Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

In VS hadden 28 mensen last van trombose na prik Janssen-vaccin

In VS hadden 28 mensen last van trombose na prik Janssen-vaccin

WASHINGTON (ANP/RTR) - In de Verenigde Staten hebben 28 mensen last gekregen van trombose en een lager aantal bloedplaatjes nadat ze waren ingeënt met het coronavaccin van Janssen. Er zijn meer dan 8,7 miljoen mensen gevaccineerd met het middel in de VS.

Het nationaal Centrum voor Ziektecontrole en Preventie (CDC) zegt dat de meeste gevallen van trombose en een lager aantal bloedplaatjes werden vastgesteld bij vrouwen tussen de 30 en 49 jaar oud.

De VS hebben een tijd niet geprikt met het middel van Janssen, ook wel Johnson & Johnson, vanwege de bijwerkingen. Ook in Europa zijn een paar landen gestopt met het middel. In Nederland wordt het nog wel gebruikt, omdat de voordelen opwegen tegen de mogelijke bijwerkingen.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Kwek 4 weken geleden
Ongeveer 1 op de 311.000. Dat ontloopt AstraZeneca dus niet zo veel. Ze werken beide ook met dezelfde techniek.

Meer uit Gezond

Mensen kunnen vanaf 21 juni kiezen voor coronavaccin Janssen

DEN HAAG (ANP) - Mensen mogen er binnenkort voor kiezen het coronavaccin van Janssen te krijgen. Het komt vanaf 21 juni beschikbaar als keuzemogelijkheid, liet minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) weten. Wie dit vaccin graag krijgt, kan dat aangeven bij de GGD. Ze hebben dan maar één prik nodig. Het aanbod geldt voor alle volwassenen.

1 dag geleden
1417 nieuwe coronagevallen, laagste aantal sinds half september

BILTHOVEN (ANP) - Slechts 1417 nieuwe coronagevallen zijn afgelopen dag aan het licht gekomen. Dat is het laagste aantal sinds 15 september.

1 dag geleden
Weer meer dan vijftig coronabedden vrijgekomen

ZEIST (ANP) - Ziekenhuizen behandelen nog 729 coronapatiënten. In de afgelopen 24 uur zijn 54 bedden op de speciale coronavleugels vrijgekomen. Het is de vierde dag op rij dat het totale aantal opgenomen patiënten met meer dan vijftig daalt.

1 dag geleden
Nieuwe bijwerking vastgesteld bij coronavaccin AstraZeneca

AMSTERDAM (ANP) - Het coronavaccin van AstraZeneca kan in een enkel geval leiden tot lekkages in haarvaten, kleine adertjes. Mensen die daar al eerder last van hebben gehad, mogen dit vaccin dus niet krijgen. Dat heeft de Europese toezichthouder EMA vastgesteld.

1 dag geleden
Mogelijk honderden kinderen met ernstige naweeën Covid

AMSTERDAM (ANP) - In Nederland kampen op dit moment mogelijk enkele honderden kinderen met ernstige naweeën van hun coronabesmetting. "Onze inschatting is dat het in Nederland mogelijk om driehonderd à vierhonderd kinderen gaat die ernstige klachten houden na een Covid-19-infectie’’, zegt kinderarts Giske Biesbroek in het AD.

1 dag geleden
'Te veel onzekerheden om mondkapjesplicht te schrappen'

DEN HAAG (ANP) - De mondkapjesplicht blijft in Nederland voorlopig onverminderd van kracht. Pas als de effecten van de vaccinaties en recente versoepelingen duidelijker zijn, overweegt de overheid om deze maatregel te schrappen. "Er zijn nu nog te veel onzekerheden", liet een landsadvocaat donderdagochtend weten tijdens een kort geding in de rechtbank in Den Haag.

2 dagen geleden
Laatste lichting uit jaren 80 uitgenodigd voor coronaprik

BILTHOVEN (ANP) - Wie in 1989 is geboren, kan vanaf donderdag een afspraak maken voor vaccinatie tegen het coronavirus. Deze mensen zijn 31 of 32 jaar oud. Bij de prik krijgen ze het vaccin van Pfizer/BioNTech of dat van Moderna. Hierna komen de eerste mensen uit de jaren 90 aan de beurt.

2 dagen geleden