Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

In Amsterdam aangehouden verdachte na zege Marokko langer vast

In Amsterdam aangehouden verdachte na zege Marokko langer vast

AMSTERDAM/DEN HAAG/ROTTERDAM (ANP) - Een verdachte die zaterdagavond in Amsterdam is aangehouden na de WK-zege van Marokko op Portugal blijft veertien dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris maandag bepaald, zo laat een woordvoerder van de rechtbank Amsterdam weten.

Een andere verdachte is ook voorgeleid, maar omdat hij minderjarig is, kan de rechtbank daar minder over zeggen. Wel is bekend dat de verdachte tijdelijk op vrije voeten was, maar dat hij inmiddels weer vastzit. Hoe lang hij vast blijft zitten, kan de woordvoerder vooralsnog niet melden.

Een van de twee mannen wordt verdacht van het gooien met stenen naar de Mobiele Eenheid (ME), de andere van het afsteken van zwaar vuurwerk in een grote menigte, zo meldde een politiewoordvoerster eerder.

Huisarrest

In Amsterdam was het zaterdag na de wedstrijd op meerdere plekken onrustig. Volgens de politie verpestte een kleine groep relschoppers het feest. Dertien personen werden opgepakt. Ze hebben allemaal huisarrest gekregen voor woensdag, als Marokko in de halve finale speelt tegen Frankrijk. Zij kunnen bezoek verwachten van wijkagenten die controleren of ze zich hieraan houden. Deze maatregel werd eerder opgelegd aan zeven verdachten die vorige week dinsdag werden opgepakt. Volgens de politie hebben zij zich allemaal gehouden aan het huisarrest.

De vier verdachten die werden aangehouden bij ongeregeldheden in Den Haag na de overwinning van Marokko zijn weer op vrije voeten. Ze werden opgepakt voor belediging, het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, niet voldoen aan een vordering en baldadigheid. Ze zijn heengezonden met een boete of een proces-verbaal.

De laatste van in totaal veertien mensen die zaterdagavond in Rotterdam werden aangehouden, is vrijgelaten, meldt de Rotterdamse politie maandag. Ze werden verdacht van vergrijpen als openlijke geweldpleging, het gooien van vuurwerk en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Meer uit Binnenland

Honderden mensen bijeen op de Dam in Amsterdam voor Chanoeka

AMSTERDAM (ANP) - Op de Dam in Amsterdam is donderdagavond de nationale chanoekaviering begonnen. Tijdens de viering wordt een grote chanoekia, een negenarmige kandelaar, aangestoken. Onder anderen demissionair minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) en rabbijn Simcho Stanton zijn aanwezig bij de start van het joodse feest, dat tot en met vrijdag 15 december duurt.

42 minuten geleden
Nieuwe acties op stations voor staakt-het-vuren Israël en Gaza

DEN HAAG (ANP) - Op meerdere treinstations zijn donderdag weer honderden mensen bijeen gekomen voor sit-ins "in opstand tegen de genocide en etnische zuivering in Palestina". De actievoerders eisen onder andere dat de Nederlandse overheid oproept tot een permanent staakt-het-vuren en onvoorwaardelijke humanitaire toegang voor de bevolking in Gaza.

2 uur geleden
Politie: meerdere aangiften 'heftig' incident PowNed op Ameland

NES (ANP) - Er zijn inmiddels meerdere aangiften gedaan naar aanleiding van het incident dat zich dinsdagavond op Ameland heeft afgespeeld tussen eilandbewoners en een cameraploeg van PowNed. Zowel de omroep als inwoners van Ameland hebben aangifte gedaan, zegt een woordvoerder van de politie.

2 uur geleden
Bouw nieuwe marinierskazerne zeker jaar vertraagd

DEN HAAG (ANP) - De bouw van de nieuwe marinierskazerne in Nieuw-Milligen bij Apeldoorn loopt opnieuw flinke vertraging op. Het ministerie van Defensie verwacht dat het om "minimaal" een jaar gaat. De verwachting is dat het complex niet vroeger dan voorjaar 2031 klaar zal zijn.

3 uur geleden
Hagenaar aangehouden voor handel in zwaar vuurwerk

DEN HAAG (ANP) - Een 19-jarige Hagenaar is vrijdag aangehouden voor de handel in zwaar vuurwerk. De man werd op heterdaad betrapt bij de overdracht van meerdere pakken met cobra's, meldt de politie donderdag.

3 uur geleden
Reclassering adviseert hof jeugdstrafrecht bij Mallorcaverdachte

LEEUWARDEN (ANP) - De reclassering adviseert het gerechtshof om in de zogeheten Mallorcazaak het jeugdstrafrecht toe te passen bij hoofdverdachte Sanil B. (21). Volgens de reclassering zijn er meer argumenten voor het toepassen van het jeugdstrafrecht dan voor het volwassenenstrafrecht, bleek donderdag op de vierde zittingsdag bij het hof in Leeuwarden.

4 uur geleden
Culemborg opent crisisnoodopvang voor Oekraïners

CULEMBORG (ANP) - In het Gelderse Culemborg gaat een crisisnoodopvang open voor maximaal tweehonderd Oekraïners. Culemborg komt daarmee tegemoet aan de vraag van het Rijk aan veiligheidsregio's om met spoed ruimte te maken voor de nog steeds toenemende stroom Oekraïense vluchtelingen, aldus de gemeente. Het is de bedoeling dat de Oekraïners hooguit een week in de crisisnoodopvang verblijven.

4 uur geleden