Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

In VS hadden 28 mensen last van trombose na prik Janssen-vaccin

In VS hadden 28 mensen last van trombose na prik Janssen-vaccin

WASHINGTON (ANP/RTR) - In de Verenigde Staten hebben 28 mensen last gekregen van trombose en een lager aantal bloedplaatjes nadat ze waren ingeënt met het coronavaccin van Janssen. Er zijn meer dan 8,7 miljoen mensen gevaccineerd met het middel in de VS.

Het nationaal Centrum voor Ziektecontrole en Preventie (CDC) zegt dat de meeste gevallen van trombose en een lager aantal bloedplaatjes werden vastgesteld bij vrouwen tussen de 30 en 49 jaar oud.

De VS hebben een tijd niet geprikt met het middel van Janssen, ook wel Johnson & Johnson, vanwege de bijwerkingen. Ook in Europa zijn een paar landen gestopt met het middel. In Nederland wordt het nog wel gebruikt, omdat de voordelen opwegen tegen de mogelijke bijwerkingen.

Meer uit Gezond

Onderzoek long Covid: een jaar na ziekte is 19 procent hersteld

DEN BOSCH (ANP) - Van de mensen met langdurige Covid is slechts 19 procent een jaar later hersteld of grotendeels hersteld. De klachten nemen weinig af en patiënten beoordelen de kwaliteit van leven lager dan de rest van de Nederlandse bevolking, melden de stichting C-support en het Erasmus MC in de eerste resultaten van hun onderzoek naar langdurige Covid.

22 uur geleden
Helft van de ziekenhuizen draait weer op volle toeren

UTRECHT (ANP) - Iets meer dan de helft (52 procent) van de Nederlandse ziekenhuizen draait weer op volledige capaciteit. Deze ziekenhuizen zijn in staat om de zogenoemde planbare zorg volledig te leveren. Onder die noemer vallen behandelingen die niet heel veel haast hebben, zoals heupoperaties. Een maand eerder lag dit percentage op 43 procent, blijkt uit cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

1 dag geleden
Diabetes Fonds wil snel belasting op suikerrijke drankjes

AMERSFOORT (ANP) - Het Diabetes Fonds roept het kabinet op om snel een belasting op suikerrijke dranken in te voeren zodat jongeren minder frisdrank gaan drinken. Volgens de patiëntenorganisatie drinkt een meerderheid van de Nederlandse jongeren frisdrank in hoeveelheden die de kans op ernstig overgewicht en diabetes type 2 verhoogt.

1 dag geleden
Coronadrukte in ziekenhuizen loopt verder op

ZEIST (ANP) - Ziekenhuizen behandelen steeds meer mensen die corona onder de leden hebben. De bezetting is donderdag gestegen tot 730 mensen, zestien meer dan op woensdag. Dat is het hoogste aantal sinds 3 mei, bijna twee maanden geleden.

1 dag geleden
RIVM: aantal gevallen apenpokken neemt langzaam toe

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal besmettingen met het apenpokkenvirus in Nederland blijft toenemen. Het virus is inmiddels bij 288 mensen vastgesteld. Dat zijn er 31 meer dan bij de laatste update van dinsdag. Die toename is kleiner dan in de afgelopen periode.

1 dag geleden
RIVM: resistentie bacteriën tegen antibiotica gestabiliseerd

BILTHOVEN (ANP) - De resistentie van bacteriën tegen antibiotica in Nederland is vorig jaar niet verder toegenomen in vergelijking met de vijf voorgaande jaren, concludeert het RIVM na onderzoek.

1 dag geleden
Zorgminister Helder pakt zorgfraude aan: zorggeld moet naar zorg

DEN HAAG (ANP) - Minister Conny Helder (Langdurige Zorg) maakt haast met diverse wetsvoorstellen om fraude in de zorg te bestrijden. Ook heeft ze de afgelopen tijd met betrokken partijen harde afspraken gemaakt om de uitwisseling van gegevens te verbeteren, zodat frauduleuze zorgaanbieders sneller kunnen worden opgespoord en aangepakt. "Zo zorgen we dat zorg in Nederland integer wordt verleend en dat geld voor de zorg ook terechtkomt in de zorg", zegt Helder in een toelichting.

1 dag geleden