Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Illusie te denken dat Nederland alleen een EK kan organiseren'

'Illusie te denken dat Nederland alleen een EK kan organiseren'

AMSTERDAM (ANP) - Het is een illusie te denken dat Nederland in de toekomst op eigen kracht een EK voetbal kan organiseren. Dat zegt Gijs de Jong, toernooidirecteur van de vier wedstrijden bij het huidige EK in Amsterdam.

"Als je ziet hoeveel tijd en werk we al aan deze vier duels kwijt zijn. Daarnaast doen er nu meer landen mee dan vroeger en worden er hoge eisen gesteld aan stadions, trainingsaccommodaties en hotels", aldus De Jong. "Een groot jeugdtoernooi zou wel kunnen." Nederland organiseert in 2022 wel het EK zaalvoetbal en in 2023 de finale van de Champions League voor vrouwen. Samen met Duitsland en België wordt geprobeerd het WK voor vrouwen van 2027 ook binnen te halen. In 2000 organiseerde de KNVB, samen met België, het EK voor mannen.

De Jong kijkt terug op een geslaagd toernooi in Amsterdam, dat zaterdag wordt afgesloten met het vierde en laatste duel, de achtste finale tussen Wales en Denemarken. "Het was een fantastisch feest, we hebben veel complimenten van de UEFA gekregen", vertelt De Jong, die het Nederlands elftal drie keer in de Johan Cruijff ArenA zag spelen. "Het was nu voor het eerst sinds lange tijd weer oranje gekleurd. Mijn kinderen gingen ook in het oranje naar school. Naar dat gevoel hebben we de afgelopen jaren toch verlangd."

Ontknoping

De spannende ontknoping in groep B zorgde er uiteindelijk voor dat Denemarken in Amsterdam komt voetballen. "Als toernooiorganisatie zijn we natuurlijk neutraal. Denemarken heeft vanwege de situatie rond Christian Eriksen bij veel mensen natuurlijk wel de gunfactor. Het brengt wel iets extra's met zich mee dat zij hier nu komen voetballen."

Wales en Denemarken hebben een grote supportersschare. De Britse overheid heeft fans van Wales vanwege het coronavirus afgeraden naar Nederland te reizen. De Jong: "Van de 16.000 beschikbare kaarten waren er 11.000 vooraf al verkocht. Beide landen hebben nu nog 2500 tickets gekregen. Maar je weet nooit precies hoeveel fans van beide landen uiteindelijk in het stadion zitten. Nederlandse supporters zie je ook vaak door het hele stadion zitten. Het is een mooi affiche, geweldig voor ons om het toernooi met deze wedstrijd af te sluiten. En daarna gaan we snel door. Zondag zit ik in mijn rol als secretaris-generaal van de KNVB alweer in het stadion in Boedapest bij de achtste finale van Oranje."

Meer uit Voetbal

Juve pakt na achterstand door twee penalty's punt in Cagliari

CAGLIARI (ANP) - Juventus heeft ondanks een 2-0-achterstand bij rust een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Cagliari. Het werd 2-2. De eindstand werd vlak voor tijd bepaald door Cagliari-verdediger Alberto Dossena, die de bal in eigen doel werkte.

5 uur geleden
Dender van trainer Timmy Simons naar hoogste niveau in België

BOUSSU (ANP) - De Belgische voetbalclub Dender is gepromoveerd naar het hoogste niveau. De club wordt getraind door oud-PSV'er Timmy Simons (47), die 94 interlands speelde voor België.

6 uur geleden
Roda JC verspeelt tegen De Graafschap punten in promotiestrijd

KERKRADE (ANP) - Roda JC heeft in de strijd om promotie dure punten verspeeld. De nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie speelde thuis met 1-1 gelijk tegen De Graafschap en kan koploper Willem II nu zien uitlopen en achtervolger FC Groningen dichterbij zien komen.

6 uur geleden
Manier degradatie komt hard aan bij supportersvereniging Vitesse

ARNHEM (ANP) - De manier waarop Vitesse uit de Eredivisie verdwijnt is hard aangekomen bij de supporters van Vitesse. Dat zegt Susanne Wichhart, de voorzitter dan de Supportersvereniging Vitesse. De Arnhemse club kreeg vrijdagmiddag 18 punten in mindering van de licentiecommissie van de KNVB.

8 uur geleden
Manchester United vindt in Wilcox nieuwe technisch directeur

MANCHESTER (ANP) - Manchester United heeft Jason Wilcox aangesteld als nieuwe technisch directeur. Hij komt over van Southampton naar de club van trainer Erik ten Hag.

8 uur geleden
Villa-keeper Martínez toch geschorst na twee gele kaarten

BIRMINGHAM (ANP) - De Argentijnse keeper Emiliano Martínez moet de eerste wedstrijd van zijn club Aston Villa in de halve finale in de Conference League missen. Hij mocht donderdagavond nog op het veld blijven staan nadat hij twee gele kaarten had gekregen, maar is toch geschorst voor de volgende wedstrijd, bevestigt de UEFA aan Sky Sports.

10 uur geleden
City mogelijk zonder Haaland en De Bruyne in FA Cup

MANCHESTER (ANP) - Manchester City kan zaterdag in de halve finale van de FA Cup mogelijk geen beroep doen op Erling Haaland en Kevin De Bruyne. Beiden werden woensdag gewisseld in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid.

10 uur geleden