Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

IKEA wil vluchtelingen aan werkervaring en baan helpen

IKEA wil vluchtelingen aan werkervaring en baan helpen

HAARLEM (ANP) - IKEA gaat in Nederland voortaan jaarlijks zeventig mensen met een vluchtelingenachtergrond een werkervaringsplek geven. Daarmee wil het woonwarenhuis ze klaarstomen voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Na een betaald traject van drie maanden, waarbij bijvoorbeeld ook een taalcursus en andere trainingen horen, zal worden bekeken of ze bij IKEA zelf aan de slag kunnen. Ook zouden de plekken als voorbereiding kunnen dienen voor een baan elders.

Volgens een woordvoerster wil IKEA hiermee in eerste instantie bijdragen aan de integratie van zogeheten statushouders. Die hebben in Nederland volgens haar nog altijd een achterstandspositie op de arbeidsmarkt. Maar ze voegt eraan toe dat het natuurlijk ook mooi is als de nieuwe krachten bij IKEA kunnen blijven.

Door de krapte op de arbeidsmarkt hebben veel bedrijven momenteel moeite om geschikt personeel te vinden. Door de coronacrisis is dat nu niet in alle sectoren even goed te merken. Maar op den duur is dat waarschijnlijk een probleem waar vrijwel alle werkgevers mee te maken krijgen.

Het Nederlandse programma is onderdeel van een breder initiatief bij IKEA om vanaf eind dit jaar wereldwijd minimaal 2500 vluchtelingen te ondersteunen. In verschillende landen zijn al succesvolle voorbeelden te zien, zegt IKEA. Zo hebben bij de Franse tak van het concern afgelopen twee jaar in totaal 88 vluchtelingen deelgenomen. De meeste van hen zijn vervolgens bij IKEA gebleven.

Meer uit Financieel

China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

8 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

10 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

12 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

13 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

14 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

14 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

1 dag geleden