Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

In Zeeland kunnen ouderen speciaal nummer bellen voor boosterprik

In Zeeland kunnen ouderen speciaal nummer bellen voor boosterprik

TERNEUZEN (ANP) - De GGD Zeeland heeft een speciaal telefoonnummer geopend voor 70-plussers die een afspraak willen maken voor een boosterprik tegen het coronavirus. "Het maken van een afspraak blijkt voor mensen uit die leeftijdscategorie soms erg lastig", aldus de GGD in Zeeland. De GGD Hart voor Brabant heeft sinds donderdag ook een speciale lijn voor deze senioren.

Wie wil bellen voor het maken van een prikafspraak moet wachten tot de uitnodigingsbrief voor de boosterprik binnen is. Het maken van een afspraak online kan vaak al veel eerder. "Maar voor veel ouderen is het moeilijk om via internet een afspraak in te plannen", stelt de GGD Zeeland.

Ook ouderenbond ANBO wees er al op dat sommige senioren het moeilijk vinden om online een afspraak in te plannen, omdat ze het aanmeldproces via DigiD lastig vinden of het beantwoorden van de vragenlijst een gedoe is. De landelijke GGD heeft ouderen opgeroepen om hulp te zoeken bij het inplannen van een afspraak, maar de GGD Zeeland heeft nu dus een eigen oplossing gevonden.

Afsprakenlijn

De afsprakenlijn speciaal voor ouderen (telefoonnummer 0115-455000) is van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur bereikbaar. Deze vrijdag kan er tot 16.00 uur worden gebeld en op 31 december ook.

De afsprakenlijn is "uitsluitend voor het maken van een afspraak voor 70-plussers woonachtig in Zeeland", benadrukt de GGD. De bellijn is opgezet in samenwerking met de gemeente Terneuzen. Medewerkers van de gemeente helpen de ouderen bij het inplannen van hun prikafspraak.

Een woordvoerder van koepelorganisatie GGD GHOR Nederland laat vrijdag weten geen landelijke bellijn voor 70-plussers te verwachten. "Het idee is in Zeeland ontstaan. Het zou wel kunnen dat andere regio's het initiatief overnemen, maar daar blijft het bij."

Hulp afspraakproblemen

GGD Hart voor Brabant komt 70-plussers met afspraakproblemen dus ook te hulp. Senioren vanaf 70 jaar uit Midden-Brabant of Brabant Noord kunnen bij deze afdeling rechtstreeks contact opnemen met een bepaald nummer (088 368 7777), dan krijgen ze via het keuzemenu hulp bij het maken van een afspraak bij een van de negen locaties.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldde deze week dat een miljoen 60-plussers nog een afspraak voor een boosterprik moeten maken. Dit terwijl het kabinet zoveel mogelijk 60-plussers nog dit jaar een boosterprik willen laten halen. De 60-plussers zonder afspraak worden dan ook opgeroepen voor het einde van het jaar een afspraak te maken.

Meer uit Binnenland

Arnhem maakt plaats voor 200 asielzoekers, Zwolle voor 60

ARNHEM (ANP) - Arnhem maakt per onmiddellijk plaats voor tweehonderd volwassen asielzoekers. De gemeente laat vrijdagavond een schip met 95 opvangplekken afmeren aan de Rijnkade. In het weekend of in elk geval zo snel mogelijk arriveert een tweede cruiseschip, aldus een woordvoerder van de gemeente.

38 minuten geleden
Zeven agenten lichtgewond geraakt tijdens Ajax - Marseille

AMSTERDAM (ANP) - Zeven politieagenten zijn donderdagavond lichtgewond geraakt tijdens hun inzet bij de voetbalwedstrijd Ajax - Olympique Marseille, meldt de politie vrijdag. Het gaat om verwondingen zoals brandwonden en gehoorschade. Een agent is in het gezicht geslagen. De agenten hebben aangifte gedaan.

1 uur geleden
OM eist 25 jaar en levenslang voor moorden Lieshout en Amsterdam

DEN BOSCH (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag een levenslange celstraf geëist tegen de 52-jarige Bill C. voor twee moorden. Tegen de 34-jarige medeverdachte Sharona de J. luidde de eis 25 jaar cel. Het tweetal staat voor de rechtbank in Den Bosch terecht voor de moord op zakenman Willem van der Willigen (70) in Lieshout, in mei 2021, en voor de moord op Benito van Ommeren (65) een maand later in Amsterdam.

2 uur geleden
Provincie: RIVM-studie stimulans voor werken aan schonere IJmond

HAARLEM (ANP) - De provincie Noord-Holland ziet in het rapport van het RIVM over Tata Steel een stimulans en bevestiging om hard te blijven werken aan een gezondere en schonere IJmond. Verder vindt de provincie dat Tata Steel de uitstoot van stoffen zo snel mogelijk moet verminderen en de staalproductie moet verduurzamen door het maken van 'groen' staal.

2 uur geleden
Advocaat Ficq vindt uitkomst RIVM-rapport Tata Steel 'shockerend'

VELSEN (ANP) - Advocaat Bénédicte Ficq noemt het rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over de kortere levensverwachting en de gezondheidsrisico's door de uitstoot van Tata Steel "shockerend". Uit het nieuwe onderzoek van het RIVM blijkt dat de emissies de levensverwachting van inwoners van Wijk aan Zee met 2,5 maand verkorten.

2 uur geleden
Dorpsraad: uitstoot leidt onomstotelijk tot gezondheidsschade

WIJK AAN ZEE (ANP) - De dorpsraad Wijk aan Zee is blij dat dat nu officieel is geconstateerd dat de uitstoot van Tata Steel onomstotelijk leidt tot gezondheidsschade. Dat stelt Linda Valent, woordvoerster van de dorpsraad Wijk aan Zee. Ze reageert daarmee op de conclusies van een RIVM-onderzoek naar gezondheidsrisico's die voortkomen uit de uitstoot van Tata Steel.

2 uur geleden
Heijnen over Tata: onacceptabel dat mensen onnodig risico's lopen

DEN HAAG (ANP) - Dat bewoners rond Tata Steel extra kans hebben om ziek te worden door de uitstoot vanaf het terrein van het staalbedrijf vraagt om "vervolgacties" van het kabinet om de situatie daar beter te maken, zei staatssecretaris van Milieu, Vivianne Heijnen, vrijdag na afloop van de ministerraad. Dat bewoners onnodig gezondheidsrisico's lopen door de uitstoot vindt ze "onacceptabel".

3 uur geleden