Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

In tuincentra, klus- en woonwinkels is het nu ánders druk

In tuincentra, klus- en woonwinkels is het nu ánders druk

DEN HAAG (ANP) - Het paasweekend is al jarenlang traditioneel de tijd om met het hele gezin massaal bouwmarkten en meubelboulevards te bezoeken. Met files op afritten, gedrang bij het parkeren, gegraai in de schappen en veel drukte voor de kassa's. Dit jaar zijn die omstandigheden door het coronavirus heel anders: een uitje is het niet echt dit keer.

Afstand, afstand, afstand en niet te veel mensen tegelijk, is het devies. Dat lijkt te lukken, leert een belronde langs bouwmarkten, tuincentra en meubelboulevards. Het is overal druk, maar de klant gedraagt zich netjes.

Bij bouwmarktketen Hornbach is het in de filialen druk, maar loopt alles goed. "We kunnen het goed aan. Alles gaat volgens de richtlijnen, de klanten zijn rustig. De stroom is goed te reguleren", zegt een woordvoerder. Ook bij de winkels van Gamma en Karwei is het de hele dag "erg druk". Maar ook daar gaat het goed. Op de parkeerplaatsen is er extra ruimte tussen de auto's (om veilig te kunnen inladen), en het lijkt erop dat vrijwel iedereen in z'n eentje komt. Een woordvoerster: "Dat hadden we ook gevraagd. Kom alleen en geen funshopping. De klanten gedragen zich echt erg netjes."

Beter Bed

Bij Beter Bed is het beduidend rustiger dan normaal, er is minder 'traffic', maar de omzet is behoorlijk. "Mensen zijn supergefocust en kopen meer", aldus een zegsman. Het publiek houdt zich keurig aan de richtlijnen. Beter Bed ziet ook dat het publiek zich beter over de week spreidt.

Woon Leiderdorp & Woonboulevard Sliedrecht ziet zo'n 40 procent van het normale aantal bezoekers. De woordvoerder verwacht verder deze dagen ook geen grote toeloop, maar "ik houd overal rekening mee". Het verkeer in de vestigingen loopt prima. De zegsman wijst erop dat de winkels erg groot zijn, waardoor de mensen eigenlijk nooit in drommen lopen.

Ook bij tuincentrum Ranzijn in Gorinchem verloopt alles soepel. "Het is erg druk, maar de klanten gedragen zich netjes en volgen keurig onze richtlijnen. We hebben aparte in- en uitgaande klantenstromen. De sfeer is goed, iedereen is vriendelijk." Bij Intratuin is eenzelfde beeld: druk, maar beheersbaar en klanten die zich houden aan de regels. "We denken dat de spreiding van klanten deze hele week al is gebeurd en dat zich dat dit keer niet meer concentreert rond Pasen."

Meer uit Binnenland

Migranten van buiten Europa wonen relatief vaak in de Randstad

DEN HAAG (ANP) - Migranten van buiten Europa wonen relatief vaak in gemeenten in de Randstad. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In Amstelveen is hun aandeel het grootst. Het gaat daar om 25,2 procent van alle inwoners. In Amsterdam en Den Haag is het net iets minder dan een kwart.

51 minuten geleden
CBS: minder kinderen per vrouw, maar aantal per moeder gelijk

DEN HAAG (ANP) - Dat er in Nederland al sinds 2010 minder kinderen gemiddeld per vrouw worden geboren, komt doordat meer vrouwen kinderloos blijven. Het aantal kinderen per moeder blijft namelijk gelijk.

53 minuten geleden
UNICEF: Nederland heeft kinderarmoede niet kunnen verminderen

DEN HAAG (ANP) - Nederland is er de afgelopen jaren niet in geslaagd om armoede onder kinderen te verminderen. Dat concludeert UNICEF in een woensdag gepubliceerd rapport over kinderarmoede in 39 landen, waarbij de periode 2012-2014 is vergeleken met de jaren 2019-2021.

55 minuten geleden
Zomercarnaval Rotterdam en graslandbevloeiing immaterieel erfgoed

DEN HAAG (ANP) - Het Zomercarnaval Rotterdam en de zogeheten techniek van graslandbevloeiing zijn op de internationale Unesco-lijst van immaterieel erfgoed gezet. Dat is dinsdag besloten tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Unesco Immaterieel Erfgoed Comité in Botswana, meldt de Nederlandse Unesco Commissie.

2 uur geleden
Opa: Ofir komt donderdag voor Chanoeka thuis

TEL AVIV (ANP) - Het gaat naar omstandigheden goed met de Nederlands-Israëlische Ofir Engel. Dat stelt zijn opa Jucha Engel dinsdagavond. Ofir Engel werd dinsdag zes dagen na zijn vrijlating door Hamas ontslagen uit het ziekenhuis in Tel Aviv. Hij komt zo is de bedoeling donderdag voor het lichtjesfeest Chanoeka naar huis.

3 uur geleden
Drugslab ontdekt in Roosendaal, twee verdachten aangehouden

ROOSENDAAL (ANP) - De politie heeft dinsdagmiddag na een tip in een loods in het Brabantse Roosendaal een werkend drugslab ontdekt. Twee mannen van 33 en 43 jaar uit Tilburg en Oirschot zijn daarbij aangehouden.

7 uur geleden
Geen asielzoekers naar Geertruidenberg, gemeente ziet af van plan

GEERTRUIDENBERG (ANP) - In de Brabantse gemeente Geertruidenberg komt geen opvanglocatie voor asielzoekers. De gemeenteraad was tegen het plan. Burgemeester en wethouders hebben dinsdag besloten om dat te volgen.

7 uur geleden