Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

In Amsterdam aangehouden verdachte na zege Marokko langer vast

In Amsterdam aangehouden verdachte na zege Marokko langer vast

AMSTERDAM/DEN HAAG/ROTTERDAM (ANP) - Een verdachte die zaterdagavond in Amsterdam is aangehouden na de WK-zege van Marokko op Portugal blijft veertien dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris maandag bepaald, zo laat een woordvoerder van de rechtbank Amsterdam weten.

Een andere verdachte is ook voorgeleid, maar omdat hij minderjarig is, kan de rechtbank daar minder over zeggen. Wel is bekend dat de verdachte tijdelijk op vrije voeten was, maar dat hij inmiddels weer vastzit. Hoe lang hij vast blijft zitten, kan de woordvoerder vooralsnog niet melden.

Een van de twee mannen wordt verdacht van het gooien met stenen naar de Mobiele Eenheid (ME), de andere van het afsteken van zwaar vuurwerk in een grote menigte, zo meldde een politiewoordvoerster eerder.

Huisarrest

In Amsterdam was het zaterdag na de wedstrijd op meerdere plekken onrustig. Volgens de politie verpestte een kleine groep relschoppers het feest. Dertien personen werden opgepakt. Ze hebben allemaal huisarrest gekregen voor woensdag, als Marokko in de halve finale speelt tegen Frankrijk. Zij kunnen bezoek verwachten van wijkagenten die controleren of ze zich hieraan houden. Deze maatregel werd eerder opgelegd aan zeven verdachten die vorige week dinsdag werden opgepakt. Volgens de politie hebben zij zich allemaal gehouden aan het huisarrest.

De vier verdachten die werden aangehouden bij ongeregeldheden in Den Haag na de overwinning van Marokko zijn weer op vrije voeten. Ze werden opgepakt voor belediging, het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, niet voldoen aan een vordering en baldadigheid. Ze zijn heengezonden met een boete of een proces-verbaal.

De laatste van in totaal veertien mensen die zaterdagavond in Rotterdam werden aangehouden, is vrijgelaten, meldt de Rotterdamse politie maandag. Ze werden verdacht van vergrijpen als openlijke geweldpleging, het gooien van vuurwerk en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Meer uit Binnenland

Hoofddocent UvA maakt zich zorgen over mogelijke gevaren ChatGPT

AMSTERDAM (ANP) - Universitair hoofddocent Natuurlijke Taalverwerking Jelle Zuidema maakt zich zorgen over de mogelijke gevaren van ChatGPT. Zo kan de chatbot kwetsende teksten produceren en worden misbruikt voor reclamedoeleinden. Ook kunnen andere wetenschappen worden verwaarloosd door de commerciƫle voordelen van ChatGPT. Om dat te voorkomen, moeten er (Europese) regels komen, zegt Zuidema.

25 minuten geleden
Politiebond: politie moet harder optreden tegen racisme

DEN HAAG (ANP) - Er moet onder politiemensen meer kennis komen over racisme en discriminatie in de maatschappij, en de politie moet structureel harder gaan optreden tegen dit probleem. Dat zegt voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB) Jan Struijs in een reactie op de uitspraken van politiechef Janny Knol van de eenheid Oost-Nederland. In een interview in het AD zegt ze dat racisme structureel voorkomt bij de politie en als een structureel probleem moet worden aangepakt.

28 minuten geleden
Honderden kantoormedewerkers en beveiligers springen bij in trein

UTRECHT (ANP) - Bijspringend kantoorpersoneel en tijdelijk ingehuurde beveiligers moeten de NS in april weer zichtbaarder maken in de trein. In de loop van de maand gaan honderden extra krachten meerijden op treinen om de werkdruk van conducteurs te verlichten. Reizigers merken dat, doordat ze dan vaker weer iemand met een NS-jasje voorbij zien lopen, laat een woordvoerder weten.

1 uur geleden
Weer duizenden koopwoningen open voor publiek

UTRECHT (ANP) - Makelaarsorganisatie NVM houdt zaterdag weer een Open Huizen Dag. De verwachtingen zijn extra hooggespannen, nu de woningmarkt aan het afkoelen is. Zo'n 13.600 huizenverkopers zetten hun deuren open voor potentiƫle kopers, ongeveer 2600 meer vergeleken met de laatste ronde in oktober.

5 uur geleden
Statiegeld van 15 cent op blikjes gaat zaterdag officieel in

DEN HAAG (ANP) - Vanaf zaterdag zit er 15 eurocent statiegeld op het gros van de blikjes bier, fris en andere dranken. Die blikjes zijn voorzien van een speciaal statiegeldlogo en kunnen worden ingeleverd bij onder meer grote supermarkten en tankstations langs snelwegen waar consumenten dat statiegeld dan terug kunnen krijgen. Om het statiegeld op blik onder de publieke aandacht te brengen komt er een voorlichtingscampagne.

5 uur geleden
Agractie: berichten uit Den Haag komen over als totale chaos

DEN HAAG (ANP) - Agractie spreekt van "totale chaos" over de boodschap die het kabinet vrijdagavond heeft afgegeven over de stikstofaanpak. Premier Mark Rutte zei na urenlang kabinetsberaad "versnelling aan te brengen" in het terugbrengen van de uitstoot van stikstof. Concreet werd Rutte niet.

11 uur geleden
Gegevens klagende omwonenden Tata Steel niet goed beschermd

VELSEN (ANP) - De persoonlijke gegevens van klagende omwonenden van staalfabriek Tata Steel zijn niet goed beveiligd geweest. Een ethisch hacker ontdekte dat hij voor- en achternamen, adressen, telefoonnummers en mailadressen van de klagers kon zien. Hij meldde dat vervolgens bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, die toezicht houdt op Tata Steel.

14 uur geleden