Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Iets meer nieuwe coronagevallen dan gemiddeld

Iets meer nieuwe coronagevallen dan gemiddeld

BILTHOVEN (ANP) - Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 4246 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is iets meer dan op woensdag en iets boven het gemiddelde, maar over de lange termijn daalt het aantal positieve tests nog steeds.

In de afgelopen zeven dagen zijn 27.412 positieve tests gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat komt neer op 3916 nieuwe gevallen per dag. Die lijn gaat al meer dan een maand omlaag. Het RIVM vreest echter dat het aantal gevallen snel weer kan oplopen, omdat de Britse variant zich snel verspreidt.

Precies een week geleden, op donderdag 28 januari, meldde het RIVM ruim 4700 nieuwe gevallen. De donderdag ervoor kwamen er ruim 5800 positieve tests bij en nog een week eerder iets meer dan 6500. De donderdag daar weer voor, op 7 januari, werden zelfs bijna 9700 nieuwe coronagevallen geregistreerd.

Sterfgevallen

Amsterdam telde afgelopen etmaal wederom de meeste positieve tests. In de hoofdstad testten 180 inwoners positief. In Rotterdam kwamen 133 besmettingen aan het licht en in Den Haag 101. Daarna volgen Eindhoven (91) en Almere (66).

Het aantal gemelde sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 67, vergelijkbaar met de dagen ervoor. Wanneer een coronapatiƫnt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven en geregistreerd, dus onder de 67 gestorven personen zijn wellicht mensen die al wat langer geleden zijn overleden. Schiedam en Bernheze telden afgelopen etmaal de meeste meldingen van sterfgevallen, namelijk vier. In Rotterdam, Helmond en het Groningse Oldambt kwamen er drie sterfgevallen bij. In de afgelopen zeven dagen zijn 424 sterfgevallen geregistreerd, tegen 487 in de week ervoor. Bijna een maand werden in een week tijd meer dan 750 sterfgevallen gemeld.

Sinds het begin van de uitbraak, bijna een jaar geleden, zijn 993.471 mensen in Nederland positief getest. Waarschijnlijk komt het aantal bevestigde besmettingen tijdens het weekeinde uit boven een miljoen. Van 14.236 mensen is bekend dat ze aan het virus zijn overleden.

Meer uit Binnenland

Historische pensioenwet krijgt ook in Eerste Kamer steun

DEN HAAG (ANP) - Minister Carola Schouten kan de wet invoeren die een nieuw pensioenstelsel mogelijk maakt. Een meerderheid van de Eerste Kamer steunt de wet: naast coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie kreeg het wetsvoorstel steun van PvdA, GroenLinks en SGP. Daarmee is de wettelijke basis voor een van de grootste sociale herzieningen van de afgelopen tijd een feit.

9 minuten geleden
DNA-onderzoek in Drentse moordzaak levert weer niks op

ASSEN (ANP) - DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak rondom de Drentse 'kofferbakmoord' heeft opnieuw geen resultaat opgeleverd. Dit bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdagavond na berichtgeving in De Telegraaf en het Dagblad van het Noorden. Eerder deden politie en justitie al een DNA-verwantschapsonderzoek in 2019, dat leverde niks op.

57 minuten geleden
Aantal klachten over eindexamens voor het eerst boven 300.000

DEN HAAG (ANP) - Het aantal klachten over de eindexamens voor middelbare scholieren ging op dinsdag voor het eerst voorbij de 300.000. Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) meldt op de laatste dag van de eindexamens tot nu toe een recordaantal van 302.000 klachten te hebben ontvangen.

2 uur geleden
Uslu: filmindustrie de dupe van trage aanpassing Mediawet

DEN HAAG (ANP) - De filmindustrie is in het nadeel omdat het lang duurt voordat streamingdiensten als Netflix wettelijk worden verplicht om te investeren in Nederlandse producties, vindt staatssecretaris Gunay Uslu (Media). De wet die dit voorschrijft is al vijf jaar in voorbereiding en liep dit jaar verdere vertraging op omdat coalitiepartijen lang hebben onderhandeld over een deal. Dinsdag rondde de Tweede Kamer het debat over de wet af. Volgende week wordt deze naar alle waarschijnlijkheid gesteund door een Kamermeerderheid.

3 uur geleden
Nederland aast op meer en gelijkwaardige samenwerking met Afrika

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil op politiek en economisch vlak de samenwerking met Afrika verbreden en verdiepen. Daarbij moet gelijkwaardigheid meer dan voorheen centraal staan tussen Nederland en de Afrikaanse landen, melden de ministers Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken en Liesje Schreinemacher van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking aan de Tweede Kamer. Nederland moet wat hun betreft "een aantrekkelijke" handelspartner zijn voor de tientallen Afrikaanse landen.

3 uur geleden
Achterstand van ruim 13.000 asielzoekers en statushouders in BRP

DEN HAAG (ANP) - De achterstand bij het inschrijven van asielzoekers en statushouders in de Basisregistratie Personen (BRP) is in ruim een jaar tijd gestegen van zo'n 2330 mensen naar ruim 13.400. Het overgrote deel (ruim 12.000) betreft asielzoekers die al langer dan zes maanden in Nederland zijn, schrijft staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken) aan de Tweede Kamer.

4 uur geleden
Rechter: noodbevel demonstratie Museumplein in 2021 onrechtmatig

AMSTERDAM (ANP) - De politierechter van de rechtbank van Amsterdam heeft bepaald dat het noodbevel dat 20 maart 2021 werd afgegeven voor een demonstratie op het Museumplein onrechtmatig was. Dat is besloten in de zaak van een 48-jarige man uit Den Haag, die werd vervolgd omdat hij tijdens de demonstratie tegen de coronamaatregelen weigerde het Museumplein te verlaten nadat hiertoe werd opgeroepen en dus geen gehoor heeft gegeven aan het noodbevel. Hij is vrijgesproken. Zijn advocaat deelt de uitspraak van 12 mei omdat het Openbaar Ministerie (OM) volgens de advocaat nu niet meer in hoger beroep kan gaan.

5 uur geleden