Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Iets minder coronapatiënten op verpleegafdelingen, meer op ic's

Iets minder coronapatiënten op verpleegafdelingen, meer op ic's

ZEIST (ANP) - Het aantal mensen dat met een corona-infectie is opgenomen in een ziekenhuis is afgelopen etmaal met 10 gestegen naar 2545 patiënten, zo staat in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het aantal opgenomen patiënten op de verpleegafdelingen nam iets af, het aantal patiënten op de ic's nam juist verder toe.

Zorgverleners op de intensive cares behandelen momenteel 530 Covidpatiënten, een stijging van 25 patiënten ten opzichte van 24 uur geleden. Er liggen donderdag voor het eerst meer coronapatiënten op de ic's dan een jaar geleden. Op 25 november 2020 werden er 529 mensen met een corona-infectie geholpen op een intensive care.

Er werden de afgelopen 24 uur 49 nieuwe coronapatiënten op de ic's opgenomen. Doordat er ook mensen overleden of de intensive care-afdelingen mochten verlaten, nam het totaal aantal patiënten minder snel toe.

304 nieuwe coronapatiënten

Op de verpleegafdelingen liggen nu 2015 coronapatiënten. Dat zijn er 15 minder dan een dag geleden. Ook van dinsdag op woensdag nam het aantal opgenomen coronapatiënten op de verpleegafdelingen al af, toen met 22 patiënten.

Afgelopen etmaal werden 304 nieuwe patiënten op de verpleegafdelingen opgenomen, maar doordat er meer mensen werden ontslagen, overgeplaatst of overleden, daalde de totale bezetting in de klinieken toch.

Het aantal nieuwe opnames op de verpleegafdelingen en klinieken blijft onverminderd hoog. Ter vergelijking: precies een maand geleden werden er 73 nieuwe coronapatiënten op de verpleegafdelingen opgenomen en 19 op de ic's. Eind september ging het dagelijks om enkele tientallen nieuwe opnames op de verpleegafdelingen en minder dan 10 nieuwe op de ic's. Volgens het LCPS zijn er "geen signalen dat de stijging in de Covid-bezetting afneemt".

Onderling verspreid

Om ziekenhuizen te helpen, worden coronapatiënten onderling verspreid. Het LCPS geeft aan woensdag 11 patiënten naar een andere regio binnen Nederland te hebben verplaatst.

Sinds deze week gaan er ook weer patiënten naar Duitsland. Donderdagochtend zou voor het eerst weer een coronapatiënt per helikopter naar een ziekenhuis bij de oosterburen worden vervoerd, maar het toestel moest ter hoogte van Apeldoorn keren vanwege mist. Dat meldt een woordvoerder van het ziekenhuis Zuyderland, vanwaar de patiënt zou worden vervoerd. Mogelijk lukt het later op de dag alsnog de patiënt te verplaatsen. Afgelopen dagen werden telkens twee patiënten per dag naar een Duits ziekenhuis gebracht, met speciaal ingerichte ambulance.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

homebase123 3 dagen geleden
Louis53 LUL toch niet zo stom hersenloze, die stoep krikken werken maar 5 a 6 maanden. En het probleem licht op scholen DWAAS !!
Louis53 3 dagen geleden
Sluit godverdomme de IC voor de niet gevaccineerden

Meer uit Gezond

Vaccinaties hoeven niet te stoppen, eisen Viruswaarheid afgewezen

DEN HAAG (ANP) - Nederland hoeft niet te stoppen met het vaccineren tegen het coronavirus. De eisen van protestgroep Viruswaarheid zijn maandag afgewezen door de rechtbank in Den Haag.

5 minuten geleden
Eerste Omikron-gevallen in Canada

TORONTO (ANP/RTR) - In Canada zijn zondag voor het eerst coronabesmettingen met de Omikron-variant vastgesteld, meldt het ministerie van Gezondheid van de provincie Ontario. Het gaat om twee mensen die recentelijk in Nigeria zijn geweest. Beiden zitten nu in quarantaine.

11 uur geleden
PCR-test bij aankomst niet verplicht voor reizigers uit Z-Afrika

DEN HAAG (ANP) - Reizigers die vanuit zuidelijk Afrika aankomen in Nederland hoeven bij aankomst niet verplicht een PCR-test af te laten nemen. Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zei zondagmiddag nog dat iedereen na aankomst uit een land met zeer hoog risico wel een PCR-test moet laten afnemen. Tot dusver waren twee negatieve tests vooraf voldoende. De test achteraf "hebben we toegevoegd aan de verplichting die sowieso geldt", aldus De Jonge.

12 uur geleden
WHO: houd grenzen open zolang ernst Omikron onduidelijk is

GENÈVE (ANP/AFP/RTR) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft er zondag bij landen op aangedrongen om "de wetenschap te volgen" in plaats van reisverboden op te leggen in een poging de nieuwe Omikron-variant in te dammen. "Er is momenteel geen informatie die erop wijst dat de symptomen die gepaard gaan met Omikron verschillen van die van andere varianten", aldus de WHO.

14 uur geleden
Zuid-Afrikaanse experts: klachten Omikron voornamelijk mild

PRETORIA (ANP/BLOOMBERG) - De klachten van mensen die besmet zijn met de Omikron-variant van het coronavirus zijn voornamelijk mild van aard. Tot die conclusie komen zowel Covid-adviseurs van de Zuid-Afrikaanse overheid als de arts in de stad Pretoria die als eerste aan de bel trok over de nieuwe variant.

16 uur geleden
Nederland onder landen die meeste Omikron-gevallen tellen

DEN HAAG (ANP) - Nederland staat in één klap in de top van de lijst met landen waar de meeste coronabesmettingen met de Omikron-variant officieel zijn bevestigd, nu het RIVM bij dertien mensen de nieuwe variant heeft ontdekt. Zuid-Afrika voert de lijst aan.

18 uur geleden
Weer zo'n 22.000 coronabesmettingen vastgesteld

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal positieve coronatests groeit nauwelijks meer. Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 22.193 positieve tests gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is vergelijkbaar met de vorige dagen. Maar dat wil niet zeggen dat de piek van de coronagolf bereikt is.

19 uur geleden