Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Illegale feesten met 150 bezoekers in buitengebieden beëindigd

Illegale feesten met 150 bezoekers in buitengebieden beëindigd

OOSTERHOUT (ANP) - De politie heeft zondagochtend twee illegale feesten met beide keren zo’n 150 aanwezigen beëindigd. De een was in het buitengebied bij Oosterhout, de ander in het buitengebied van Sint Maartensdijk.

Vanuit het natuurgebied bij Oosterhout was een melding gekomen over harde muziek, meldt de politie. Bij de Statendamweg bleken rond 07.30 uur zo’n dertig voertuigen en ongeveer 150 feestgangers te zijn en klonk inderdaad harde muziek. Agenten gingen in gesprek met iemand die zei de organisator te zijn. De aanwezigen kregen een kwartier de tijd om weg te gaan, wat ze deden. Een kleine groep bleef achter om op te ruimen.

Omdat de feestgangers bij Oosterhout zonder problemen vertrokken, zijn geen boetes uitgedeeld, aldus de politie, die wel benadrukt dat dergelijke feesten niet zijn toegestaan. "Bezoekers en organisatoren riskeren hoge boetes. Bovendien gaat het in dit geval om een natuurgebied waarin een dergelijke verstoring zeer ongewenst is."

Harde acties

Bij Sint Maartensdijk ging een groot deel van de aanwezigen niet zo snel weg. Het feest vond daar zondagochtend plaats bij de Gemaalweg. Ook hier was melding gedaan van geluidsoverlast. Een derde van de aanwezigen vertrok al snel na aankomst van de politie, maar de rest weigerde weg te gaan. Daarop kwamen onder meer hondeneenheden, de politiehelikopter, de marechaussee en meer agenten ter plaatse. "Het werd de aanwezigen duidelijk dat er ingegrepen zou gaan worden en ze begonnen op te ruimen", aldus de politie.

Tegen 10.00 uur vormde de politie een linie en rond 10.30 uur was iedereen vertrokken. Het terrein is volgens de politie netjes opgeruimd en er is geen geweld gebruikt.

Meer uit Binnenland

Amsterdam neemt afscheid van Wallen-ondernemer Jan Otten

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt woensdag en donderdag afscheid genomen van Wallen-ondernemer Jan Otten, die afgelopen donderdag op 82-jarige leeftijd overleed. Een deel van het afscheid is openbaar. Otten was eigenaar van het Amsterdamse sekstheater Casa Rosso en ook van de Bananenbar, de Hospitalbar, Sexy Loo, het Erotisch Museum en de Sex Palace Peepshow in de hoofdstad.

1 uur geleden
Deels Nederlandse klimaatsatelliet EarthCare gelanceerd

VANDENBERG (ANP) - De deels Nederlandse satelliet EarthCARE is in de nacht van dinsdag op woensdag gelanceerd vanaf de ruimtebasis Vandenberg in de Amerikaanse staat Californië. De sonde moet de komende jaren vanuit de ruimte de verandering van het klimaat in de gaten houden.

4 uur geleden
Klaver roept Schoof op tot vrijwillige hoorzitting in Kamer

HILVERSUM (ANP) - Tweede Kamerlid Jesse Klaver van GroenLinks-PvdA roept kandidaat-premier Dick Schoof op vrijwillig mee te doen aan een hoorzitting in de Tweede Kamer. Hij deed dat bij Op1. Ministerskandidaten zullen zich verplicht moeten verantwoorden tijdens een hoorzitting voordat ze worden geïnstalleerd. Dat gebeurt dit keer voor het eerst, zo had de Kamer vorig jaar bepaald.

4 uur geleden
Aanhoudingen bij pro-Palestijnse demonstratie in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft dinsdagavond meerdere mensen aangehouden bij een betoging in Den Haag. Honderden pro-Palestijnse demonstranten hadden zich verzameld bij het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer. De burgemeester heeft de demonstratie inmiddels beëindigd, aldus een woordvoerder van de politie.

7 uur geleden
Fiscus vijf jaar onder toezicht van Autoriteit Persoonsgegevens

DEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst komt vijf jaar onder toezicht van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) te staan, meldt demissionair staatssecretaris Marnix van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) aan de Tweede Kamer. De fiscus komt onder een vergrootglas te liggen om "tot een duurzame verbetering van de bescherming van persoonsgegevens van burgers en bedrijven te komen".

9 uur geleden
Den Haag: maatregelen om onrust tijdens EK te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - Tijdens het komende EK voetbal zijn er extra veiligheidsmaatregelen in Den Haag. Zo komt er extra cameratoezicht en worden verkeersregelaars ingezet. De gemeente wil daarmee voorkomen dat er ongeregeldheden uitbreken.

10 uur geleden
Hongarije ziet liever Roemeen dan Rutte als NAVO-topman

BOEDAPEST (ANP) - Hongarije ziet liever de Roemeense president dan Mark Rutte als nieuwe topman van de NAVO. De Hongaarse regering steunt ook daarom de kandidatuur van Rutte voor het NAVO-leiderschap niet, benadrukt de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto.

10 uur geleden