Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Iets minder coronapatiënten in ziekenhuizen

Iets minder coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal licht afgenomen. Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zijn nu 1849 mensen met Covid-19 opgenomen, negen minder dan zaterdag. Van deze patiënten zijn er 534 zo ziek dat ze op de intensive care (ic) liggen. Het zijn er 12 meer dan een dag eerder.

Op de ic's schommelt het aantal coronapatiënten al zo'n twee weken tussen de 500 en 550. Ziekenhuizen namen het afgelopen etmaal 157 nieuwe patiënten op, 19 minder dan op zaterdag. Van hen zijn er 34 opgenomen op de intensive care, 14 meer dan zaterdag.

Volgens het LCPS is de Covid-ziekenhuisbezetting ten opzichte van een week geleden stabiel gebleven. Wel is er een lichte stijging te zien in het gemiddelde aantal dagelijkse opnames. "Het is te vroeg om deze ontwikkeling te duiden als een trendbreuk ten opzichte van eerdere weken of als gevolg van het verder opkomen van de Britse Covid-variant", aldus het LCPS.

Om het aantal opnames goed over het land te spreiden, heeft het LCPS 12 patiënten verplaatst in het afgelopen etmaal, waarvan er 5 op de ic liggen.

Meer uit Gezond

Steun voor euthanasie neemt verder toe tot 60 procent

ROTTERDAM (ANP) - De maatschappelijke steun voor euthanasie groeit verder. Inmiddels vindt 60 procent van de Nederlanders zelfbeschikking over eigen leven en dood een terechte zaak, constateren Erasmus MC, Amsterdam UMC, UMC Utrecht en Erasmus Universiteit Rotterdam op basis van een peiling onder bijna 1100 mensen. In 2016 en 2010 was dit respectievelijk 53 en 49 procent, brengen ze in herinnering bij de presentatie van het vierde evaluatieonderzoek van de euthanasiewet.

6 uur geleden
Van Ooijen onderzoekt bekritiseerde autismebehandeling

DEN HAAG (ANP) - Omdat honderden ouders en kinderen hebben geklaagd over een behandeling voor autisme, gaat staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) deze onderzoeken. Intensieve gedragstherapieën onder de noemer Applied Behavior Analysis (ABA) zijn erop gericht kinderen bepaald autistisch gedrag af te leren, zoals met de armen wapperen of oogcontact vermijden tijdens een gesprek. De belangenorganisatie voor leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs LBVSO heeft signalen ontvangen dat veel kinderen dit als traumatisch ervaren.

6 uur geleden
Wetenschappers hopen op goedkoop plantenextract tegen artrose

NIJMEGEN (ANP) - Nijmeegse wetenschappers hebben goede hoop dat mensen met artrose in de toekomst kunnen worden geholpen met het plantenextract colchicine, een eeuwenoud middel tegen jicht. Uit eigen onderzoek maken ze op dat het mogelijk goed werkt en het is nog goedkoop ook.

14 uur geleden
Toezichthouder: haal medicijn tegen sikkelcelpijn van de markt

AMSTERDAM (ANP) - Een medicijn tegen pijnaanvallen bij mensen met sikkelcelziekte wordt waarschijnlijk van de markt gehaald. De Europese toezichthouder, het EMA in Amsterdam, adviseert om de vergunning van het middel crizanlizumab in te trekken. De Europese Commissie moet een besluit nemen.

4 dagen geleden
Zeeland wil snel overleg met Rijk over tandartsentekort

MIDDELBURG (ANP) - De provincie Zeeland wil snel met het Rijk in gesprek over het groeiende tandartsentekort in de regio. Gedeputeerde Harry van der Maas zei vrijdag in een commissievergadering dat het probleem al meerdere keren schriftelijk is aangekaart bij de verantwoordelijke ministers Ernst Kuipers (Volksgezondheid) en Robbert Dijkgraaf (Onderwijs), maar dat daarop tot dusver geen reactie is gekomen.

4 dagen geleden
Ouderenzorg: Nederlanders amper voorbereid op hun oude dag

UTRECHT (ANP) - Nederlanders zijn niet of nauwelijks voorbereid op hun oude dag en de zorg die daarbij komt kijken. Die conclusie trekt de koepel voor de ouderenzorg, ActiZ, op basis van onderzoek dat het onder ruim duizend mensen liet uitvoeren. De branchevereniging is daarom een campagne gestart om het bewustzijn hierover te vergroten.

4 dagen geleden
Verhoren hoofdrolspelers corona-aanpak vanaf voorjaar 2025

DEN HAAG (ANP) - De parlementaire enquête over de aanpak van de coronapandemie gaat naar verwachting een kleine drie jaar duren. De openbare verhoren, waarbij hoofdrolspelers als minister president Mark Rutte en voormalig gezondheidsminister Hugo de Jonge onder ede voor de enquêtecommissie moeten verschijnen, zijn voorzien in de periode van februari tot en met september 2025.

5 dagen geleden