Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

IMF akkoord met 1,4 miljard dollar aan noodhulp voor Oekraïne

IMF akkoord met 1,4 miljard dollar aan noodhulp voor Oekraïne

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Internationaal Monetair Fonds heeft 1,4 miljard dollar (zo'n 1,3 miljard euro) aan noodfinanciering voor Oekraïne goedgekeurd. Het geld is bedoeld om uitgaven te kunnen blijven doen en de internationale betalingsbalans te versterken. Dat laatste is de balans tussen alle uitgaven van Oekraïne aan het buitenland en al het binnenkomende geld.

"We zijn het IMF immens dankbaar voor de snelle reactie op ons verzoek", zei Kyrylo Sjevtsjenko, gouverneur van de Oekraïense centrale bank in een bericht over de goedkeuring. "We kijken ernaar uit alle vereiste procedures zo snel als mogelijk doorlopen."

IMF-topvrouw Kristalina Georgieva zei eerder dat de financiering bovenop de 700 miljoen dollar zou komen die in december door het IMF aan Oekraïne was toegekend. Ook komt de noodhulp bovenop de 2,7 miljard dollar aan noodreserves die het land nog niet zo lang geleden ontving als onderdeel van eerdere IMF-steun. Eerder deze week heeft de Wereldbank ook al een pakket van leningen en schenkingen ter waarde van 723 miljoen dollar aan Oekraïne goedgekeurd.

Meer uit Financieel

Nederlandse bedrijven weer naar EK na boycot WK in Qatar

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse bedrijven zijn dit jaar weer volop aanwezig bij het EK in Duitsland. Na de beslissing in 2022 om het WK in Qatar te laten schieten, reizen vaste KNVB-sponsors als ING en Albert Heijn dit jaar weer met zakelijke relaties af naar de wedstrijden van Oranje.

8 minuten geleden
Hypotheek met kortere rentevaste periode wint aan populariteit

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Het aantal aanvragen voor een hypotheek met een relatief korte rentevaste periode is in de eerste vijf maanden van dit jaar flink gestegen. Dat constateert De Hypotheker. Tegelijkertijd merkt de hypotheekadviseur dat het aantal hypotheekaanvragen met een langere rentevaste periode afneemt. De Hypotheker verwacht dat deze ontwikkeling zal doorzetten, omdat de hypotheekrentes licht zullen blijven dalen.

6 uur geleden
Nike mag schoenen in Europa geen 'footware' noemen na uitspraak

LUXEMBURG (ANP/BLOOMBERG) - Nike mag zijn sportschoenen in Europa geen 'footware' noemen. Nike had een aanvraag gedaan om dat woord als handelsmerk te laten registeren. Concurrent Puma had daartegen een zaak aangespannen en kreeg van het Gerecht van de Europese Unie gelijk.

7 uur geleden
Wisselend beeld op Wall Street na rentebesluit Fed

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag wisselend geëindigd. Beleggers verwerkten het besluit van de Federal Reserve, die het rentetarief in de Verenigde Staten opnieuw ongewijzigd liet. Uit de verklaring van de Amerikaanse centrale bank kwam onder meer naar voren dat de Fed voor dit jaar één renteverlaging voorziet en vier voor volgend jaar.

7 uur geleden
SpaceX en topman Musk aangeklaagd door klokkenluiders om seksisme

LOS ANGELES (ANP/RTR) - SpaceX en zijn topman Elon Musk zijn aangeklaagd door acht ex-medewerkers van het ruimtevaartbedrijf. Zij zijn naar eigen zeggen ontslagen nadat zij hun zorgen hadden geuit over vermeende seksuele intimidatie en discriminatie van vrouwen. In de aanklacht staat dat Musk met zijn gedrag een "alomtegenwoordige seksistische cultuur" bevorderde bij SpaceX.

9 uur geleden
Federal Reserve laat rente in de VS opnieuw ongewijzigd

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Federal Reserve heeft de rente opnieuw onveranderd gelaten, in lijn met de verwachtingen op de financiële markten. Het rentetarief in de Verenigde Staten blijft daarmee staan tussen de 5,25 en 5,50 procent, nog altijd het hoogste niveau sinds 2001.

10 uur geleden
ACM mist middelen om te handhaven op postmarkt, zegt bestuurslid

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) vindt het lastig om in de gaten te houden of PostNL wel goed de post bezorgt. De toezichthouder zegt signalen te ontvangen over de slechte kwaliteit bij aangetekende post. Ook zijn er klachten dat postbezorgers van PostNL niet de verplichte vijf dagen per week langskomen. Maar goede middelen om een goede postbezorging af te dwingen, heeft de ACM volgens bestuurslid Manon Leijten niet.

10 uur geleden