Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

In beslag genomen Brits visserschip nog steeds in Le Havre

In beslag genomen Brits visserschip nog steeds in Le Havre

LONDEN/LE HAVRE (ANP/RTR) - De afgelopen week in Frankrijk in beslag genomen Britse vissersboot ligt nog steeds vast in de haven van Le Havre. Eerder zei de Britse milieuminister Georg Eustice dat de Franse maritieme autoriteiten de boot hebben vrijgegeven, maar hij vergiste zich erkende korte tijd later zijn ministerie. Het bedrijf dat de boot exploiteert, Macduff Shellfish, liet al weten dat de boot niet mocht uitvaren. Daar is woensdag in Le Havre nog een hoorzitting over.

Met de in Zeebrugge gebouwde Cornelis Gert Jan visten Britse vissers in Franse wateren. Volgens de Fransen deden ze dat zonder de benodigde vergunningen. De Britten hebben dit tegengesproken.

Met de inbeslagname escaleerde de ruzie over visserijrechten die de Europese Unie en Groot-Brittannië hebben sinds het vertrek van de Britten uit de EU. Eustice verwelkomde eerder de beslissing van Frankrijk om het conflict niet verder op de spits te drijven en af te zien van sancties die dinsdag zouden ingaan.

Franse media melden dat de twee partijen donderdag in Parijs verder praten over hun geschil.

Meer uit Buitenland

Hoofdkwartier Vlaams Belang beschadigd tijdens protestmars

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Tijdens een mars tegen extreemrechts in Brussel is het hoofdkwartier van Vlaams Belang beklad en beschadigd. Demonstranten brachten onder meer anarchistische teksten met graffiti aan op het pand.

33 minuten geleden
Slotverklaring Oekraïnetop roept op tot dialoog met Rusland

BÜRGENSTOCK (ANP/AFP/DPA) - Tientallen landen die in Zwitserland bijeenkwamen op de vredestop over Oekraïne hebben een slotverklaring getekend waarin staat dat voor het bereiken van vrede "de betrokkenheid van en dialoog tussen alle partijen" is vereist. Tegelijkertijd moeten de onafhankelijkheid en territoriale integriteit van Oekraïne worden gerespecteerd volgens de verklaring.

2 uur geleden
Natuurherstelwet EU toch binnen bereik na draai Oostenrijk

BRUSSEL (ANP) - De Europese natuurherstelwet maakt toch kans de eindstreep te halen. Oostenrijk maakt een ommezwaai en lijkt de omstreden wet toch aan genoeg steun van de EU-landen te helpen. Maandag stemmen ze erover.

3 uur geleden
Veertien Jordaniërs overleden tijdens hadj

AMMAN (ANP/RTR) - In Saudi-Arabië zijn veertien Jordaniërs overleden tijdens de hadj, meldt het Jordaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Zeventien landgenoten worden momenteel vermist.

3 uur geleden
Rusland claimt verovering dorp in zuidoosten Oekraïne

MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland claimt opnieuw een dorp te hebben veroverd in het zuidoosten van Oekraïne, waarmee het voortgang blijft boeken aan de frontlinie. Het ministerie van Defensie schrijft dat het gaat om de plaats Zahirne in de regio Zaporizja.

3 uur geleden
VN verwelkomen aankondiging 'tactische pauzes' in Gazastrook

NEW YORK (ANP/AFP) - De Verenigde Naties verwelkomen de aangekondigde 'tactische pauzes' in de Gazastrook. De Israëlische krijgsmacht maakte zondag bekend voorlopig elke dag van 08.00 tot 19.00 uur te stoppen met haar operaties in een deel van het zuiden van Gaza, om zo de levering van meer humanitaire hulp aan het gebied mogelijk te maken.

4 uur geleden
Louis Armstrong krijgt 5 keer platina voor Wonderful World

WASHINGTON (ANP) - Het wereldberoemde lied What A Wonderful World van Louis Armstrong is in de VS onderscheiden met vijf keer platina. Het is volgens Amerikaanse media uniek dat een nummer deze kwalificatie krijgt. Het betekent dat er sinds 1967, toen Armstrong de song opnam, meer dan 5 miljoen exemplaren van de single zijn verkocht.

5 uur geleden