Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

In aanloop naar kerst attenties voor zorgpersoneel en patiënten

In aanloop naar kerst attenties voor zorgpersoneel en patiënten

DEN HAAG (ANP) - Personeel van ziekenhuizen heeft het nog steeds zwaar te verduren door de enorme drukte en soms ook onaangename bejegening vanuit gefrustreerd publiek, maar in aanloop naar kerst komen er toch ook her en der lieve attenties en post binnen voor de harde werkers in de hospitalen. Ook de patiënten die nu zijn opgenomen, worden niet vergeten. Wel is het over het algemeen minder uitbundig dan vorig jaar, zo lijkt het.

Het Isala, met vestigingen in Zwolle en Meppel, krijgt veel post. "Mooie kerstkaarten en tekeningen van diverse basisscholen uit de omgeving, maar ook van particulieren." Echte cadeautjes komen veelal van bedrijven, zegt Isala. "Ook omdat bedrijven hun spullen soms niet meer kwijt kunnen vanwege de lockdown en het dan de zorg gunnen." Zo kreeg het hospitaal kerststukjes van het regionale tuincentrum en kon het personeelsrestaurant uitpakken met kerststol en chocolade van een "landelijke partner". Niet alles is voor personeel, er kwam ook speelgoed voor de kinderafdeling.

De attenties vanuit de samenleving zijn dit jaar wel minder dan een jaar geleden, maar zeker net zo hartverwarmend, zegt het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Ook hier lieten scholieren zich van een leuke kant zien, niet alleen voor personeel maar ook voor patiënten. "Van leerlingen van het Elde College hebben we veertig kerstballen gehad. Deze hebben zij gemaakt voor de patiënten die in deze tijd in het ziekenhuis liggen", aldus een woordvoerder. En de 6-jarige Pim maakte een grote papieren kerstster voor het ziekenhuis als "lichtje in de donkere dagen".

Rijnstate Arnhem

Ook Rijnstate in Arnhem kreeg aandacht vanuit de stad. Een plaatselijke wijnwinkel riep de klanten op een kaart te sturen naar de werkers van het ziekenhuis en dat leverde er honderden op. En burgemeester Ahmed Marcouch maakte volgens een woordvoerder een wel zeer goede beurt door afgelopen week langs te komen en de loftrompet te steken over al het personeel, dus ook de onmisbaren van de beveiliging en de schoonmaak. Hij besteedde ook aandacht aan het thuisfront van het zorgpersoneel, dat toch ook het een en ander te verstouwen krijgt en risico's loopt.

Het Medisch Centrum Leeuwarden kreeg voor iedereen een ijsje toegezegd van een groot bedrijf. De organisatie Leeuwarden City of Literature stuurde alle medewerkers een kaart met een gedicht, "echt een mooi ding", vindt de woordvoerder. De vaste cateraar besloot deze kerst gratis extra veel lekkers aan te voeren.

Meer uit Binnenland

Urkse relschoppers kregen last onder dwangsom na rellen

URK (ANP) - 78 Urkse jongeren, die betrokken waren bij rellen in die gemeente hebben in 2021 een last onder dwangsom van 2500 euro gekregen. Twee van hen hebben de boete ook daadwerkelijk moeten betalen, bevestigt de gemeente naar aanleiding van berichtgeving van Omroep Flevoland.

8 minuten geleden
Kunstenbond: twee derde stripmakers verdient onder minimumloon

AMSTERDAM (ANP) - Zeker twee op de drie striptekenaars in Nederland verdienen onder het minimumloon. Dat is de uitslag van een grote enquête die de Kunstenbond heeft gehouden samen met Aimée de Jongh, de winnaar van de Stripschapsprijs 2022. De tekenares heeft het geld dat zij had gewonnen, gebruikt om in kaart te brengen hoe de financiële situatie van de Nederlandse cartoonisten is.

4 uur geleden
Kraan blijft dit weekend defecte autobrug Holwert bedienen

HOLWERT (ANP) - De problemen met de autobrug in de haven van het Friese Holwert zijn nog altijd niet verholpen. De kraan die als noodoplossing is neergezet om de brug te bedienen, blijft in ieder geval dit weekend nog staan, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

6 uur geleden
Suri-Change: 20.000 euro voor tip die leidt naar daders explosies

ROTTERDAM (ANP) - Suri-Change, het geldwisselkantoor dat de laatste tijd slachtoffer is van explosies bij filialen, looft 20.000 euro uit voor de tip die leidt naar de "mogelijke daders van de explosies". In een persbericht stelt het bedrijf dat "beschuldigingen aan haar adres ongegrond zijn" en belooft ze "volledige medewerking aan de betrokken instanties". Advocaat van het bedrijf Ayse Çimen kan geen verdere inhoudelijke toelichting geven.

8 uur geleden
Boni roept Kip cordon bleu terug, zit kipsaté in verpakking

DEN HAAG (ANP) - Supermarktketen Boni roept per direct het product Kip cordon bleu 2 stuks met houdbaarheidsdatum 09-06-2023 terug. In de verpakking zit namelijk niet kip cordon bleu, maar kipsaté schnitzel.

9 uur geleden
Zuid-Europa populair in zomervakantie, ook actieve reizen in trek

DEN HAAG (ANP) - Zon, zee en strand blijven voor veel Nederlanders populaire ingrediënten voor hun aanstaande zomervakantie. Uit een rondgang langs grote reisorganisaties blijkt dat Zuid-Europa dit jaar in trek is als vakantiebestemming. Tegelijkertijd zitten actieve vakanties naar noordelijker landen in de lift, ziet een aantal bedrijven uit de reisbranche.

10 uur geleden
Brand op vrachtschip in Dordrecht geblust

DORDRECHT (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak op een aangemeerd vrachtschip in Dordrecht is geblust. Rond 01.00 uur werd het sein brand meester gegeven, nadat eerder nog werd verwacht dat het leeghalen en blussen van de scheepslading enkele uren in beslag zou gaan nemen.

11 uur geleden