Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Illegale' lopers van eerste Vierdaagsedag zijn vroeg binnen

'Illegale' lopers van eerste Vierdaagsedag zijn vroeg binnen

NIJMEGEN (ANP) - Enkele tientallen wandelaars zijn dinsdag heel vroeg toch op pad gegaan om de eerste dag van de Vierdaagse te lopen. Rond 10.00 uur kwamen veel 'illegale' lopers alweer terug in Nijmegen. Een aantal van deze wandelaars hoort elk jaar bij de snelste lopers van de Nijmeegse Vierdaagse. De eerste wandeldag door de Betuwe is officieel geschrapt vanwege de verwachte extreme temperatuur.

"We snappen het sentiment uiteraard wel, maar we vinden het onverstandig. Anders gelasten we ook geen dag af natuurlijk", aldus woordvoerder Babs Rijke van Stichting De 4Daagse. "We hebben geen voorzieningen onderweg: geen medische hulpposten, geen watertappunten en geen bewegwijzering. Onze teams hebben vandaag niks afgesloten, dus er rijdt gewoon verkeer op de route." Het Vierdaagsebestuur houdt niet bij hoeveel lopers er toch op pad zijn gegaan, aangezien het dinsdag geen Vierdaagsedag is.

De ongeveer zestig lopers, die merendeels in het holst van de nacht op pad gingen, kwamen onderweg in Huissen en Bemmel nog wel wat aanmoediging tegen. De gemeente Overbetuwe heeft alle feestelijkheden afgelast toen besloten werd de eerste loopdag te schrappen, maar in Lingewaard zijn hier en daar toch terrasjes en muziek neergezet. Op de Wedren, waar de Vierdaagselopers finishen, was het wel druk. Daar kunnen lopers hun startbewijs voor woensdag ophalen. Vanwege de hitte worden alle activiteiten op de Wedren om 12.00 uur gestaakt.

De nu driedaagse wandeltocht heeft van woensdag tot en met vrijdag plaats. De organisatie noemde de weersomstandigheden dinsdag eerder "uniek" en "slechter dan in 2006", toen er twee wandelaars bezweken en de rest van de Vierdaagse werd afgelast.

Meer uit Binnenland

Voor 1,7 miljoen euro aan iPhones gestolen bij bedrijf Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar de diefstal van een lading nieuwe iPhones ter waarde van 1,7 miljoen euro bij een vrachtbedrijf op Schiphol. Gezocht wordt naar de vrachtwagenchauffeur die in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 oktober de telefoons stal, aldus de marechaussee. Die geeft in de uitzending van Opsporing Verzocht op NPO 2 dinsdagavond een toelichting op de diefstal en laat beelden zien van het voorval, zo meldt het programma.

35 minuten geleden
Verbieden hoofddoek mag ook voor ambtenaar achter de schermen

LUXEMBURG (ANP) - Overheden mogen ambtenaren, ook die achter de schermen werken, verbieden om een hoofddoek te dragen. Ze moeten dan wel consequent zijn en ook andere religieuze uitingen als kruisjes en keppeltjes niet toestaan, oordeelt de hoogste Europese rechter.

40 minuten geleden
OM eist 20 jaar cel tegen minderjarige verdachte huurmoord

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft twintig jaar cel geëist tegen de verdachte die nog minderjarig was toen hij opdracht zou hebben gegeven voor de moord op de 56-jarige Itzhak Meiri. Het slachtoffer uit Almere werd op 22 december 2021 na een bezoek aan de tandarts doodgeschoten in de Wieringerstraat in Amstelveen.

1 uur geleden
Asielzoekers blijven nog 3 jaar langer in Gronings dorp Farmsum

DELFZIJL (ANP) - De tijdelijke opvang voor asielzoekers in het Groningse dorp Farmsum blijft nog drie jaar open. De locatie wordt verlengd tot 31 december 2026. In het gebouw zitten 160 kansrijke asielzoekers.

2 uur geleden
Brand in gemeentehuis Soest mogelijk aangestoken

SOEST (ANP) - De brand die maandag rond middernacht woedde in het gemeentehuis in Soest is mogelijk aangestoken. De politie sluit dat niet uit na forensisch onderzoek en een buurtonderzoek.

3 uur geleden
Trevor Noah vindt winnen Erasmusprijs 'werkelijk een eer'

AMSTERDAM (ANP) - Trevor Noah vindt het winnen van de Erasmusprijs "werkelijk een eer". Dat zei de Zuid-Afrikaanse komiek en televisiepresentator dinsdag in zijn dankwoord na het in ontvangst nemen van de prijs. Hij kreeg de prijs uit handen van koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Erasmusprijs gaat jaarlijks naar een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en kunsten.

3 uur geleden
Noodopvang kost COA dubbel zoveel geld als normale opvang

DEN HAAG (ANP) - Noodopvang voor asielzoekers kost Nederland twee keer zoveel geld als reguliere opvang. Dat concludeert het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in het financiële eindrapport van 2022. Vorig jaar moest het COA door een chronisch tekort aan opvangplekken flink investeren in tijdelijke opvangplekken. Dat is terug te zien in de eindafrekening: de kosten voor asielopvang stegen van ongeveer 725 miljoen in 2021 naar ruim 1,5 miljard euro in 2022.

4 uur geleden