Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Iets meer molshopen geteld bij jaarlijkse telling

Iets meer molshopen geteld bij jaarlijkse telling

NIJMEGEN (ANP) - Bij de jaarlijkse mollentelling van de Zoogdiervereniging zijn vorige week week ruim 53.000 molshopen gevonden. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar, toen ging het om ongeveer 50.000 molshopen, meldt de organisatie op Nature Today.

Het ging in de meeste gevallen om molshopen die gemeld werden, en een enkele dode mol. Om hoeveel mollen het gaat is niet te zeggen, stelt de organisatie, omdat één mol tientallen hopen kan maken. De Zoogdiervereniging wil met de data meer inzicht krijgen in het graafgedrag en leefgebied van de mol, vooral in stedelijk gebied. Het diertje komt eigenlijk overal voor in Nederland. Behalve op de Waddeneilanden, waar ook dit jaar geen meldingen werden gedaan.

Van vorige week zaterdag tot afgelopen zondag konden mensen hun waarnemingen doorgeven op het speciale mollenmeldpunt van Waarneming.nl, de site van Jaarrond Tuintelling of via Telmee.nl. Normaal gesproken duurt de telling een weekeinde, maar vanwege de vele sneeuw en het hoogwater werd besloten dat er de hele week geteld mocht worden.

Dat de telling werd verlengd, is volgens de organisatie niet echt terug te zien in de cijfers. In de laatste dagen van de actie, eind vorige week dus, was er een duidelijke piek in het aantal waarnemingen. Waarschijnlijk gingen toen veel mensen eropuit vanwege het zachte lenteweer en het smelten van de sneeuw, stelt de Zoogdiervereniging.

Meer uit Binnenland

Persoon zwaargewond door schietpartij in woning Schiedam

SCHIEDAM (ANP) - Een persoon is zondagavond gewond geraakt door een schietincident in een woning aan de Nieuwe Maasstraat in Schiedam. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Er zijn drie verdachten aangehouden in Schiedam en Maassluis.

2 uur geleden
Brand in verzorgingshuis in Drachten, pand ontruimd

DRACHTEN (ANP) - Zeventig bewoners van een zorgcomplex in Drachten zijn zondagmiddag elders opgevangen na een korte brand. Het vuur is uit, maar vanwege de rookontwikkeling moest een deel van het pand worden ontruimd. Er werd opgeschaald naar zeer grote brand, zodat meerdere brandweereenheden konden worden opgeroepen.

5 uur geleden
Na ongeluk op A4 gevluchte bestuurder aangehouden in Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag een 36-jarige man uit Spanje aangehouden die in de ochtend betrokken was bij een aanrijding tussen twee auto's op de A4 bij Den Hoorn (Zuid-Holland). Na het ongeluk, waarbij de bestuurder van de andere auto gewond raakte, ging de man er te voet vandoor.

7 uur geleden
Man op spoor geduwd in Vlissingen, verdachte aangehouden

VLISSINGEN (ANP) - Een 36-jarige man uit Vlissingen is zaterdagavond gewond geraakt, nadat hij op het station van de Zeeuwse stad door iemand op het spoor was geduwd. De politie heeft een verdachte aangehouden.

9 uur geleden
COA: weer minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1973 mensen de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

9 uur geleden
Twee explosies dit weekend in zelfde straat in Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD (ANP) - In Heerhugowaard is dit weekend twee nachten op rij een explosief afgegaan in dezelfde straat, meldt de politie. De explosies vonden plaats bij de voordeur van verschillende adressen op de Middenweg, in het noordoosten van de Noord-Hollandse plaats.

11 uur geleden
Run op kaarten voor Boekenbal, meer animo van jongeren

AMSTERDAM (ANP) - Het animo voor kaarten voor het Boekenbal is "gigantisch" dit jaar. Dat meldt boekenkoepel CPNB, die de jaarlijkse aftrap van de Boekenweek organiseert. De ruim 1200 kaarten die beschikbaar zijn voor het feest op 15 maart worden verdeeld onder met name schrijvers en daarnaast mensen uit de boekenbranche, journalisten en hoogwaardigheidsbekleders.

14 uur geleden