Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ierse regering roept luchthavenuitbater op het matje om chaos

Ierse regering roept luchthavenuitbater op het matje om chaos

DUBLIN (ANP/BLOOMBERG) - Niet alleen op Schiphol is de laatste tijd chaos. Ook op Britse en Ierse luchthavens gaat van alles mis. De Ierse regering heeft de exploitant van de luchthaven van Dublin, DAA, om tekst en uitleg gevraagd over de problemen afgelopen weekeinde. Door lange rijen en trage afhandeling misten zeker duizend passagiers hun vlucht.

Net als op Schiphol kampt de luchthaven van Dublin met personeelstekorten. Door het sterke herstel uit de coronacrisis worden de problemen extra gevoeld.

De Ierse staatssecretaris voor internationaal vervoer, Hildegarde Naughton, had een ontmoeting met de directie van de luchthavenexploitant. Daarin vroeg ze om duidelijkheid over de situatie. Ook wil ze garanties hebben van de luchthaven dat de problemen straks niet spelen tijdens de drukke zomerperiode.

Compensatie

DAA beloofde gedupeerde reizigers te zullen compenseren. Daarnaast zijn er maatregelen genomen om de drukte beter aan te kunnen, waaronder de inzet van extra personeel.

Overal in Europa is het druk op de luchthavens, omdat veel mensen besluiten met vakantie te gaan nu de coronabeperkingen zijn opgeheven. Dat gebeurt op het moment dat er grote schaarste is aan personeel. Passagiers op Britse luchthavens klaagden dit weekend ook al over lange wachttijden voor de beveiliging en het inchecken. Tijdens de paasvakantie was er op verschillende Britse luchthavens ook sprake van chaos, zoals het geval was in Manchester.

Meer uit Financieel

Microsoft wil cloudactiviteiten in Duitsland verdubbelen

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Microsoft heeft dit jaar de capaciteit van zijn cloudplatform Azure in Duitsland al aanzienlijk uitgebreid en heeft plannen om het aanbod begin 2024 te verdubbelen. Dat zei Marianne Janik, de baas van Microsoft Duitsland, maandag in een toespraak in München.

34 minuten geleden
Adyen verder omhoog op afwachtend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Adyen was maandag opnieuw de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die weinig beweging liet zien. De betalingsverwerker werd vorige week al zo'n 10 procent meer waard dankzij positieve oordelen van analisten. Het aandeel werd 1,9 procent hoger gezet. De chipbedrijven ASMI en Besi volgden met plussen van 1,4 en 1,2 procent.

43 minuten geleden
Lobbyclub: recordaantal mensen VS pakt vliegtuig rond feestdagen

ORLANDO (ANP/BLOOMBERG) - Maar liefst 7,5 miljoen mensen in de Verenigde Staten zullen gedurende de feestdagenperiode in het vliegtuig stappen. Dat verwacht de American Automobile Association (AAA), die spreekt van een recordaantal. Ook het aantal mensen dat met de auto op pad gaat om bijvoorbeeld vrienden en familie te bezoeken neemt flink toe.

1 uur geleden
AFM legt miljoenenboete op aan vastgoedinvesteerder Bever Holding

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft vastgoedinvesteerder Bever Holding twee boetes opgelegd met een totale waarde van 5 miljoen euro. Het bedrijf zou een tijd lang hebben nagelaten voorwetenschap tijdig openbaar te maken. Ook heeft Bever Holding onjuiste informatie verspreid, stelt de markttoezichthouder.

2 uur geleden
AEX koerst af op vlak begin van week vol rentebesluiten

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak koerst maandag af op een vrijwel vlak begin. Beleggers doen het rustig aan in afwachting van de rentebesluiten van de Amerikaanse Federal Reserve, de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England. De Fed begint dinsdag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering en op woensdag wordt het rentebesluit bekendgemaakt. De rentebesluiten van de ECB en de Britse centrale bank volgen op donderdag.

2 uur geleden
Franse AI-start-up haalt 385 miljoen euro aan investeringen op

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse kunstmatige intelligentie-start-up Mistral AI heeft 385 miljoen euro aan investeringen opgehaald en is daarmee een van de leidende AI-bedrijven in Europa. De waarde van het bedrijf wordt inmiddels geschat op 2 miljard euro.

2 uur geleden
Chipbedrijf Nvidia wil basis opzetten in Vietnam

HANOI (ANP/AFP/RTR) - Het grote Amerikaanse chipconcern Nvidia wil een basis opzetten in Vietnam om de halfgeleiderindustrie in het Aziatische land te helpen ontwikkelen. Dat heeft Nvidia-topman Jensen Huang gezegd bij een bezoek aan Vietnam en een ontmoeting met premier Pham Minh Chinh.

2 uur geleden