Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

In hoger beroep weer tot 15 jaar cel voor roofmoord hoogbejaarde

In hoger beroep weer tot 15 jaar cel voor roofmoord hoogbejaarde

DEN BOSCH (ANP) - Het gerechtshof in Den Bosch heeft maandag in hoger beroep tot vijftien jaar cel opgelegd vanwege de fatale roofoverval bij de hoogbejaarde Mien Graveland in Helmond in augustus 2014. Schiedammer Rizwan V. kreeg de hoogste straf, omdat hij het dodelijke geweld gebruikte. De straf is gelijk aan de door de rechtbank opgelegde straf.

Zijn medeovervallers uit Nuenen kregen tien en acht jaar cel. Rizwan V. had in hoger beroep bekend dat hij wist dat de vrouw thuis was. Tot die tijd had hij altijd gezegd dat hij niet wist dat de vrouw thuis was en dat ze alleen van plan waren in te breken. Bij de overval deed hij zich voor als meteropnemer. Hij sloeg met een grote zaklamp tegen het hoofd van de vrouw en bond haar zwaargewond met tiewraps aan een tafelpoot vast. De vrouw overleed pas uren later en werd door haar zoon gevonden.

Medeovervaller Henk van D. kreeg twee jaar meer straf dan bij de rechtbank. Hij kwam pas de woning binnen nadat V. Graveland had neergeslagen. Hij hielp met haar vastbinden. Volgens het hof is "ze hulpeloos aan haar lot overgelaten’’. Jacky W. was de initiator van de roof, maar is tijdens de overval niet in de woning geweest. Hij bleef in de auto en hielp zijn mededaders vluchten. "Hij heeft nagelaten hulp in te roepen en zich niet bekommerd om het slachtoffer.’’

Veel hogere straffen geëist

De rechtbank legde in november 2017 straffen op van vijftien, acht en zes jaar cel. Justitie heeft beide keren veel hogere straffen geëist. Dit keer was dat twintig, achttien en negen jaar cel. Dat vond het hof te veel.

In deze zaak stonden ook twee mannen uit Eindhoven terecht, omdat zij zouden hebben getipt om juist deze vrouw te overvallen. Net als bij de rechtbank werden zij echter vrijgesproken, omdat daar te weinig bewijs voor is.

Meer uit Binnenland

Sneeuw begonnen in zuiden, komende uren op meer plaatsen wit

HOUTEN (ANP) - In het zuiden van het land is het aan het eind van de middag begonnen met sneeuwen. De komende uren wordt het op steeds meer plaatsen wit en glad, zo verwacht Weeronline. Het sneeuwgebied trekt noordoostwaarts over het land en zondagnacht is er vooral in het noorden nog een tijd sneeuwval.

2 uur geleden
Rode Kruis bezig met voorbereiding in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het Rode Kruis is zondag bezig met de voorbereiding van de opbouw van douchecabines op het terrein van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Ter Apel. Door de enorme drukte bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) moeten asielzoekers al bijna twee maanden 's nachts en nu ook overdag in wachtkamers van de IND verblijven, soms op stoelen en op de grond. Daarom is de hulp ingeroepen van het Rode Kruis.

3 uur geleden
Oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt (77) overleden

SAVIGNAC-DE-DURAS (ANP) - Journalist en oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt is zondag op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan het ANP gemeld. D'Hamecourt overleed aan een hartstilstand in Frankrijk, waar hij woonde.

6 uur geleden
ANWB en Rode Kruis hebben veel tips voor winters weer

DEN HAAG (ANP) - Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maken zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseren allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich kunnen voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

6 uur geleden
Schiphol: sneeuwvloot staat paraat

SCHIPHOL (ANP) - De sneeuwvloot van Schiphol staat paraat voor als de sneeuwval zondagmiddag begint. Het gaat om een voorraad voertuigen die met vegers en blowers de start- en landingsbanen, en ook de taxibanen en parkeerplaatsen van de vliegtuigen, sneeuwvrij kan maken. Volgens een woordvoerder van de luchthaven zijn er ook tientallen kantoormedewerkers opgeroepen om hierbij te helpen.

7 uur geleden
Grote schade aan appartementencomplex Amsterdam door explosie

AMSTERDAM (ANP) - Zo'n tien bewoners van een appartementencomplex in Amsterdam-Zuidoost kunnen voorlopig hun huis niet meer in, na een explosie in het complex. Door de explosie is onder meer de gevel van een woning geslagen. Een woordvoerder van de brandweer spreekt van grote schade.

8 uur geleden
Bioscopen na de staking: schema 2024 nog niet helemaal zeker

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse bioscopen lijken nog weinig problemen te ondervinden van de gevolgen van de grote Hollywoodstakingen, die maandenlang de opnames van films en series platlegden. Dat stellen de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) en Pathé, de grootste filmexploitant van Nederland. Maar de effecten zijn mogelijk in de nabije toekomst wél merkbaar.

8 uur geleden