeling af voor Nederlanders die zijn gedupeerd door de zogeheten vermogensrendementsheffing in box 3, ofwel de spaartaks.

1 dag geleden
Brekelmans: F-16 kan Oekraïense grondtroepen nog niet ondersteunen

DEN HAAG (ANP) - De F-16's die Nederland naar Oekraïne heeft gestuurd worden voorlopig nog niet gebruikt om grondtroepen te ondersteunen, zegt defensieminister Ruben Brekelmans (VVD) in het radioprogramma BNR De Wereld. De vliegers zijn daar nog niet ervaren genoeg voor.

1 dag geleden