Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Illegaal vluchtelingenkamp in Parijs ontruimd

Illegaal vluchtelingenkamp in Parijs ontruimd

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse politie is dinsdag begonnen met de ontruiming van een illegaal vluchtelingenkamp aan de rand van de hoofdstad Parijs. De migranten, die in tenten en geïmproviseerde hutten verblijven, worden onder begeleiding van de politie in bussen naar sportscholen of andere opvangplekken vervoerd.

Er wonen tussen de 900 en 1800 mensen in het op een sloppenwijk lijkende kamp bij Porte d'Aubervilliers, aan de rand van de snelweg.

Begin november ontruimden de autoriteiten in Parijs al grote vluchtelingenkampen in Saint-Denis en bij Porte de la Chapelle. Toen ging het om ongeveer 1600 mensen.

Meer uit Buitenland

Premier Netanyahu waarschuwt vijanden na vergeldingsaanval

JERUZALEM (ANP/AFP) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft gewaarschuwd dat Israël zichzelf "met alle middelen zal verdedigen." Hij zei dat kort nadat Israëlische straaljagers een door Houthi-rebellen gecontroleerde haven in Jemen hadden gebombardeerd als vergelding voor een dodelijke droneaanval op de Israëlische stad Tel Aviv.

47 minuten geleden
Israël valt haven Jemen aan na aanval op Tel Aviv

SANAA (ANP/RTR/AFP) - Israël heeft een luchtaanval uitgevoerd op de door Houthi-rebellen gecontroleerde Rode Zeehaven Hodeidah in Jemen. Het Israëlische leger spreekt over aanvallen op militaire doelen van het "terroristische" Houthi-regime als reactie op de "honderden aanvallen" op Israël de afgelopen maanden.

2 uur geleden
Snellere verspreiding mpox in Democratische Republiek Congo

KINSHASA (ANP/AFP) - De regering van de Democratische Republiek Congo (DRC) zegt dat het land te maken heeft met een "exponentiële stijging" van het aantal gevallen van mpox, voorheen bekend onder de naam apenpokken. De regering probeert de verdere verspreiding met maatregelen te beperken.

3 uur geleden
Duitse rechercheurs waarschuwen voor Nederlands drugsgeweld

FRANKFURT (ANP/DPA) - Na een fel conflict tussen Duitse en Nederlandse drugsbendes over vermoedelijk 300 kilo cannabis in de omgeving van Keulen, waarschuwt de vakbond van Duitse rechercheurs BDK voor ernstige misdrijven, zoals aanvallen met explosieven en ontvoeringen. "Nederland moet een waarschuwing voor ons zijn", aldus BDK-kopstuk Oliver Huth in de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

5 uur geleden
Vietnamese leider krijgt volgende week staatsbegrafenis

HANOI (ANP/AFP) - Vietnam houdt volgende week een staatsbegrafenis voor Nguyen Phu, secretaris-generaal van de Vietnamese Communistische Partij. Hij bekleedde het machtigste ambt van het land dertien jaar.

7 uur geleden
Geen scheepvaart op de Seine voor voorbereidingen Spelen

PARIJS (ANP) - De rivier de Seine is in de regio Parijs bijna een week lang niet toegankelijk voor de gewone scheepvaart. Dat komt volgens de Parijse autoriteiten door de voorbereidingen voor en de opening van de Olympische Spelen.

7 uur geleden
President Cyprus: geen andere optie dan hereniging met Turks deel

NICOSIA (ANP/AFP/RTR) - De president van Cyprus, Nikos Christodoulides, heeft zich uitgesproken voor een hereniging met het Turkse deel van het eiland. Er is "geen andere optie", aldus de Grieks-Cypriotische politicus vijftig jaar na de Turkse inval.

9 uur geleden