Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

In Geleen aangetroffen lichaam is van vermiste Gino

In Geleen aangetroffen lichaam is van vermiste Gino

MAASTRICHT (ANP) - Het lichaam dat zaterdagmorgen bij een woning in Geleen is gevonden, is van de vermiste Gino (9). Dat heeft de politie bekendgemaakt op een persconferentie in Maastricht.

De politie zei eerder al er ernstig rekening mee te houden dat het gevonden lichaam van de vermiste jongen was. Gino werd sinds woensdagavond vermist. Daarom werd donderdag een amber alert uitgegeven.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 22-jarige man uit Geleen in zijn woning aangehouden. Hij was vrijdag in beeld gekomen als verdachte, zei de politie. Op zijn aanwijzing is Gino gevonden.

Ontvoering

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Gino. Zijn advocaat zei eerder dat hij ook verdacht wordt van ontvoering. De verdachte is bekend bij politie en het Openbaar Ministerie, maar de politie kan niet zeggen voor welke feiten.

De verdachte zit in beperking en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Hij wordt volgende week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Politie en justitie gaan daarom ook niet in op verdere vragen, aldus Henk van der Meijden, plaatsvervangend hoofdofficier van justitie in Limburg.

Onderzoek

Wel werd aangegeven dat er twee plaatsen zijn waar onderzoek wordt gedaan: de woning van de verdachte en de plaats waar het lichaam van de jongen is gevonden.

Gino woonde in Maastricht, maar logeerde bij zijn zus in Kerkrade. Volgens een andere zus ging de jongen woensdagavond nog even voetballen op een speelplek in Kerkrade, vlakbij zijn logeeradres. Sindsdien was hij spoorloos.

Intens verdriet

De burgemeester van Kerkrade, Petra Dassen-Housen, zei tijdens de persconferentie dat de hoop die er nog leefde bij familieleden en inwoners van de gemeente Kerkrade zaterdag "letterlijk wegvloeit". "Want Gino komt niet meer thuis. Hij zal ook nooit meer voetballen of de liefde van zijn familie voelen." De familie van de jongen "moet permanent in onze gedachten zijn", zei ze.

Hans Verheijen, de burgemeester van Sittard-Geleen, merkte op dat in zijn gemeente "de wrange wending" plaatsvond. "We vreesden in de voorbije dagen al het meest zwarte scenario. Velen hielden hoop, zochten en leefden mee. Intens bitter is het dat in onze Geleense gemeenschap het lichaam van Gino is aangetroffen." Hij noemde het "een vreselijke klap voor de familie". "Woorden schieten tekort, een intens verdriet overmant ons."

Verheijen: "Vele vragen leven en een diepgaand onderzoek zal nodig zijn om op al die vragen ook antwoorden te verkrijgen."

Meer uit Binnenland

Meer studie nodig om behandeling hersenschudding in VS te snappen

DEN HAAG (ANP) - Er is meer onderzoek nodig naar de werking van een Amerikaanse behandeling voor een hersenschudding. Dat is de uitkomst van een studie door het Amsterdam UMC. Onderzoekers zien dat een meerderheid van de patiënten na de behandeling minder last heeft van klachten, maar snappen nog niet hoe dat kan.

3 uur geleden
Inwoner van Arnhem komt om bij brand

ARNHEM (ANP) - Een inwoner van Arnhem is in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen bij een brand in een woning aan de John Lennonstraat. Dat meldt de politie Gelderland op X. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand.

7 uur geleden
Lichten grootste kerstboom van het land voor 25e keer ontstoken

IJSSELSTEIN (ANP) - De lichten in de grootste kerstboom van het land gaan zaterdag voor de 25e keer aan. De grote zendmast in IJsselstein, ook wel de Gerbrandytoren, is weer omgebouwd tot kerstboom. Eind november zijn de 120 energiezuinige ledlampen in de toren, aan de snelweg A2, gehesen. Het toplicht is op 360 meter hoogte geïnstalleerd.

7 uur geleden
Burgemeester van Vlaardingen sluit woningen wegens explosies

VLAARDINGEN (ANP) - Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen heeft besloten twee woningen te sluiten wegens een nieuwe explosie in de Koninginnestraat. Dat maakte de gemeente in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend. Een woning in de Gretha Hofstralaan en een woning en aangrenzend een bedrijfspand in de Koninginnestraat werden gesloten.

9 uur geleden
Milieuorganisatie vecht natuurvergunning Schiphol aan bij rechter

SCHIPHOL (ANP) - Mobilisation for the Environment (MOB) vecht samen met Greenpeace Nederland en Milieudefensie de natuurvergunning voor Schiphol aan bij de rechter. De milieuorganisatie kondigde dat eind september al aan, en heeft vrijdag een beroepschrift naar de rechtbank gestuurd. Volgens MOB had de vergunning niet verstrekt mogen worden vanwege "grove inhoudelijke en procedurele gebreken".

11 uur geleden
Mark Rutte wenst Nederlandse televisie 'veel Matthijs' toe

HILVERSUM (ANP) - Mark Rutte vindt het "mooi" dat Matthijs van Nieuwkerk weer terugkomt op de Nederlandse televisie. Dat heeft de demissionair minister-president gezegd in gesprek met Jaïr Ferwerda, in de RTL-talkshow Beau.

11 uur geleden
Organisatie: behandelcentra longcovid moeten er komen

DEN HAAG (ANP) - Het is bijzonder pijnlijk dat demissionair minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers geen geld uittrekt voor behandelcentra en behandelingen voor patiënten met langdurige covidklachten. Dat laat directeur Diewke De Haen van patiëntenorganisatie PostCovidNL desgevraagd weten na berichtgeving daarover van Kassa. Het is van belang dat de beschikbare kennis over de ziekte gecentreerd wordt op één plek, zodat de naar schatting 90.000 Nederlanders met zeer ernstige klachten geholpen kunnen worden, aldus De Haen.

13 uur geleden