Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Illegale' lopers van eerste Vierdaagsedag zijn vroeg binnen

'Illegale' lopers van eerste Vierdaagsedag zijn vroeg binnen

NIJMEGEN (ANP) - Enkele tientallen wandelaars zijn dinsdag heel vroeg toch op pad gegaan om de eerste dag van de Vierdaagse te lopen. Rond 10.00 uur kwamen veel 'illegale' lopers alweer terug in Nijmegen. Een aantal van deze wandelaars hoort elk jaar bij de snelste lopers van de Nijmeegse Vierdaagse. De eerste wandeldag door de Betuwe is officieel geschrapt vanwege de verwachte extreme temperatuur.

"We snappen het sentiment uiteraard wel, maar we vinden het onverstandig. Anders gelasten we ook geen dag af natuurlijk", aldus woordvoerder Babs Rijke van Stichting De 4Daagse. "We hebben geen voorzieningen onderweg: geen medische hulpposten, geen watertappunten en geen bewegwijzering. Onze teams hebben vandaag niks afgesloten, dus er rijdt gewoon verkeer op de route." Het Vierdaagsebestuur houdt niet bij hoeveel lopers er toch op pad zijn gegaan, aangezien het dinsdag geen Vierdaagsedag is.

De ongeveer zestig lopers, die merendeels in het holst van de nacht op pad gingen, kwamen onderweg in Huissen en Bemmel nog wel wat aanmoediging tegen. De gemeente Overbetuwe heeft alle feestelijkheden afgelast toen besloten werd de eerste loopdag te schrappen, maar in Lingewaard zijn hier en daar toch terrasjes en muziek neergezet. Op de Wedren, waar de Vierdaagselopers finishen, was het wel druk. Daar kunnen lopers hun startbewijs voor woensdag ophalen. Vanwege de hitte worden alle activiteiten op de Wedren om 12.00 uur gestaakt.

De nu driedaagse wandeltocht heeft van woensdag tot en met vrijdag plaats. De organisatie noemde de weersomstandigheden dinsdag eerder "uniek" en "slechter dan in 2006", toen er twee wandelaars bezweken en de rest van de Vierdaagse werd afgelast.

Meer uit Binnenland

LTO: mooi dat coalitiepartij eerste stap zet over stikstofdoel

DEN HAAG (ANP) - "Het is mooi dat een van de coalitiepartijen een eerste stap zet" in de richting van het loslaten van het jaartal van het stikstofdoel. Dat zegt land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland over de uitspraken van minister Wopke Hoekstra, die vrijdag in het AD het kabinetsdoel om tegen 2030 de stikstofuitstoot met de helft verminderd te hebben "niet heilig" noemde.

35 minuten geleden
Milieuclub MOB mogelijk naar Europa bij uitstel stikstofdeadline

NIJMEGEN (ANP) - Mobilisation for the Environment (MOB) gaat mogelijk een klacht indienen bij de Europese Commissie als de deadline voor de vermindering van de stikstofuitstoot verschoven wordt. Voorzitter van de milieuclub Johan Vollenbroek reageert daarmee op uitspraken van CDA-leider Wopke Hoekstra in het AD.

56 minuten geleden
Bij aanmeldcentrum Ter Apel hebben 300 mensen buiten geslapen

TER APEL (ANP) - Bij het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben in de nacht van donderdag op vrijdag rond de driehonderd mensen buiten geslapen. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Nog niet eerder waren het er zoveel.

2 uur geleden
Lowlands na twee jaar terug van weggeweest

BIDDINGHUIZEN (ANP) - Nadat het festival twee keer was geannuleerd vanwege de coronapandemie is ook Lowlands weer terug. De 28e editie van het festival in Biddinghuizen gaat vrijdag van start en duurt tot en met zondag.

8 uur geleden
Rutte: goed gesprek, maar geen knopen doorgehakt

DEN HAAG (ANP) - De top van het kabinet en de fractievoorzitters van de coalitie hebben donderdag in het Catshuis zo'n drie uur met elkaar gesproken over de koopkrachtproblematiek, het stikstofdossier en de vluchtelingencrisis. Het was volgens premier Mark Rutte een goed gesprek dat in prettige sfeer is verlopen, maar over de inhoud ervan wil hij niets zeggen. Er zijn geen knopen doorgehakt.

12 uur geleden
Mensen moeten weer buiten slapen bij aanmeldcentrum Ter Apel

TER APEL (ANP) - Bij het aanmeldcentrum in Ter Apel is voor "behoorlijk wat mensen" komende nacht geen onderdak en zij zullen de nacht buiten moeten doorbrengen, aldus een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Om hoeveel mensen het gaat is nog lastig in te schatten, maar volgens de woordvoerster "zullen het er waarschijnlijk meer zijn dan afgelopen nacht". Hoewel toen de verwachting was dat er genoeg plek zou zijn in Ter Apel, moesten er toch 70 mensen buiten slapen.

15 uur geleden
Paar honderd demonstranten bij 'asielhotel' Albergen

TUBBERGEN (ANP) - Bij het hotel in Albergen in de Overijsselse gemeente Tubbergen, dat is aangekocht door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers COA, zijn donderdagavond opnieuw veel demonstranten op de been. Het gaat om enkele honderden honderd bewoners die aanwezig zijn voor een plaatselijk protest tegen de komst van asielzoekers.

16 uur geleden