Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ierland legt Facebook-eigenaar boete van 17 miljoen euro op

Ierland legt Facebook-eigenaar boete van 17 miljoen euro op

DUBLIN (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Meta, het moederbedrijf van Facebook, moet van de Ierse toezichthouder voor privacy een boete van 17 miljoen euro betalen wegens twaalf datalekken bij het socialmediaconcern. Volgens de Ierse Data Protection Commission was het bedrijf zowel op technologisch als organisatorisch gebied nalatig bij de bescherming van persoonsgegevens. Bij één van die technische problemen hadden software-ontwikkelaars buiten het bedrijf de mogelijkheid om foto's van miljoenen gebruikers te zien.

De Ieren openden in 2018 een onderzoek naar Facebook na meldingen dat het bedrijf de toen pas ingevoerde regels voor gegevensbescherming binnen de Europese Unie overtrad. Omdat het Europese hoofdkantoor van Facebook in Ierland staat was de toezichthouder in dit EU-land de aangewezen partij om het onderzoek uit te voeren.

Meta stelt in een reactie dat de boete om puur administratieve tekortkomingen uit 2018 gaat die vervolgens zijn verholpen. Bij de bescherming van persoonsgegevens stelt het bedrijf niet in de fout te zijn gegaan.

Het is niet de eerste keer dat Meta een Ierse miljoenenboete krijgt. Vorig jaar kreeg dochterbedrijf WhatsApp van de Data Protection Commission een geldstraf van 225 miljoen euro opgelegd. Het bedrijf was een tijdlang te vaag over de manier waarop het met persoonlijke gegevens van gebruikers omging, oordeelde de toezichthouder. Aanvankelijk wilden de Ierse autoriteiten een lagere boete opleggen maar na druk van andere Europese toezichthouders verhoogde de Data Protection Commission het bedrag.

Meer uit Financieel

Minister: energietransitie Europa niet mogelijk zonder China

BRUSSEL (ANP) - De Europese energietransitie is niet mogelijk zonder China, waarschuwt minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Liesje Schreinemacher in een interview met de Britse zakenkrant Financial Times. Europa probeert minder afhankelijk van China te worden, maar moet daarbij niet helemaal 'ontkoppelen', stelt de bewindsvrouw. "Ze doen veel aan onderzoek en ontwikkeling en het zou zonde als we onze banden helemaal doorsnijden."

1 uur geleden
Sky: Britse overheid werkt aan maximumprijzen basisvoedsel

LONDEN (ANP) - De Britse regering werkt aan plannen om voor bepaalde basisproducten in de supermarkt een maximale prijs te stellen, schrijft nieuwssite Sky News. Het zou om een plan gaan waar supermarktketens op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Onder meer brood en melk zouden daardoor goedkoper moeten worden. Het plan zou moeten helpen om de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk te helpen bestrijden.

3 uur geleden
Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

6 uur geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

1 dag geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

1 dag geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

1 dag geleden
VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar

BORN (ANP) - VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.

1 dag geleden