Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

IKEA opent zijn grootste winkel ter wereld in de Filipijnen

IKEA opent zijn grootste winkel ter wereld in de Filipijnen

MANILLA (ANP/BLOOMBERG) - IKEA heeft bij de Filipijnse hoofdstad Manilla donderdag zijn grootste woonwarenhuis ter wereld geopend. In het grote winkelcentrum Mall of Asia neemt de vestiging een oppervlakte van ongeveer 65.000 vierkante meter in. Dat is vergelijkbaar met zo'n tien voetbalvelden.

De komst van deze eerste IKEA in de Filipijnen was al in 2018 aangekondigd en de winkel had eigenlijk vorig jaar al klaar moeten zijn. Maar de coronapandemie gooide roet in het eten. Ook werd de vertraging veroorzaakt door een verstoring van de toevoer van bouwmateriaal.

De Mall of Asia behoort tot de grootste winkelcentra ter wereld. Het complex ligt in de buurt van een wijk met diverse grote casino's. IKEA zal zich in zijn nieuwe winkel houden aan de lokale coronamaatregelen. Die houden onder meer in dat je een reservering moet maken om te komen winkelen. Veel Filipino's hebben dat al gedaan en het digitale boekingssysteem zit al voor de komende twee weken vol.

IKEA zet flink in op expansie. Daarbij kijkt het Zweedse meubelconcern niet alleen naar groeimogelijkheden in Azië. In het voorjaar wordt de eerste Zuid-Amerikaanse winkel geopend in het Chileense Santiago. Momenteel telt IKEA wereldwijd meer dan 460 filialen. Het is de bedoeling dat er in het lopende boekjaar, dat loopt tot in de zomer van volgend jaar, nog bijna zestig vestigingen bijkomen.

Meer uit Financieel

Maker fitnessapparatuur Peloton maakt koerssprong op Wall Street

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Maker van slimme fitnessapparatuur Peloton heeft vrijdag een koerssprong van bijna 14 procent gemaakt op Wall Street op een verder vrij rustige beursdag. De Amerikaanse onderneming kondigde aan bijna 800 banen te schrappen, veel van zijn speciale winkelshowrooms te sluiten en zijn prijzen te verhogen.

35 minuten geleden
Sancties zetten omvang Russische economie jaren terug in de tijd

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - Door de internationale boycot van Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne is de omvang van de Russische economie teruggezet naar het niveau van 2018. Dat volgt volgens economen van persbureau Bloomberg uit nieuwe cijfers van het federale statistiekbureau in Moskou.

1 uur geleden
Spanje vraagt Duitsland om hulp voor gaspijp naar Centraal-Europa

MADRID (ANP/DPA) - De Spaanse regering heeft Duitsland om hulp gevraagd voor het voltooien van een lang geplande gaspijpleiding tussen Portugal en Centraal-Europa. Volgens verantwoordelijk minister Teresa Ribera zou Duitsland zich moeten mengen in de onderhandelingen over de pijpleiding, die nu nog stopt bij Hostalric in Catalonië, oftewel meer dan 100 kilometer van de grens. Aan Franse kant moet er ook nog zo'n 120 kilometer pijpleiding worden aangelegd.

1 uur geleden
Veel verzet tegen Hongaars plan voor houtkap om kachel te stoken

BOEDAPEST (ANP/AFP/BLOOMBERG) - In Hongarije is veel verzet tegen een decreet van de overheid om het kappen van bos in onder meer natuurparken toe te staan voor het verkrijgen van brandhout. Met die maatregel wil de regering van premier Viktor Orbán de bevolking een alternatief bieden om in de winter alsnog de kachel te kunnen stoken, nu de levering van gas uit Rusland hoogst onzeker is.

1 uur geleden
NN verwacht verzekeringspremies te moeten verhogen

DEN HAAG (ANP) - Verzekeraar NN verwacht de premies voor verzekeringen opnieuw te moeten verhogen vanwege de sterke prijsstijgingen. De premies voor particuliere inboedel- en schadeverzekeringen stegen dit jaar al gemiddeld met 5 procent, zegt topman David Knibbe in een interview met financieel persbureau Bloomberg.

4 uur geleden
Europese beleggers trekken zich op aan afkoelende inflatie in VS

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn overwegend met winsten het weekend in gegaan. De aandelenmarkten leken zich op te trekken aan de afkoelende inflatie in de Verenigde Staten. Beleggers deden het verder rustig aan, nu het kwartaalcijferseizoen bijna ten einde loopt.

4 uur geleden
Vakbonden bereiden acties bij NS voor, mogelijk stakingen

UTRECHT (ANP) - Vakbonden bereiden acties en mogelijk stakingen voor bij de Nederlandse Spoorwegen. Vrijdagmiddag liep een ultimatum af dat ze aan het spoorbedrijf hadden gesteld en de NS kwam niet tegemoet aan hun eisen voor een nieuwe cao. Het openbaarvervoersbedrijf zelf zei eerder teleurgesteld te zijn in de opstelling van FNV, CNV en VVMC en dreigde met een rechtszaak om stakingen te voorkomen.

6 uur geleden