Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Imagoschade voor provincie Zeeland is onbetaalbaar'

'Imagoschade voor provincie Zeeland is onbetaalbaar'

MIDDELBURG (ANP) - "Achter onze ruggen om is naar alternatieve locaties gezocht. Het geschaad vertrouwen is groot." Dat zei commissaris van de Koning Han Polman tijdens een persconferentie naar aanleiding van het kabinetsbesluit om de marinierskazerne niet naar Vlissingen te laten verhuizen, maar naar Nieuw Milligen.

De bijeenkomst, vrijdag in het provinciehuis in Middelburg, was een initiatief van de provincie Zeeland en de gemeente Vlissingen. "Voortdurend hebben we aan het kabinet gevraagd: zitten we op het goede spoor? Het antwoord was steeds bevestigend", aldus Polman. "De kosten van de aanleg van het terrein lopen in de miljoenen. De imagoschade voor Zeeland is onbetaalbaar. Na alles wat wij hebben meegemaakt, zouden alle regio's gewaarschuwd moeten zijn." Pas vrijdag werd volgens hem de naam van het Gelderse Nieuw Milligen door het kabinet genoemd. "Onbehoorlijk bestuur", aldus Polman en burgemeester Bas van den Tillaar van Vlissingen.

Het kabinet stelt een speciale gezant aan die met de provincie gaat praten over compensatie. "Die krijgt een zware klus. Die zal het vertrouwen moeten herstellen", zei een aangeslagen Van den Tillaar. "En dat terwijl acht jaar goed is samengewerkt."Hij eist compensatie voor direct geleden schade.

Economische versterking

De Zeeuwse bestuurders benadrukten dat de speciale gezant vooral ook moet zoeken naar een structurele economische versterking voor de provincie. "Want dat was het doel van de marinierskazerne. Die was zelf onder meer compensatie voor eerder vertrokken Rijksdiensten."

Polman en Van den Tillaar richtten zich in een indringend beroep tot het kabinet en de Tweede Kamer. "Onze volksvertegenwoordiging moet het kabinet aan zijn afspraken houden en erop toezien dat Zeeland krijgt waar het recht op heeft."

De marinierskazerne was aan Vlissingen beloofd, maar vrijdagochtend maakte het kabinet bekend dat het Nieuw Milligen in Gelderland wordt.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Cees-r 1 week geleden
Provincie Zeeland reageert te laat. Alleen vel waardering voor Wethouder Vader en Gedeputeerde Van der Velde. Voor de rest een VVD en een CDA die alleen om hun eigen hachje denken. Tweede kamerleden nergens te zien Bah.
bung 2 weken geleden
vertrouw nooit een regering. vertrouw NOOIT een partij die wordt aangevoerd door een leugenaar: rutte. vertrouw ook nooit een vvd staatssecretaris met 2 paspoorten. mijn vader zei het al: politiek? een liegende bedriegende zakkenvullend bende. je had gelijk, pa. en babsje? haal die grijns van je sm**L en ga sokken stoppen.

Meer uit Binnenland

Het is weer schrikkeldag; 11.000 jarigen en veel bruiloften

DEN HAAG (ANP) - Zaterdag is het weer 29 februari, de schrikkeldag. Die komt maar eens in de vier jaar voor. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat in Nederland zaterdag ruim 11.000 mensen jarig zijn. Zes van hen worden honderd jaar. Verder vieren 466 kinderen die vier jaar geleden geboren werden, voor het eerst hun verjaardag op schrikkeldag.

over 10 minuten
Gemeenten Limburg bekijken gezondheidsrisico's grote evenementen

HEERLEN (ANP) - Vijf grensgemeenten in Limburg gaan kijken welke grote publieksevenementen beter niet door kunnen gaan wegens de toename van het aantal coronabesmettingen in Duitse buurgemeenten. De grensgemeenten Sittard-Geleen, Beekdaelen, Brunssum, Landgraaf en Kerkrade nemen hiermee het advies over van de veiligheidsregio Zuid-Limburg.

41 minuten geleden
Twee kinderen van besmette vrouw Diemen hebben milde klachten

AMSTERDAM (ANP) - Twee van de drie kinderen van de met het coronavirus besmette vrouw in Diemen hebben milde klachten. De partner en de kinderen zijn onderzocht. Dat is meegedeeld tijdens een persconferentie in het stadhuis in Amsterdam. Zaterdagochtend worden de resultaten van de onderzochte monsters bekendgemaakt. Ook bij anderen in de directe omgeving is contactonderzoek gedaan.

3 uur geleden
Nederland: geen bevestiging dat Turkije vluchtelingendeal opzegt

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft niet bevestigd gekregen dat Turkije morrelt aan een omvangrijke vluchtelingendeal met de Europese Unie. Dat zegt een woordvoerder in reactie op een hoge Turkse functionaris. Die meldde dat Turkije geen Syrische vluchtelingen meer tegenhoudt die naar Europa willen.

4 uur geleden
Kerken adviseren maatregelen om coronavirus

LOON OP ZAND (ANP) - Katholieke en protestantse kerken in Nederland nemen maatregelen om te voorkomen dat het coronavirus zich zondag tijdens de wekelijkse kerkgang zou kunnen verspreiden. De maatregelen blijven voorlopig van kracht.

7 uur geleden
Steeds meer bedrijven willen werktijdverkorting door coronavirus

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer bedrijven willen werktijdverkorting voor hun personeel omdat zij door het coronavirus minder werk hebben. Sinds woensdag steeg het aantal met bijna de helft tot ongeveer 150, meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

8 uur geleden
Verdachten vermeende moordbende Taghi blijven in de cel

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank heeft vrijdag alle verzoeken tot vrijlating van verdachten in het proces Marengo afgewezen. Een aantal advocaten had de rechtbank gevraagd het voorarrest van hun cliënten op te heffen. Het Openbaar Ministerie verzette zich daartegen, omdat de verdenkingen te ernstig en de aanwijzingen tegen de verdachten te sterk zijn.

8 uur geleden