Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ierland doorzoekt hoofdkantoor Facebook om dating-app

Ierland doorzoekt hoofdkantoor Facebook om dating-app

DUBLIN (ANP) - Het Europese hoofdkantoor van Facebook in Dublin is doorzocht door de Ierse privacytoezichthouder. De waakhond heeft allerlei documenten in beslag genomen. Facebook wil in Nederland en andere Europese landen een dating-app lanceren. Omdat Facebook in Ierland is gevestigd, moet de Ierse overheid de Europese privacyregels handhaven.

Facebook had Ierland pas begin februari laten weten dat het al op donderdag 13 februari de app Facebook Dating wil lanceren in Europa. "We waren erg bezorgd dat dit de eerste melding van Facebook Ierland over de nieuwe feature was", aldus de Ierse Data Protection Commission (DPC). Bovendien leverde Facebook geen zogeheten 'data protection impact assessment', terwijl die wel verplicht is. In zo'n document moeten bedrijven uitleggen wat de mogelijke gevolgen van hun plannen voor de privacy van gebruikers zijn en wat ze doen om de risico's te beperken. Om die documenten toch te krijgen, heeft de toezichthouder maandag het kantoor van Facebook in Dublin doorzocht.

Facebook had Facebook Dating vorig jaar gelanceerd in onder meer de Verenigde Staten, Canada, Mexico en Suriname. Gebruikers moeten zich aanmelden via Facebook. Daarna suggereert de app andere gebruikers met wie er misschien een klik is, "gebaseerd op jouw voorkeuren, interesses en andere dingen die je doet op Facebook". Vervolgens kunnen mensen op het profiel van anderen reageren.

Facebook heeft de lancering van Facebook Dating in Nederland en de rest van Europa uitgesteld. Het is nog niet bekend wanneer de app alsnog wordt gelanceerd. "Het is belangrijk dat we de lancering goed aanpakken. Daarom nemen we meer tijd om te zorgen dat het product klaar is voor de Europese markt. We hebben zorgvuldig gewerkt aan het creëren van een sterke privacybescherming en dit gedeeld met de DPC", zegt een woordvoerder. Op de kritiek uit Ierland gaat Facebook niet in. Het bedrijf zegt ook niet wat voor privacymaatregelen het heeft genomen voor Facebook Dating.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Fors meer boetes uitgedeeld voor negeren rood kruis

UTRECHT (ANP) - Het aantal boetes voor het negeren van een rood kruis is vorig jaar met 55 procent toegenomen. Dat meldt Rijkswaterstaat woensdag.

1 uur geleden
KNMI kondigt code geel af vanwege gladheid in noorden

DE BILT (ANP) - In het noorden en het noordoosten van Nederland is er woensdagochtend kans op sneeuw en kan het glad worden. Het KNMI heeft daarom code geel afgekondigd voor de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel.

2 uur geleden
D66 en GroenLinks willen recht op thuiswerken snel regelen

DEN HAAG (ANP) - D66 en GroenLinks komen met een spoedwet die mensen het recht geeft thuis te werken. Bij de meeste kantoorbanen kan dat prima, maar werkgevers kunnen een verzoek om thuis te mogen werken nu nog te makkelijk weigeren, vinden de partijen.

2 uur geleden
Dode en gewonden bij woningbrand in gezondheidscentrum in Wilp

WILP (ANP) - Bij een woningbrand in een gezondheidscentrum van Zozijn in het Gelderse Wilp is één persoon overleden en zijn drie personen gewond geraakt. Een gewonde is overgebracht naar het ziekenhuis en twee personen zijn ter plaatse behandeld door de hulpdiensten, meldt de veiligheidsregio. Ondanks pogingen tot reanimatie is een slachtoffer overleden.

3 uur geleden
Rechtbank doet uitspraak over doodsteken 15-jarige Bredase Megan

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda doet woensdag uitspraak in de strafzaak tegen de 17-jarige jongen die op 19 augustus 2019 de 15-jarige Megan zou hebben doodgestoken.

4 uur geleden
Rechtbank doet uitspraak in Utrechtse jongensbordeel-zaak

UTRECHT (ANP) - De rechtbank in Utrecht doet op woensdag uitspraak tegen de twee mannen die worden verdacht van onder meer het plegen van ontucht en het ronselen van (minderjarige) jongens en jongemannen om ze aan te zetten tot prostitutie. Tegen voormalig AVRO-dj Romeo (Hans) A. en Nico L. zijn celstraffen van respectievelijk tien en acht jaar geëist, plus tbs met dwangverpleging. Beiden zijn al eerder en vaker veroordeeld in zedenzaken.

4 uur geleden
Eerste verdachte Museumpleinrellen voor snelrechter

AMSTERDAM (ANP) - Bij de rechtbank in Amsterdam moet woensdag de eerste verdachte verschijnen van de rellen van 17 januari op het Amsterdamse Museumplein. De 46-jarige Bryan H. uit Amsterdam is een van de 143 personen die bij de ongeregeldheden werd opgepakt.

4 uur geleden